תפריט

4 סוגי אטריות אסיתיות שכדאי להכיר

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

באסיה, אטריות הן אחד המאכלים הפופולאריים ביותר. הן נמצאות בכל מסעדה, בין אם בדוכן רחוב או מסעדה מפוארת. מנות האטריות מסמלות אושר, בריאות, ידידות ומחוייבות. הנה 4 סוגי אטריות אסייתיות שכל חובב המטבח האסייתי צריך להכיר.

אטריות אורז

אטריות אורז | סוג אחד מיני רבים.

אטריות אורז | סוג אחד מיני רבים.

אטריות האורז עשויות מקמח אורז ומים, הן ללא גלוטן וניתן למצוא אותן דקות או רחבות, טריות או מיובשות. טעמן נייטרלי ובמהלך הבישול הן סופגות את טעמי הרוטב. כמו כן, בחנויות השונות, ניתן למצוא אטריות אורז מלא.

איך מבשלים אותן? מניחים בקערה ומכסים במים רותחים, משרים למשך 5 דקות, מסננים ומייבשים. אם מוסיפים אותן למוקפץ יש להשרות זמן קצר במיוחד (כ-2 דקות).

מה כדאי להכין עם אטריות אורז? אטריות האורז משמשות בעיקר להכנת פאד תאי, אבל יכולות בהחלט להתאים להכנת סלט אטריות וגם כתוספת למרק. מתכון מומלץ >> פאד תאי עוף אמיתי בהכנה ביתית

אטריות ביצים (אטריות נודלס)

אטריות ביצים לנודלס | האטריות הצהובות

אטריות ביצים לנודלס | האטריות הצהובות

לאטריות הביצים צורה עגולה, הן רכות ומושלמות להכנת נודלס מוקפץ עם ירקות או עם עוף. אטריות הביצים הן האטריות המסורתיות – הנודלס שכולנו אוהבים. אותן מכינים מקמח חיטה וביצים (מכילות גלוטן). לאטריות מרקים רך ולעיס עם טעם מעולה גם בפני עצמן. חשוב לוודא שהאטריות צהובות מתהליך הכנתן ולא ע”י הוספת חומרי צבע שונים.

איך מבשלים אותן? את אטריות הביצים יש לבשל במים רותחים כ-5 דקות ולא יותר, חשוב שלא לבשל את האטריות יותר מידי כי הן רכות במהותן ועוברות בישול נוסף בזמן הכנת הנודלס.

מה כדאי להכין עם אטריות ביצים? אם כן, אמרנו שאטריות הביצים הן בעצם נודלס, לכן – הכי כדאי להכין איתן נודלס ירקות, עוף או בקר. הנה 2 מתכונים מומלצים>> נודלס מוקפץ עם ירקות ועוף | מוקפץ בקר

אטריות שעועית (Mung Bean)

אטריות שעועית | אטריות זכוכית

אטריות שעועית | אטריות זכוכית

אטריות שעועית ידוען גם בשמן השני אטריות זכוכית, וזאת לאור העובדה שהן הופכות שקופות לאחר בישול קצר. מדובר באטריות מיובשות ואטומות העשויות עמילן שעועית מונג. צורתן עגולה ודקיקה (ממש כמו שערות) . מרקם האטריות דומה לג’לטין והן אמורות לספוג כל טעם שתבחרו, בין אם רוטב או מרק.

איך מבשלים אותן? זה פשוט – אין צורך להדליק את הגז, פשוט השרו את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים למשך 3-5 דקות, וזהו – הן מוכנות!

מה כדאי להכין עם אטריות שעועית? למרות שהן חסרות טעם בפני עצמן, אטריות השעועית נפלאות להכנתה מרקים, מוקפצים ואפילו כבסיס לסלט. מתכון מומלץ >> סלט אטריות שעועית אסיאתי

אטריות סובה (אטריות כוסמת)

אטריות סובה | אטריות כוסמת

אטריות סובה | אטריות כוסמת

אטריות יפניות בצבע אפור או חום, הן קצרות ושטוחות או ארוכות ועגולות ובדרך כלל נמכרות יבשות באריזות. אטריות סובה עשויות קמח כוסמת ולעתים מתערובת של קמח כוסמת וקמח חיטה או בטטה. טעמן מעט אגוזי והן הכי טעימות בתוך מרק.

איך מבשלים אותן? אין צורך להשרות את אטריות הסובה לפני הבישול, אבל חשוב לבדוק את ההוראות על גבי האריזה, בדרך כלל יהיה צורך בהוספת מים במהלך הבישול.

מה להכין עם אטריות סובה? לא תאמינו אבל אטריות הסובה מומלצות דווקא כשהן קרות וטבולות ברוטב סויה, זה הכל בערך, ניתן להוסיף גם פטריות שיטאקי אם ממש רוצים. כמו כן, הן מתאימות למרק חם.

קטגוריות: כללי

תגובה אחת

  1. eden :

    אטריות אורז משמשות אותי להכנת פאד תאי וגם במרקים כמו מרק ירקות.. נותן נפח למנה וגם יותר בריא.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

סרטונים מעוררי תיאבון

FoodisGood