תפריט

מילון הפסטה הגדול: צורה, מרקם וטעם + מתכונים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אם היא לא הייתה קיימת, היו צריכים להמציא אותה – ותודה למטבח האיטלקי המשובח שאכן עשה זאת. ארוחת צהריים טעימה, דייט מוצלח, אירוח מושלם לחג או סתם ככה באמצע יום חורפי – פסטה היא תמיד סיבה מספיק טובה לשמח את עצמינו ואת הסובבים אותנו.

אז איזה סוגי פסטה קיימים ואיך מכינים אותן?

לכולנו זה קרה, יושבים מול תפריט במסעדה איטלקית ומשחקים את משחק הניחושים: זאת הפסטה הארוכה הזאת? או שאולי זאת ההיא שדומה לביסלי? אין צורך לשבור את הראש, לפניכם מונח מדריך הפסטות המושלם, עם מתכונים שחייב להכיר.

לזניה – Lasagne

עלי לזניה

איך זה נראה: דפי הלזניה הם שטוחים, מרובעים ומלבניים, מהם ניתן להכין שכבות במילויים שונים של גבינות או בשר.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: זמן ההכנה של דפי הלזניה הוא 10-15 דקות, כאשר מבשלים אותם במים בסיר. לאחר מכן ניתן לאפות אותם בתנור במילוי המועדף. אך ישנם גם עלי לזניה “מוכנים” אשר לא דורשים צורך בבישול לפני האפייה.

מה כדאי להכין מזה: היופי בלזניה שאפשר למלא אותה במה שרק רוצים, המתכון הכי נפוץ להכנת לזניה הוא בצורה בשרית (בולונז), או חלבית (גבינות) >> למתכוני לזניה חלבית או בשרית

ספגטי – Spaghetti

ספגטי

איך זה נראה: הספגטי הוא סוג פסטה בצורת אטריות ארוכות ודקות, אשר אינן חלולות מבפנים.בנוסף, לספגטי ישנם סוגים שונים של עובי, לעתים נפגוש אותו בצורתו הדקה, אך ישנה גם ואריציה עבה של הספגטי.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את הספגטי מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, כאשר זמן הבישול הממוצע הוא 8-12 דקות.

מה כדאי להכין מזה: ספגטי בולונז הוא אחד המתכונים הנפוצים והפופולריים ביותר בעולם, אך ניתן לשלב את הספגטי ברטבים מועדפים אחרים לפי טעם אישי כגון רוטב עגבניות, שמנת פטריות ועוד >> למתכון ספגטי ברוטב עגבניות

מקרוני – Macaroni

מקרוני

איך זה נראה: המקרוני הוא סוג פסטה קצר באורכו יותר מהספגטי, באורך בינוני-קטן, חלול במרכזו ומעוגל מעט.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את המקרוני מבשלים במים בסיר עם מעט מלח, למשך 9-12 דקות.

מה כדאי להכין מזה: אחת המנות היותר מפורסמות ברוסיה, ארה”ב ובריטניה היא מקרוני עם גבינה. פשוט וקל להכנה, אהוב על כולם – במיוחד על הילדים >> למתכון מקרוני עם גבינה מנצח

רביולי – Ravioli

רביולי

איך זה נראה: הרביולי בדרך כלל מגיע בצורת המרובעת, אך לעתים נפגוש אותו גם בצורתו העגולה, כאשר הוא מורכב משתי שכבות של פסטה הממולאת במגוון שונה של מילויים.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את הרביולי מבשלים בסיר עם מים למשך 4-10 דקות. חשוב לשים לב לא לבשל את הרביולי יתר על המידה, אחרת הוא עלול להתפרק.

מה כדאי להכין מזה: לרביולי מתכונים רבים ומגוונים, מה שהופך את המנה לכל כך פופולרית במסעדות איטלקיות. את בצק הרביולי ניתן להכין בשילוב של בטטה או תרד ובמילויי גבינות שונות >> למתכון רביולי בטטה ביתי

טורטליני – Tortellini

טורטליני

איך זה נראה: בניגוד לרביולי אשר מוכן משתי שכבות נפרדות של פסטה שמדביקים יחד, הטורטליני מורכב מעלה של פסטה המהודק לצורת טבעת, המזכיר קצת צורה של צדף וניתן למילוי בשלל מילויים.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את הטורטליני מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 4-9 דקות. כמו הרביולי, חשוב לשים לב לא לבשל יתר על המידה, אחרת הבצק עלול להתפרק.

מה כדאי להכין מזה: מנת הטורטליני ניתנת להגשה במגוון רחב של רטבים ומילויים. לרוב נפגוש ברטבים כמו עגבניות, שמנת, חמאה, שמן זית ועוד >> למתכון טורטליני פטה ברוטב אורגנו וחמאת עגבניות

פטוצ’יני – Fettuccine

פטוצ'יני

איך זה נראה: הפטוצ’יני הוא סוג פסטה שטוח ועבה יחסית לשאר חבריו כמו הספגטי והלינגוויני. רצועות הפטוצ’יני ארוכות ורחבות, מה שבהחלט מוסיף לחוויית המנה.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את הפטוצ’יני מכינים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 8-13 דקות.

מה כדאי להכין מזה: את הפטוצ’יני ניתן להכין במגוון רחב של רטבים כאשר המפורסם ביותר הוא רוטב שמנת פטריות. לכן מומלץ לגוון מעט ולהכין את הפסטה דווקא עם רוטב מעניין ומיוחד יותר >> למתכון פסטה ברוקולי ופטה קראנצ’ית

פנה – Penne

פנה

איך זה נראה: הפנה הוא סוג פסטה חלול בצורת צינור, באורך בינוני, כאשר החיתוך שלו נעשה בצורה אלכסונית מה שבהחלט מקנה לסוג הפסטה הזאת את ייחודה.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את הפנה מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 10-13 דקות.

מה כדאי להכין מזה: הפנה ייחודי בזכות הצינור החלול שלו, מה שמקנה לו יתרון להכיל כמות רוטב גדולה יותר מפסטות לא חלולות. לרוב ניתן להכין את הפנה במגוון רחב של רטבים מעולים >> למתכון פסטה פנה ברוטב פסטו מעולה

פפרדלה – Pappardelle

פפרדלה

איך זה נראה: הפפרדלה היא פסטה רחבה מאוד וארוכה, משדרגת את חווית מנות הפסטה בהחלט ומקנה תחושה של צלחת גדושה יותר מסוגי פסטות אחרים.

איך מכינים וכמה זה לוקח: את הפפרדלה מכינים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 7-10 דקות.

מה כדאי להכין מזה: מאחר והפסטה פפרדלה עבה יחסית לשאר סוגי הפסטות, ניתן לשלב איתה רטבים סמיכים כמו שמנת, עגבניות ועוד >> למתכון פסטה פפרדלה ברוטב שמנת בטטה נהדר

פוזילי – Fusilli

פוזילי

איך זה נראה: אולי אחד סוגי הפסטה החביבים ביותר על ילדים ובצדק. לפוזילי צורה מקורזלת המזכירה מאוד את הביסלי גריל.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: את הפוזילי מכינים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 10-13 דקות.

מה כדאי להכין מזה: הפוזילי ניתן להכנה במגוון רחב של רטבים כמו רוטב עגבניות, שמנת פטריות, פסטו ועוד. בנוסף ניתן להכין מהפוזילי סלט פסטה קר מוצלח במיוחד המתאים לארוחת צהריים משביעה >> למתכון סלט פסטה קר

ניוקי -gnocchi

ניוקי

איך זה נראה: הניוקי באיטלקית מתורגם ככופתאות, כאשר הכוונה היא לגוש בצק וכך הוא נראה. הניוקי מוכן מתפוחי אדמה או סולת וצורתו לרוב תהיה כמו עיגולי בצק קטנים אשר אינם חלולים.

איך מכינים וכמה זמן זה לוקח: לרוב נרכוש את הניוקי בצורתו המוכנה והקנויה, כאשר את הניוקי מבשלים במים עם סיר ומעט מלח למשך 5-9 דקות. חשוב לשים לב לא לבשל את הניוקי יתר על המידה מאחר והוא עלול להתפרק ולהפוך לרך מידי.

מה כדאי להכין מזה: בצק הניוקי עצמו יכול להגיע במגוון אפשרויות כגון ניוקי תפוחי אדמה, ניוקי סלק ועוד >> למתכון ניוקי תפוחי אדמה ביתי

קנלוני – cannelloni

קנלוני

איך זה נראה: קנלוני הוא סוג פסטה המגיע בצורת צינור חלול, אשר בניגוד לפסטה פנה הוא גדול יותר ולעתים משומש להכנה במילויים שונים וטעימים במיוחד.

איך מכינים וכמה זה לוקח: בדומה לדפי הלזניה, את הקנלוני נהוג לאפות בתנור במילוי מועדף. אך לפני אפיית הקנלוני מומלץ לבשל בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 7-10 דקות.

מה כדאי להכין מזה: הקנלוני נאפה בתנור בדרך כלל במילויי בשר או מילויי גבינות, מה שמקנה למנה מרקם רך, עסיסי וטעים במיוחד >> למתכון קנלוני ממולא בשר או גבינות מעולה

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood