לחמניות מושלמות לפסח מקמח תפוחי אדמה

על ידי FoodisGood

"מצאתי את השילוב המנצח ללחמניות כשרות" המתכון של ויוי בן שלמה ללחמניות גדולות מקמח תפוחי אדמה, קמח תירס וקמח מצה - שילוב מנצח ללחמניות כשרות לפסח וקלות להכנה, שיעבירו את החג בקלות וביעילות!

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

מצרכים למתכון

כוס קמח תפוחי אדמה

כוס קמח מצה

כוס קמח תירס

שקית אבקת אפייה כשרה לפסח

2 כוסות מים

1 כוס שמן

8 ביצים

מלח פלפל

למריחה: ביצה טרופה

הוראות הכנה

להרתיח את המים בסיר, להוסיף לסיר שמן ומלח.

להוריד מהאש, להוסיף את הקמח תפוחי אדמה, את קמח התירס ואת הקמח מצה ולערבב טוב.

להקציף לתוך בלילת הלחמניות את הביצים, אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות.

לרפד תבנית בנייר אפייה ולסדר לחמניות יחסית גדולות - חשוב לשמור על רווח בין לחמנייה ללחמנייה.

ליצור כמה חתכים בעזרת מזלג בחלק העליון של כל לחמנייה, למרוח ביצה טרופה ולפזר מלח גס, שומשום או מה שבוחרים.

לאפות את הלחמניות בתנור חם על 200 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה ומרקם קראנצ'י מבחוץ. כשהלחמניות מוכנות יש לסגור את התנור, להשאיר חריץ פתוח ולהניח ללחמניות לחצי שעה.

בונאפטיט. חג פסח שמח..

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

32 דירוגים וחוות דעת

מירי

16/04/2017

יצא מאוד נוזלי למרות הוספת הקמחים

דורין

14/04/2017

שלום
נראה ממש טוב!
האם אפשר לשים פחות ביצים? אין לי מספיק כרגע וממש רוצה להכין….
תודה!
דורין

עדנה

13/04/2017

בוקר טוב
האם להוסיף את הקמחים כשהמים +שמן רותחים?

רוני

03/04/2017

הי…מישהו הקפיא והפשיר? חשוב לי לדעת.תודה

עדי

26/04/2016

תודה, הכנתי, יצא מצוין. רציתי להעיר שלא רשום במתכון מתי להוסיף את אבקת האפייה. בנגלה הראשונה הוספתי עם הקמחים אבל בגלל שהמים רותחים היא מיד התחילה לתסוס ונראה לי שזה פגע בתפיחה. בנגלה השנייה שמתי בסוף בסוף אחרי הקצפת הביצים, כשהתערובת קצת קרה יותר, ויצא יותר מוצלח. בקיצור ממליצה להוסיף הוראה במתכון.

foodisgood

24/04/2016

היי תמי,
כ=25 לחמניות (תלוי בגודל).

תמי וולף

19/04/2016

כמה לחמניות מתקבלות?
,תודה,
חג שמח

בתיה

13/03/2016

אשמח לדעת באיזה קמח אפשר להחליף את קמח המצה ( קשה לי לעיכול)?

רן

10/04/2015

מה לגבי ערך תזונתי קלורי ממוצע ללחמנייה?

foodisgood

07/04/2015

היי יעל, ליצירת לחמניות ארוכות נעזרים בכף ויוצקים כמות גדולה יותר משל לחמניות עגולות. מעצבים את הלחמניות לאורך בעזרת הכף והן מקבלות צורה יפה בתנור.

foodisgood

07/04/2015

היי בת חן ויפעת,
המתכון ללחמניות מצריך שילוב של 3 הקמחים כדי לקבל לחמניות אווריריות ומוצלחות.
לא מומלץ להחליף או לשנות מצרכים מהסיבה הפשוטה שהלחמניות יצאו שונות.

בת חן

07/04/2015

זה ממש דחוף..אם אני לא עושה עם קמח תירס המתכון נשאר אותו דבר או כמויות שונות??

יפעת

06/04/2015

שלום,

האם אפשר להשתמש בקורנפלור (עמילן תירס) במקום קמח תירס?

תודה

יעל

04/04/2015

כיצד עושים את הצורה המוארכת של הלחמניות

יוסי

03/04/2015

לצערי לא הייה לי את כל המצרכים
השתמשתי בכוס חד פעמי שקופה פשוטה למידה
כוס וחצי קמח תופח לעוגות ואפייה של אוסם
כוס וחצי קמח תפו”א
6 ביצים כוס שמן
2 כוס מים
כפית שטוחה מלח
180 מעלות חצי שעה
10 דקות בתנור כבוי
לאחר 10 דקות מחוץ לתנור יצא נפלא ומאוד מפתיע
נסו ותהנו

יוסי

03/04/2015

לצערי לא היה לי את כל החומרים
אני שמתי כוס וחצי קמח מצה תופח לעוגות ואפייה של אסם
וכוס חצי קמח תפו”א
6 ביצים כוס שמן
2 כוסות מים ומעט מלח
180 מעלות חצי שעה בתנור ועוד 10 דקות בתנור כבוי
לאחר 10 דקות מחוץ לתנור המרקם הייה פשוט נפלא
ממליץ בחום לנסות את המתכון
*השתמשתי בכוסות שקופות מהחד פעמי הפשוטות למידה
הוראות ההכנה בדיוק לפי המתכון באתר לא שיניתי

אהובה

02/04/2015

הכנתי את הלחמניות יצאו מעולות וטעימות … תודה על המתכון

foodisgood

01/04/2015

היי אסתר, כוס מדידה רגילה.

אסתר

01/04/2015

היי… מה הכמות של הכוס 240 גרם?

foodisgood

01/04/2015

היי לאה ומירב,
קמח התירס נחוץ במתכון ללחמניות – שילוב הקמחים הוא מה שמביא לתוצאה מנצחת.

לאה

01/04/2015

שלום.האם ניתן להכין את הלחמניות ללא הקמח תירס? תודה וחג שמח

מירב

01/04/2015

שלום
האם אפשר, לוותר על הקמח תירס
ולשים משהו במקומו? ?

foodisgood

26/03/2015

היי לימור,
ללחמניות מומלץ להשתמש בקמח דק, אך ניתן להשתמש גם בקמח גס.

לימור

26/03/2015

ערב טוב

הבנתי שיש 2 סוגים של קמח תירס – דק וגס. באיזה סוג צריך להשתמש במתכון?
תודה רבה

foodisgood

24/03/2015

היי מורן,
הכמויות במתכון בכוסות מדידה.

מורן

24/03/2015

כוס מים חד פעמי?

foodisgood

22/03/2015

לימור, תודה על העירנות 🙂
כן, מדובר בשקית אבקת אפייה כשרה לפסח.

לימור

22/03/2015

תודה רבה על התשובה המהירה..
עוד שאלה – ברשימת המצרכים כתוב “אפיה”. הכוונה לשקית אבקת אפיה?
שוב תודה

foodisgood

22/03/2015

היי לימור,
1. להקציף את הביצים הכוונה להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב.
2. אפייה עד שהלחמניות זהובות וברגע שאת נוגעת בלחמנייה את מרגישה שהיא קשה מבחוץ.
3. מהכמות הזאת יוצאות בערך 25-30 לחמניות, כמובן שתלוי בגודל הלחמנייה שעיצבת.

חג שמח וכשר..

לימור

22/03/2015

שלום רב
יש לי כמה שאלות, ברשותך:
1. מה הכוונה “להקציף לתוך הבלילה את הביצים”?
2. כמה זמן אפייה?
3. כמה לחמניות יוצאות?

תודה רבה וחג שמח

foodisgood

21/03/2015

היי חגית, מדובר בקמח תירס צהוב אך במידה ויש לך קמח תירס לבן זה גם בסדר 🙂
חג פסח שמח..

חגית בן יעקב

21/03/2015

תודה הלחמניות נראות מעולה. רק שאלה האם מדובר בקמח תירס לבן או צהוב?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood