מיונז טבעוני • 3 מתכונים מוצלחים שניתן להכין בכל בית

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מיונז הוא אחד הדברים שאי אפשר לוותר עליהם! הוא משדרג כל כריך ומהווה בסיס למבחר עצום של רטבים. אם חשבתם שלהכין מיונז טבעוני זה סיפור – תחשבו שוב! בדקנו כמה מתכונים ואלו הם 3 המתכונים הטובים ביותר למיונז טבעוני, בלי ביצים.

1. מיונז טבעוני מחלב סויה וחרדל

המתכון הבא פשוט פשוט ומכיל מצרכים שיש בכל סופר, ההכנה קלה מאוד והתוצאה דומה לממרח מיונז, אך דלילה יותר. כדאי להשתמש מיד אחרי שמכינים, או לתת לו ערבוב נוסף בבלנדר לפני כל שימוש.

מה צריך?

  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב סויה
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית חרדל

איך מכינים?

  1. בבלנדר או עם בלנדר מוט מערבבים חלב סויה ומיץ לימון כ-30 שניות.
  2. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן בהדרגה, עד לקבלת תערובת סמיכה.
  3. מוסיפים את המלח והחרדל ומערבבים עוד קצת.
  4. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.



2. מיונז טבעוני מחלב סויה ושמן זית

הגרסה הזאת של מיונז טבעוני תחזיק לזמן ארוך יותר ותהיה יותר סמיכה. הוא נהדר לשימוש בכריכים וכבסיס למתכוני רטבים שונים. יש לו טעם מתקתק יותר מהשניים האחרים ומושלם בשילוב עם מאכלים חריפים.

מה צריך?

  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 1.5 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית חרדל דיז’ון
  • 3/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

איך מכינים?

  1. בבלנדר או עם בלנדר מוט מערבבים חלב סויה, מיץ לימון וחרדל במשך 30 שניות.
  2. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את השמן, עד לקבלת תערובת סמיכה.
  3. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים טיבול.



3. מיונז טבעוני מטופו משי

אם אתם באמת מחפשים את המתכון למיונז טבעוני שדומה למקור – המתכון הבא בדיוק בשבילכם! מבין השלושה, זה הוא המתכון הכי דומה למיונז רגיל, מעט סמיך יותר.

מה צריך?

  • 110 גרם טופו משי
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות חרדל דיז’ון
  • 1 כוס שמן צמחי
  • מלח

איך מכינים?

  1. בבלנדר או עם בלנדר מוט ערבבו טופו עם מיץ לימון וחרדל כ-30 שניות, עד שהטופו חלק.
  2. המשיכו לערבב והוסיפו בהדרגה את השמן, עד שהתערובת מסמיכה.
  3. הוסיפו מלח, ערבבו, טעמו ותקנו תיבול.



עכשיו שיש לכם מיונז טבעוני ביתי, הנה כמה סלטים מומלצים:

סלט חצילים במיונז קל וטעים
סלט כרוב סגול במיונז
סלט תפוחי אדמה קר ברוטב ויניגרט
סלט פסטה במיונז – מתכון קל
סלט ברוקולי ובטטה חם

לסיום – כמה טיפים חשובים להכנת מיונז טבעוני מוצלח:

  • השתמשו בבלנדר מוט וכוס גבוהה מאוד.
  • הכינו כמויות קטנות בכדי לשמור על הטריות, כאלו שיספיקו לשבוע – שבועיים ולא יותר.
  • מומלץ לערבב מעט את המיונז לפני השימוש, כדי להחזיר לו את המרקם.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood