תפריט

מתכון: לחם מקמח מלא 100%

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הוא מכיל סיבים תזונתיים, דגנים שונים וויטמינים רבים כגון ויטמין B ומינרלים חיוניים לגוף. לכן, לרוב לחם מלא יהיה יקר יותר מלחם מחיטה רגילה. אבל על איכות לא מתפשרים, במיוחד כשאפשר להכין את הלחם האיכותי הזה לבד לגמרי. הכנו לכם 2 מתכונים ללחם מקמח מלא, האחד קלאסי והשני לחם יוגורט מלא.

מתכון: לחם מלא ביתי קלאסי

מצרכים

  • 2 ורבע כוסות קמח חיטה מלאה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • ביצה טרופה
  • ¼ כוס קמח מלא לקימוח

אופן ההכנה

  1. נערבב קמח, שמרים וסוכר בקערה גדולה עם מים, שמן, וביצה. נוסיף מלח ונערבב שוב
  2. נטרוף את התערובת במהירות למשך 2 דקות ונוסיף בהדרגה ¼ כוס קמח לבן עד לקבלת בצק.
  3. נניח את הבצק על משטח מקומח, נלוש 50 סיבובים ונניח בצד לעשר דקות מכוסה במגבת.
  4. נעצב את הבצק לצורת כיכר לחם ונניח בתבנית לחם.
  5. כעת נכסה במגבת ונניח את התבנית במקום חמים למשך 35 דקות על מנת שהבצק יתפח במעט מעל לגובה התבנית.
  6. נחמם תנור ל-190 מעלות ונאפה את הלחם למשך 30 דקות.



איך נדע שהלחם מוכן?

  • לרוב הלחם מוכן כאשר הוא מקבל מרקם קראנץ’ וצבע מוזהב. ניתן לבדוק זאת ע”י הקשה קלה בעזרת מזלג או כפית בתחתית הכיכר – אם הצליל חלול, הלחם שלכם מוכן!

לחם יוגורט מקמח מלא

מתכון: לחם יוגורט מלא ללא שמרים

אם תהיתם איך אפשר לשדרג את הלחם שלכם, הנה טוויסט מרענן – היוגורט יוסיף ללחם מרקם עשיר ומיוחד והסילאן יעניק לו טעם עמוק יותר.

מצרכים

  • 450 גרם קמח מלא, ועוד קצת לקישוט
  • 75 גרם תערובת זרעים (שומשום, חמניות, פשתן זהוב ודלעת)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף סילאן
  • 150 מ”ל ביו-יוגורט טבעי, מעורבב עם 450 מ”ל עם מים



אופן ההכנה

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפייה.
  2. נערבב קמח, קמצוץ מלח, זרעים וסודה לשתייה בקערה גדולה עד לקבלת שכבה אחידה.
  3. בקערה נפרדת נערבב היטב את הסילאן עם תערובת היוגורט והמים עד למרקם אחיד.
  4. נאחד את המצרכים הרטובים עם המצרכים היבשים עד לקבלת בצק.
  5. נניח את הקערה בצד ל-5 דקות על מנת שהנוזלים יספגו יותר טוב בבצק.
  6. נניח את הבצק על משטח מקומח קלות ונגלגל לכדי כיכר ברוחב 18 ס”מ.
  7. נעביר את הכיכר לתנור ונאפה למשך 30 דקות.

עוד לחמים בריאים שכדאי להכין:

קטגוריות: אפייה, כללי

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood