לחמניות אווריריות מקמח מצה

על ידי FoodisGood

מתכון מנצח של מירה סולמוביץ' ללחמניות אווריריות וטעימות לפסח - לחמניות מקמח מצה, גדולות ותפוחות שניתן למלא בכל טוב וליהנות בכל ימי החג.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

מצרכים למתכון

2 כוסות קמח מצה

1/2 כוס שמן

כפית שטוחה מלח

כפית שטוחה סוכר

כוס מים פושר

4 ביצים

הוראות הכנה

לערבב הכל חוץ מהביצים ולתת לעיסה להתקרר בערך 5 דקות.

להוסיף את הביצים, כל ביצה בנפרד, ולערבב היטב לעיסה נוחה לעבודה.

לאחר מכן, להכין קערה קטנה עם מים כדי להרטיב את הידים מדי פעם.

ליצור את הלחמניות מן העיסה - יוצאות בערך 10-12 לחמניות.

לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-20-25 דקות, לבדוק אחרי 17 דקות, תלוי בסוג התנור.

בהצלחה ובתיאבון, פסח שמח...

איזה כיף שכבר פסח! הבית נקי וכולם מחכים למאכלי החג המסורתיים. אם אתם אוהבים את פסח כמונו, אתם בטוח תאהבו את העמודים הבאים:

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים - בקרו במדור פסח באתר: מתכונים לפסח - כל המתכונים לחג בעמוד אחד

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

מתכוננים לחופש הגדול

ריכזנו כמה עמודים שימושיים שיעזרו להעביר את החודשיים עם הילדים בכיף 😉

הכי נצפים השבוע

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אוספי מתכונים חדשים

11 דירוגים וחוות דעת

תמר

28/03/2018

כדאי להקציף את החלבונים. להוסיף בקיפול לתערובת ולהוסיף קצת אבקת אפיה.אז יוצאות תפוחות וטעימות.אפשר לשדרג גם עם קצת קורנפלור.

רינת כהן

11/03/2018

אני לא השתמשתי בחימום בכלל, ערבבתי את הכל נתתי לזה להתקרר ושמתי ביצים, יצאו לי לחמניות כשרות וטעימות.

ריקי

13/04/2017

לי יצאו 8 לחמניות

אהובה

20/03/2017

משום מה הבצק הלחמניות יצא לי קצת עיסתי.. הוספתי עוד קצת קמח מצה.

foodisgood

01/05/2016

היי שרון, מומלץ לקרר את העיסה כדי שתתייצב לפני הוספת הביצים.
היי עינת, לחמניות מקמח מצה לעולם לא יצאו כמו לחמניות רגילות, הן לחות מבפנים וזה בסדר גמור.

עינת

27/04/2016

תמיד אני הולכת לפי המתכון וזה נאפה רק מבחוץ.. בפנים זה נראה בצק לא אפוי.
מה עושים ??
והרבה פעמים אני אופה קצת יותר ומשאירה בתוך תנור כבוי וסגור.

שרון

27/04/2016

אם הסיר לא צריך להיות על הגז, ממה צריך לקרר את העיסה?

foodisgood

24/04/2016

היי צביה ונינט – אין כל צוקך להעלות את הסיר על הגז, פשוט לערבב, לקרר ולאפות.
היי ג’וליאטה, נסי לאפות על 150 מעלות, אולי תראי שיש צורך לאפות כמה דקות נוספות.

נינט

22/04/2016

שכחתם לרשום שצריך לשים על הגז או שכך צריך להיות?

ג׳ולייטה

18/04/2016

עם יש לי טוסטר אובן על כמה מעלות צריך לשים ?

צביה

30/03/2016

האם מעלים את הסיר על אש? גבוהה? לכמה זמן? לפני שמקררים לחמש דקות?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.