תפריט

הכי מעניינים לפסח

מוס חלבה פשוט ומהיר

על ידי מתוק לי  , ,

15/11/2014

5.0 22

מוס חלבה משגע שכל אורח שמח לקבל. המתכון הזה מעולה לאירוח בגלל שאת המוס מכינים ברבע שעה בלבד ומעבירים להקפאה עד שהאורחים מגיעים. מוציאים חצי שעה לפני ההגשה ומגישים לאורחים מוס חלבה כל-כך טעים.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 5 דקות

    10 דקות

    15 דקות

  • 10 קעריות מוס

מצרכים למתכון

1/2 כוס טחינה גולמית

חצי כוס סילאן

מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32 אחוז / שמנת צמחית

להגשה - שערות חלבה ופקאנים (אופציה)

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן יחד עם כף שמנת מתוקה, מערבבים היטב עד לאיחוד.

מקציפים את שאר השמנת לקצפת יציבה ומאחדים את תערובת הטחינה בקיפולים עדינים.

מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לקעריות הגשה חד פעמיות. מסדרים את הקעריות במגש, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל-4 שעות או יותר. מוציאים מהמקפיא בערך חצי שעה לפני ההגשה ומסדרים מעל לכל קערית שערות חלבה בנדיבות ופקאן אחד לקישוט.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

22 דירוגים וחוות דעת

טליה

07/03/2017

היי מה הכמות שיוצאת?

foodisgood

28/07/2016

היי מיטל,
הקינוח נשמר היטב במקפיא כשלושה ימים.

מיטל

27/07/2016

פשוט מעדן!
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?

מיטל

27/07/2016

פשוט מעדן!
כמה זמן זה יכול להישאר במקפיא? חודש זה בסדר?

foodisgood

01/05/2016

היי יעל,
1. ממש לא חובה לזלף עם שקית זילוף, בהחלט ניתן להשתמש בכף.
2. אפשרי לשמור במקרר יומיים פשוט להוציא להפשרה כחצי שעה לפני ההגשה.

יעל

30/04/2016

שתי שאלות בבקשה:
1. האם חייבים לשים בשקית זילוף ואז למלא את הצלוחיות, או שאפשר עם כף?
2. במידה ואני מכינה את המוס יומיים לפני ההגשה. האם זה לא יהיה קפוא מדיי בזמן ההגשה אחרי יומיים במקפיא? (את כתבת להכניס רק למס’ שעות)

foodisgood

24/04/2016

היי עדי – ניתן להכין בתבנית אחת אך הקירור ייעשה במקפיא לזמן רב יותר.
היי שירן, נשמע שילוב מעולה, נסי להכין בכוסות שכבה חלבה תחתונה ושכבת מוס שוקולד עליונה.

עדי

19/04/2016

האם אפשר להכין
בתבנית אחת ולא במנות אישיות?
תודה 🙂

אסתי

19/04/2016

שלום, ללא קשר למתכון זה. המתכונים שלכם ככ’ מוסברים, קלים וטעימים. הכינותי כבר הרבה מאכלים מהם.
לחג אכין קינוח הר”מ. כעת אופה את פשטידת תפוחי האדמה. מקווה שיצא טעים
בברכת חג שמח
*****

עדי

18/04/2016

תודה על המתכון 🙂 האם ניתן להכין את זה בתבנית אחת?

שירן

05/04/2016

היי אפשר לשלב את זה עם מוס שוקולד פרווה?

foodisgood

25/03/2016

היי מיטל,
נסי ללא סילאן, בדקי טעמים ואם יש צורך הוסיפי בתנועות קיפול.

מיטל

23/03/2016

אם אני משתמשת טחינה בטעם נוגט אפשר להוריד את הסילאן?

קארין

18/03/2016

אפשר במקום סילאן דבש

foodisgood

30/11/2015

היי נגה, אם את מכירה ואוהבת אם הטעם של קרם הקוקוס, כמו כן יודעת לעבוד איתו, ניתן בהחלט להשתמש בו להכנת הקינוח.

נגה

27/11/2015

ניתן להשתמש בקצפת מקרם קוקוס במקום? (:

foodisgood

23/10/2015

היי שולה, כדי לקבל מרקם של מוס חייבים להקפיא.

שולה

22/10/2015

תודה על המתכון
האם חייבים להקפיא?

טובה

06/07/2015

איזה טעים! חיפשתי המון זמן מוס חלבה ללא ביצים אבל חשדתי אבל התמונה של המתכון נראתה לי ממש מגרה אז החלטתי לנסות. אז קודם כל שמחה לבשר שהתוצאה מעולה, גם בלי ביצים וגם השתמשתי בגרסה הפרווה ועדיין אהבו מאוד! אני לא מכירה אותך אבל תודה רבה ובטוח אכין שוב

foodisgood

21/05/2015

היי אתי, אפשר להכין קרם חלבה עם ממרח חלבה אבל התוצאה שונה.

לקרם חלבה:
מחממים 100 גרם ממרח חלבה במיקרוגל כ-20 שניות ומערבבים עם כף.
מקציפים 1 שמנת מתוקה עם 1 אינסטנט וניל.
מקפלים לתוך השמנת את הממרח בתנועות עדינות.

אתי

20/05/2015

אפשר במקום הטחינה והסילאן להשתמש בממרח חלבה ומה הכמות שצריך? תודה..

מיכל

20/05/2015

קינוח קל להכנה, מרשים ביופיו וטעים מאוד !

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood