תפריט

עדשים: סוגים, הבדלים ומתכונים מנצחים

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

חופן עדשים יכול בקלות לשדרג כל מרק או סלט. הן מגיעות בצבעים שונים (כתומות, ירוקות, שחורות ועוד..) ולכולן ערכים תזונתיים מעולים. אבל האם תהיתם מה ההבדל בין צבעי העדשים?

עדשים כתומות / אדומות

עדשים כתומות

עם קשת של צבעים הנעה בין צבעים כתומים, צהובים ואדומים, העדשים הכתומות מעט מתקתקות ומעולות להכנת ממרחים ומרקים.

מרקם: עדשים כתומות הן העדשים המהירות ביותר לבישול, מרקמן רך מאוד לאחר הבישול, מה שאומר שהן לא שומרות על צורתן השלמה לאחר בישול, אלא מתמוססות והופכות מחית.

איך לבשל: עדשים כתומות, בשונה מרוב הקטניות אינן מצריכות השרייה ואינן מצריכות בישול מקדים בהכנת תבשילים או מרקים, הן מתרככות למרקם הרצוי בבישול. להכנת פשטידות או מאפים, בשלו את העדשים במים רותחים כחצי שעה, סננו והמשיכו במתכון. חשוב לזכור: אם לא מבשלים את העדשים, יש לשטוף אותן במי ברז כ-3 פעמים.



יתרון בריאות בולט: היתרון הבריאותי המיוחד שמספקות לנו עדשים אדומות הוא חומצה פולית. הידעתם? כוס עדשים כתומות מבושלות מספקת כמעט את כל הכמות היומית המומלצת לצריכת חומצה פולית.

מה להכין עם עדשים כתומות? בגלל שמרקם העדשים הכתומות רך יותר, הן מושלמות להכנת ממרחים, פשטידות, מרקים ותבשילים ללא צורך בבישול מקדים. לעומת זאת, עדשים כתומות פחות מומלצות להכנת סלט.

מתכונים מומלצים עם עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות

למתכון: מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות הוא אחד המרקים הכתומים האהובים ביותר ביום חורף קר. העדשים הכתומות מושלמות להכנת מרק במקרם נמס בפה. ניתן לטחון את המרק או להשאיר את העדשים במרקם רך לאחר הבישול.

קציצות עדשים כתומות

למתכון: לביבות עדשים כתומות

כרמית דהאן עם מתכון מנצח ללביבות עדשים כתומות עם בטטה, לביבות בריאות וצבעוניות שמאוד מומלץ להגיש לילדים.

עדשים שחורות

עדשים שחורות

את סוג העדשים הזה נמצא בצבעים חומים כהים. יש להן טעם חזק, מפולפל במקצת. והן מתאימות בעיקר להכנת סלטים או תבשילי דגנים.

מרקם: עדשים שחורות מוצקות יותר משני סוגי העדשים האחרים ולכן שומרות על צורתן גם לאחר הבישול. הן שומרות על צבען הכהה ואפילו יכולות לצבוע את התבשיל בו בושלו, לכן, כדאי לבשלן בנפרד.



כדאי לקרוא:
טיפים לבישול עדשים
היתרונות הבריאותיים בעדשים

איך לבשל: זמן הבישול של עדשים שחורות הוא הארוך ביותר, כ-45 דקות לפחות. במרקים ותבשילים אינן מצריכות בישול מקדים אבל בהחלט יאריכו את זמן בישול המרק. לקראת סלט יש לבשלן לפחות 45 דקות. כדי לקצר את זמן הבישול ניתן להשרות את העדשים לילה במקרר.

מה להכין עם עדשים שחורות? בגלל מרקמן הקשה וטעמן החזק, עדשים שחורות משתלטות על התבשיל או המנה. לכן מומלץ לבשלן בנפרד ולהוסיף אותן לסלטים, אורז או תבשילי דגנים.

מתכונים עם עדשים שחורות

סלט עדשים שחורות

למתכון: סלט עדשים

סלט עדשים שחורות של אתי בן שמעון הוא אחד הסלטים הטעימים ביותר, מומלץ מאוד לאירוח ואף כנשנוש לארוחת עב משביעה ומקורית.

קציצות עדשים שחורות

למתכון: קציצות עדשים שחורות

עדשים הן בין המקורות הטובים ביותר לחלבון מן הצומח, מה שהופך את המתכון הבא לקציצות עדשים למומלץ במיוחד עבור צמחוניים וגם עבור ילדים. הקציצות אפויות וטעימות במיוחד, גם לארוחת הצהריים.

עדשים ירוקות

עדשים ירוקות

העדשים הירוקות, כשמן כן הן, יימצאו בצבעי ירוק דהוי וכן בצבע מנומר ירוק וחום. הן נפוצות מאוד בשוק וניתן להכין איתן מגוון מאכלים ותבישלים, תכונותיהן משלבות את אלו של הכתומות והשחורות.

מרקם: הן חצי רכות אך שומרות על צורתן. המרקם המושלם להכנת קציצות או מרקים, אך משתלבות נהדר גם בסלטים.



איך לבשל: כמו אחיותיהן, העדשים הירוקות אינן מצריכות בישול מוקדם לפני הכנסתם למרקים ותבשילים. בישול מקדים ייעשה בכוונה לשלב את העדשים לאחר הכנת המנה (כמו סלטים או מג’דרה).

מה להכין עם עדשים ירוקות? העדשים הירוקות מתאימות לרוב המאכלים המשלבים עדשים, החל מסלטים ועד תבשילי דגנים אך פחות מומלציות למתכונים המצריכים מרקם מחיתי (כמו פשטידות או ממרחים).

מתכונים עם עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות

למתכון: מרק עדשים ירוקות

אחד המרקים הפופולריים בחוף הוא מרק עדשים ירוקות. המרק של שגית מלכי הוא מרק העדשים המושלם לימי חורף קרים. הוא בריא, טעים וקל מאוד להכנה.

מתכון למג'דרה

למתכון: מג’דרה

מנת המג’דרה מהמטבח המצרי היא מנה מעולה כתוספת לכל ארוחה. בעצם, שילוב העדשים באורז הופך אותו לממלא יותר, בריא יותר וטעים יותר!

קטגוריות: בריאות, כללי

5 תגובות

  1. שאלה לגבי עדשים כתומות :

    היי, רציתי לדעת אם עדשים כתומות במרק מתפוררות או שהן נשארות שלמות? ואם אין לי בלנדר אני יכולה לבשל את העדשים הרבה זמן ואז יצא לי כמו מרקם טחון? תודה

    • היי, עדשים כתומות הן הסוג הכי רך, הן מתבשלות במהירות ובהחלט יכולות להגיע למצב שהן מתפוררות במרק.
      בלי בלנדר לא יצא מרקם טחון גם אם תבשלי את המרק יותר זמן, אבל בהחלט יצא מרקם נעים בפה.

      • גילה :

        אם תשרי את העדשים הכתומות לפני הבישול במים ואחר”כ תכניסי אותם לסיר המרק יהפך לסמיך לא צריך בלנדר
        עצה לגרד קצת מוסקט טעים פצצה

  2. פנינה פטן :

    בוקר טוב רציתי לדעת למה הכוונה כשכתוב עדשים חומות?? לא נתקלתי בזה. תודה.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood