תפריט

הכי מעניינים

אפייה

דג סלמון צלוי בתנור

על ידי FoodisGood  , , ,

26/11/2014

5.0 7

דג סלמון ידוע בתכונותיו הבריאות, הוא מתאים מאוד לדיאטה אבל בהחלט מהווה מנה מעולה לכל אוהבי הדגים באשר הם. מתכון מעולה, פשוט וקל לדג סלמון צלוי בתנור עם מצרכים בסיסיים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 10 דקות

    25 דקות

    35 דקות

  • מנת דג אחת

מצרכים למתכון

נתח פילה סלמון (כ- 200 גרם)

3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

מיץ מרבע לימון

1/4 כפית מלח גס

מעט פלפל גרוס

טימין (אופציה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה כף שמן זית, שום ומיץ מרבע לימון.

מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים היטב ב-2 כפות שמן זית ומניחים את הדג במרכזה על צד העור.

מורחים את הדג בתערובת השמן כך שהיא מכסה את כל פני הדג.

מפזרים מעל לדג מלח ופלפל ומעסים מעט.

מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים למשך 20 דקות. מעבירים למצב גריל וצולים עוד 3 דקות נוספות.

מוציאים את הדג ומגישים לצד סלט ירוק.

המצרכים במתכון הם למנת דג אחת, ניתן להכין עד 8 דגים בתבנית אחת.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

7 דירוגים וחוות דעת

היא-לי

06/03/2016

נהדר עשיתי היום

אסתר מור

06/03/2016

מדהים

foodisgood

19/12/2015

היי אורה,
מצב גריל בתנור הוא מצב צלייה (לא אפייה ולא טורבו).

orah0

16/12/2015

מזה מצב גריל?

foodisgood

08/09/2015

היי שלי,
את הדג אופים תחילה בחום רגיל ובסיום על גריל, מצב טורבו עלול לייבש את הדג.

שלי

08/09/2015

האם לשים התנור בטורבו או בחום עליון תחתון רגיל?

מעולה

08/08/2015

מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood