מדריך אפייה: עבודה נכונה עם בצק פילו + מתכונים מנצחים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

את בצק עלי הפילו אתם כנראה מכירים מהקינוח המפורסם ביותר – הבלקוואה. שכבות של בצק דק ומתוק שבכל ביס רק מתמכרים אליו יותר.

מה זה פילו? הפילו הוא בצק דקיק העשוי ממים, קמח ומעט שמן. עלי הפילו הם עלים דקים ועדינים מאוד אשר נאפים בשכבות אחד על השני, כאשר ביניהם יש שכבה של חמאה או שמן זית. מקורו בטורקיה והוא משמש להכנת מאפים מתוקים או מלוחים.

רק שלא יישבר: טיפים לעבודה נכונה עם בצק עלי פילו

מברישים בעדינות: עלי פילו דקיקים | תמונה: shutterstock

מברישים בעדינות: עלי פילו דקיקים | תמונה: shutterstock

מאפים המורכבים מבצק עלי פילו הם מאפים עדינים, חשוב לדעת איך לעבוד עם הבצק כך שהמאפה שלנו יצא פריך במידה הנכונה ולא יתפרק, למשל: במידה ועלי הפילו אינם לחים מספיק הם עלולים להישבר. אז אילו טכניקות עבודה כדאי לאמץ?

הפשרת הבצק – לא מה שחשבתם
קניתם בצק פילו ואתם מוכנים להשתמש בו? מצוין, רק וודאו שאתם מפשירים אותו במקרר ולא על השיש. הפשרת הבצק במקרר מונעת את התעבות עלי הבצק והידבקותם האחד לשני, בניגוד למה שעלול לקרות במידה ותפשירו את הבצק על השיש. ההפשרה במקרר עלולה לקחת מספר שעות עד שניתן להשתמש בבצק, אך הסבלנות משתלמת – זה בטוח!



הכנה מראש – לתוצאה מדוייקת
מאחר ובצק הפילו נורא עדין, הוא מתייבש הרבה יותר מהר מכל בצק אחר מהרגע שהוצאנו אותו לאוויר העולם. לכן מומלץ וכדאי מאוד להכין את כל כלי העבודה מבעוד מועד, על מנת שתוכלו לחתוך את הבצק כל עוד הוא טרי ובמרקם הנכון.

לחות הבצק – לשמור על מרקם נכון
לאחר שפתחתם את עטיפת הבצק, הניחו את הבצק על גבי מגבת מטבח לחה וכסו אותו בעוד מגבת לחה. המגבות לא צריכות להיות ספוגות מים, אך לחות מספיק על מנת לרכך את הבצק. לקחתם חלק מהבצק להתחלת עבודה? מעולה, השאירו את שארית הבצק בתוך המגבות על מנת לשמר את הלחות שלו.

השתמשו בחמאה – אם אין לכם שמן בבית
החמאה היא מרכיב נהדר שמסייע לבצק הפילו להידבק אחד לשני בצורה הטובה ביותר, לכן חמאה מומסת היא הפתרון הטוב ביותר, למרות שניתן להשתמש גם בשמנים אחרים כמו שמן זית וכד’…

אחסון – איפה הכי כדאי?
עכשיו שהמאפה שלכם מוכן, אתם יכולים לאחסן אותו בכלי אטום עד לשימוש הבא. בצק פילו מוכן יכול להישמר בתוך כלי אטום בטמפרטורת החדר למשך כ-שבוע ימים. במידה ואחסנתם את המאפה במקפיא, הוא יכול להישמר גם למספר חודשים.

אולי יעניין אותך…

אז מה אוכלים? מתכונים עם בצק פילו

מאפים אישיים, בקלאווה מתוקה וגם מתכון למאפה נמורה מיוחד שאתם פשוט חייבים לנסות – מה מכינים עם עלי פילו? המתכונים לפניכם:

מתכון לבקלאווה פרווה אמיתית

בקלאווה - קינוח עלי פילו ממולאים באגוזים ובסירופ מתוק. קינוח פרווה מאוד טעים שמומלץ להגיש בשמחות ואירועים. דורש קצת מיומנות.

על ידי FoodisGood

סלסילות פילו ממולאות כבדים ולבבות

מנה ראשונה / עיקרית לפי בחריתכם של סלסילות עלי ספילו ממולאות במעורב של כבדים ולבבות בסילאן. מנה מיוחדת, מושקעת וטעימה.

על ידי FoodisGood

נמורה – מאפה פילו מתוק

נמורה הוא מאפה פילו מתוק עם מילוי חלבי. שכבות פילו בחמאה במילוי חלב סמיך מתוק. מאפה יחסית קל להכנה, מרשים ומעולה לאירוח.

על ידי FoodisGood

מאפים אישיים במילוי גבינה, עגבניות שרי ועירית

המתכון של אורית בנוז לתחתיות בצק פילו במילוי שמנת, גבינה, עירית ועגבניות שרי. מנה ראשונה מעולה לשבועות או לכל אירוח חלבי אחר. קל להכנה, צבעוני וטעים במיוחד.

על ידי FoodisGood

יש לכם כמיהה לבצקים? מעולה – גם לנו!
בדיוק בגלל זה כדאי לכם לעיין במדריך הבצקים שלנו, אגב – יש גם מתכונים מעולים! >> למדריך הבצקים

קטגוריות: אפייה, כלליתגיות: ,

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *