בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ

על ידי המטבח של שרית

עוד מתכון מסורתי מאוד שהיינו אוכלים בפסח הוא בלינצ'ס מקמח תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ עם ביצים קשות. בלינצ'ס טעימים מאוד. אפשר גם להגיש עם רוטב פטריות.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

לבלינצ'ס של פסח

80 גרם קמח תפוחי אדמה

4 ביצים

כוס מים

כף שמן

1/4 כפית מלח

למילוי כבד קצוץ

2 בצל קצוץ

1/2 קילו כבדי עוף

מלח פלפל

5 ביצים קשות

כף מיונז

הוראות הכנה

הכנת הבלינצ'ס

בקערה גדולה טורפים ביצים עם מים ושמן היטב.

מוסיפים לקערה קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.

ממשיכים לערבב עד לבלילה דלילה ובלי גושים.

במחבת של קרפים (אפשר גם מחבת רגילה, עדיף טפלון) מחממים מעט שמן על להבה בינונית.

יוצקים כמות של פחות ממצקת מרק קטנה למחבת ומסובבים היטב עד שהבלילה מתפזרת בכל המחבת.

טיגון של דקה או 2 מקסימום והופכים לצד שני עד שמוכן.

מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.

הכנת מילוי כבד קצוץ

את 2 הבצלים מטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה, מוציאים ומצננים היטב.

בינתיים מטגנים את הכבדים בשלמותם עם שמן, מלח ופלפל לפי הטעם. רבע שעה של טיגון ולא יותר - לא לשרוף את הכבדים. מוציאים ומצננים לחלוטין.

טוחנים את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר, מוסיפים כף מיונז ומערבבים היטב.

מילוי הבלינצ'סים

לאחר צינון גם של המלית וגם של הבלינצ'סים, ממלאים כל בלינצ'ס טוב.

ניתן לסגור 2 קצוות מקבילים, אני לא תמיד סוגרת.

מגלגלים עד הסוף ומסדרים בערימה.

שימו לב - כמות הבלינצ'סים משתנה לפי גודל המחבת.
כמו כן, חשוב להתאים את כמות הבלילה של הבלינצ'ס - פשוט התאימו אותה לגודל המחבת כך שתהיה שכבה דקה ולא יותר.

הכי שימושיים לפסח:

כל המתכונים לחג בעמוד אחד​ - מתכונים לפסח

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

מתכוננים לחופש הגדול

ריכזנו כמה עמודים שימושיים שיעזרו להעביר את החודשיים עם הילדים בכיף 😉

הכי נצפים השבוע

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אוספי מתכונים חדשים

15 דירוגים וחוות דעת

נירה

11/03/2018

בלינצ’ס הכי טעים שהכנתי!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלכם אשמור אתכם ואמשיך להכין דברים טעימים.

מירב

08/03/2018

הבלינצ’ס יצא נפלא כמו גם מילוי הכבד
תודה רבה יילדי אהבו מאוד

תמי

29/04/2017

מתכון מושלם! הכנתי לילדים בפסח ומאז הם מבקשים שוב ושוב. הפכתי לחלבי עם חלב במקום מים והוספתי תמצית וניל וכפית סוכר. אחלה ארוחת ערב 🙂

שרה

13/04/2017

יצא קצת טעם של חביתה

עדנה

20/04/2016

אפשר למלא את הבלינצ’ס גם עם גבינה סוכר וצימוקים ובמקום מים לשים בבלילה של הבלינצ’ס חלב.

מג

19/04/2016

האם אפשר להשתמש בקמח מצה?

רחלי

18/04/2016

הי, לאיזה כמות הרכיבים מספיקים? אני רוצה לנכין לארוחת ערב….

טעים מאוד

foodisgood

08/04/2015

היי מירי,
לא מומלץ להקפיא את הבלינצ’ס הללו…

מירי

08/04/2015

האם ניתן להקפיא את הבילנצס לפני המילוי ? אני פשוט לא יודעת איך הקמח תפוחי אדמה לאחר הקפאה

יהודית

08/04/2015

מנה מרשימה. מלאתי בפטריות, קל להכנה וטעים.

רויטל

05/04/2015

אני מילאתי בגבינה לבנה,סוכר,תמצית וניל וסוכר וניל יצא מדהיםםםם

foodisgood

26/03/2015

היי אורה, 80 גרם קמח תפוחי אדמה = 2/3 כוס מדידה.

אורה הירש

26/03/2015

תודה רבה על המרשם!
האם תוכלי ל”תרגם” את כמות קמח תפוחי אדמה, לחלקי כוס או מספר כפות?
תודה וחג שמח

דינה אבוטבול

23/03/2015

קל להכנה ,מתכון ברור
אהבתי

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.