פלפל ממולא אורז ובשר • מתכון + מדריך מצולם

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

את המתכון לפלפל ממולא הבא אנחנו אוהבים במיוחד, מאחר והוא כולו עשוי מחומרים טריים והכי חשוב התוצאה – טעימה! בזמן שכל אחד אוהב להכין פלפלים ממולאים במילויים שונים, אנחנו רוצים להיצמד למקור, פלפל ממולא באורז ובשר, כזה שאין איתו טעויות.

אז איך מכינים פלפלים ממולאים? שלב אחר שלב

המתכון הבא מפורט לפי שלבים – הפלפלים, המילוי, הרוטב ואיך משלבים את הכל יחד. אז שנתחיל?

למילוי

  • שמן לטיגון
  • 8 פלפלים אדומים קטנים
  • 4-5 כוסות מים רותחים, לריכוך הפלפלים
  • תבנית עמוקה עם דפנות גבוהות (ניתן להשתמש בחד פעמית) + נייר כסף לכיסוי
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 ושליש כוס אורז לבן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות עגבנייה טרייה מרוסקת
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 3 גבעולי פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ פלפל צ’ילי חריף, קצוץ (במידה ואוהבים פיקנטי)

לרוטב

  • 2 כפות רסק עגבניות גדושות
  • 2 כפות עגבנייה טרייה, מרוסקת
  • 2 כוסות מים חמים
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 2 כפיות שום כתוש
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב צ’ילי מתוק
  •  1 כף רוטב צ’ילי חריף



מכינים את הפלפלים

  1. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומכינים את הפלפלים
  2. מכניסים את הפלפלים לתוך קערה בינונית-גדולה וממלאים אותה במים רותחים, עד שכל הפלפלים מכוסים (במידת הצורך מוסיפים עוד מים).
  3. משאירים את הפלפלים בקערה למשך רבע שעה, עד להתרככות קלה של הפלפלים – למילוי ועבודה קלה יותר בהמשך.
  4. מוציאים את הפלפלים מהקערה, חותכים את חלקו העליון של כל פלפל, מנקים את תוכנו ומשאירים בצד יחד עם הראשים של הפלפלים – לכיסוי.

מכינים את המילוי

  1. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים למשך 2 דקות, עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים למחבת שום ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומטגנים למשך עוד כחצי דקה.
  3. לאחר הזהבת הבצל, מוסיפים בשר טחון ומבשלים למשך 4-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, על מנת שהבשר יתבשל מכל צדדיו.
  4. כעת מוסיפים את התבלינים היבשים, אורז, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, צ’ילי חריף (במידה ואוהבים פיקנטי), מערבבים היטב ומבשלים למשך 5-6 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מכבים את האש ומניחים את התערובת בצד לצינון.

ממלאים ומכינים את הרוטב

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה בינונית, שופכים לתוך תבנית (חד פעמית אם רוצים) עמוקה ומשאירים קצת רוטב בצד לאחר כך.
  2. ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי, מעמידים את הפלפלים הממולאים בתוך התבנית עם הרוטב ומכסים כל פלפל בחלקו השני.
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה.
  4. מורידים את נייר הכסף, שופכים מעל הפלפלים את שארית הרוטב ומשאירים בתנור למשך 5-10 דקות נוספות.
  5. לאחר שהפלפלים התייצבו, ניתן להשכיב אותם על צידם, כך שכל פלפל יספוג מהרוטב, למשך 15 דקות נוספות בתנור.
  6. מצננים מעט ומגישים חם.



הפלפלים מוכנים ונשמרים היטב במקרר

  • הפלפלים הממולאים מוכנים, הם נשמרים היטב במקרר למשך 2-3 ימים והם הכי הכי טעימים לאחר לילה במקרר.
  • לשמירה במקרר עטפו את תבנית הפלפלים בנייר כסף והכניסו למקרר, רוצים לחמם? פשוט העבירו את התבנית לתנור חם על 200 מעול, 10 דקות והפלפלים מוכנים לאכילה.

ממולאים זה הכי הכי! זו המנה האהובה עלינו כשקר וגשום ולמען האמת נסכים לקבל אותה בצלחת בכל עונה! אם אתם ממש אוהבים ממולאים, יש לנו כמה מתכונים שלא תוכלו לפספס:

ועוד, ועוד, ועוד… >> מתכוני ממולאים, מכל הסוגים!

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood