חג לאילנות: אז מה כל-כך בריא באגוזים? (ויש גם עוגה מעולה)

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

סוגי אגוזים ולמה הם בריאים | תמונה: shutterstock

הם הנשנוש המושלם בכל מצב, תוספת נהדרת לסלטים וליוגורט, וכמובן הם ממש בריאים! האגוזים הם בעצם פרי יבש בעל קליפה המתקשה בבשלות. מעבר לעובדה שהם טעימים, הם מקור נהדר לברזל וחלבון, מה גם שהם מהווים תוספת נהדרת לעוגות ומאפים, שבואו נודה על האמת – זה מה שהכי כיף 🙂

אז מה יש באגוזים שכל כך בריא לנו?

מי מאיתנו שמנהל חיים ספורטיביים או מקפיד על תפריט דיאטתי, יודע שאגוזים הם פתרון נהדר לנשנוש. נכון, זה לא שוקולד או עוגיות, אך האגוזים יודעים לעשות את העבודה בכל מה שנוגע לשובע וממלאים תפקיד חשוב במתן וויטמינים ומינרלים. בואו נכיר קצת את האגוזים שלנו מקרוב:

אגוזי לוז להכנת נוטלה | תמונה: shutterstock

אגוזי לוז להכנת נוטלה | תמונה: shutterstock

אגוז לוז

  • אחד האגוזים המפורסמים מאז שהוא מככב בתפקיד ראשי בממרח שוקולד האהוב נוטלה. ניתן לצרוך את האגוז בעוד שהוא טרי או קלוי.
  • ידעתם ש: בטורקיה מייצרים את כמות אגוזי לוז הכי גדולה בעולם – כמעט 75% מהכמות! מעניין כמה נוטלה יוצא מזה…
  • אגב, כך מכינים מוס נוגט ואגוזי לוז מושלם >> קליק למתכון
אגוזי מקדמיה | תמונה: shutterstock

אגוזי מקדמיה | תמונה: shutterstock

אגוז מקדמיה

  • רק לאחר שנות השישים החלו לגדל את עצי המקדמיה באופן מסחרי, מהם מופק בעצם אגוז המקדמיה. קליפת האגוז היא קשה אשר עשויה להתפצח בתנאים של אקלים חם ויבש.
  • ידעתם ש: תוכים משתמשים באגוזי המקדמיה כמקור למזון העיקרי שלהם, מה גם שהאגוז לא מתאים לכל החיות, כמו למשל לכלבים והוא אפילו רעיל להם.

אגוז פקאן

  • האגוז המתוק שמגיע כנשנוש לעתים מצופה סוכר, בעל מרקם המזכיר חמאה, נאכל טרי וגם משמש במרכיב חשוב בעוגות ומאפים רבים.
  • ידעתם ש: ה-21 לספטמבר הוא יום העוגיות פקאן הבינלאומי.
  • את המתכון הכתוב לפאי פקאן תמצאו בעמוד הבא >> מתכון לפאי פקאן
מלך האגוזים | תמונה: shutterstock

מלך האגוזים | תמונה: shutterstock

אגוז מלך

  • האגוז הפופולרי שעתיר בערכים תזונתיים, משמש בעיקר לבישול ואפייה כתוספת לעוגות ותבשילים.
  • ידעתם ש: בעבר שימש אגוז מלך לסילוק רעלים, נגד ארס ונשיכות כלבים, טיפול בדלקות פנימיות ועוד. לא סתם קוראים הוא אגוז מלך.
  • אז מה אפשר להכין עם האגוז הזה? עוגיות אגוזים מושלגות
לשדרוג רוטב אלפרדו השתמשו באגוז מוסקט | תמונה: shutterstock

לשדרוג רוטב אלפרדו השתמשו באגוז מוסקט | תמונה: shutterstock

אגוז מוסקט

  • אגוז המוסקט משמש אותנו בעיקר בתור תבלין שניתן להוסיף לעוגות, תבשילים ומנות שונות ומגוונות. התבלין מופק מקליפתו של האגוז ומזרעיו. הוא בעל טעם מעט מתוק.
  • ידעתם ש: צריכת יתר של תבלין המוסקט עלולה לגרום להזיות ומסוכנת לבריאות.
  • המוסקט הוא הסוד של כל רוטב אלפרדו מוצלח, כך תכינו אותו >> מתכון לרוטב שמנת פטריות
קולים ונהנים - ערמונים | תמונה: shutterstock

קולים ונהנים – ערמונים | תמונה: shutterstock

אגוז הערמון

  • הערמון הוא הפרי הגדל על עץ הערמון ומוגן על ידי קליפה קשיחה ומבריקה הנבקעת כשהיא מגיעה לבשלות. צריכת הערמונים בדרך כלל נעשית כאשר הם קלויים.
  • ידעתם ש בזמן מלחמת העולם הראשונה בריטניה השתמשה בערמונים ליצור אציטון שממנו הופק אבק השריפה. יעיל מאוד יחסית לאגוז.
  • גלו עוד על הערמונים מקרוב >> מתכון לערמונים בתנור + ערכים תזונתיים

עוגת אגוזים בחושה ומהירה בקערה אחת

מתכון קל לעוגת אגוזים מהירה שמכינים בקערה אחת בלבד! עוגה עשירה בתבנית אינגליש קייק עם אגוזים, קינמון וקוקוס. העוגה ניתנת להכנה גם בגרסה פרווה, ניתן לשדרוג עם שוקולד.

על ידי FoodisGood

ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

הסיבה שהאגוזים שלנו כל כך בריאים לנו היא כי הם מכילים המון מינרלים וויטמינים. הנה כמה ערכים תזונתיים הנמצאים באגוזים ולמה הם כל כך חשובים לבריאות הגוף:

  • חלבון: מסייע לשמירה על בריאות העור, שיער חזק ומבריק, מעבר חמצן תקין בתאי הגוף, מערכת חיסונית בריאה ותפקוד שרירים תקין.
  • סיבים תזונתיים: חיוניים לנו לזירוז תהליך העיכול וניקוי רעלים מהמעיים, נותנים אנרגיה וכוח, מסייעים במניעת התפתחות מחלות כמו סרטן ונותנים תחושת שובע לאורך זמן.
  • ויטמין E: ממלא תפקיד חשוב בתור נוגד חמצון ומנטרל רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון יתר במקומות כמו הלב, כלי דם, עור והמוח. מסייע במניעת מחלות ודלקות בריאות, מסייע לפוריות, מאט את תהליך ההזדקנות ותורם לספיגת ברזל טובה.
  • ברזל: חשוב בכל מה שקשור להולכת חמצן בתאים, מערכת חיסונית בריאה, יצירת אנרגיה ומניעת התפתחות מחלות כמו אנמיה.
  • חומצה פולית: סופר חשובה בכל מה שקשור להריון, אחראית על יצור תאים חדשים, שכפול DNA, מניעת שינויים גנטיים שעלולים לגרום להתפתחות מחלות כמו הסרטן.
  • סידן: הסידן הכרחי לגוף האדם בכל מה שקשור לעצמות ושלד גוף האדם, הכרחי ברמת התאים ואיתותי התא וחשוב מאוד לשמירת שיניים בריאות וחזקות.
  • אשלגן: ממלא תפקיד חשוב ששמירה על בריאות וכיווץ השרירים בגוף, שמירה על נוזלים, הולכת עצבים בתאי העצב ושחרור אנרגיה מחלבון ופחמימות.
  • ויטמין C: נוגד חמצון חזק ותורם לבריאות מערכת החיסון ושמירת הגוף מפני מחלות ודלקות.
  • מגנזיום: ממלא תפקיד חשוב בכל מה שקשור לפירוק ובנייה בגוף, פעילות השרירים והרפיית השרירים.
  • ויטמין A: חיוני לבריאות העין ולראייה שלנו, בנוסף תורם לעור בריא ומסייע למערכת העיכול.
  • אבץ: מסייע במניעת מחלות כמו צינון ווירוסים והכרחי לפוריות הגברים בעיקר.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood