תפריט


כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אפייה ומתוקים

אוספי מתכונים

מרק עדשים שחורות ופסטה איטלקי

על ידי FoodisGood  

08/12/2014

5.0 1

מרק עדשים קצת אחרת: מתכון מעולה למרק עדשים שחורות בסגנון איטלקי המבושל עם פסטה. מרק מנחם וטעים, מומלץ מאוד לימי החורף הקרים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

250 גרם עדשים שחורות קטנות

3+ 2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

מקל סלרי קצוץ דק

4 גזרם קצוצים דק

2 כפות רסק עגבניות

6 כוסות מים

3 כוסות ציר מרק ירקות (אפשר גם מאבקה)

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

שוטפים את העדשים היטב כדי לנקות אותן לחלוטין ומסננים. מוסיפים לסיר 6 סוכות מים ואת כל העדשים היבשות, מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות. כאשר העדשים רכות, אבל לא מתפרקות מורידים מהאש ומניחים את הסיר בצד.

על חום בינוני מטגנים בסיר 3 כפות שמן זית עם שום, מערבבים קצת ומוסיפים את קוביות הסלרי והגזר וגם רסק עגבניות, ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בערך 2 דקות.

מוסיפים לסיר את העדשים יחד עם המים בהם התבשלו וגם 3 כוסות ציר מרק ירקות. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הזמן שכתוב על האריזה (בערך 7 דקות).

טועמים, מתקנים טעמים במידת הצורך. מעל למרק מטפטפים 2 כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

1 דירוגים וחוות דעת

MRY

14/12/2014

נראה כמו אחלה מתכון אבל שכחתם להוסיף את הפסטה לרשימת המצרכים 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood