תפריט

הכי מעניינים

אפייה

גוז’גיז’ה – סמבוסק מהמטבח הבוכרי

על ידי דקלה דניאל  ,

28/05/2015

4.0 3

מאפה הגוז'גיז'ה מהמטבח הבוכרי הוא בעצם סמבוסק ממולא בכל טוב. במילוי הגוז'גיז'ה יש המון בצל, אנטריקוט ושומן כבש. השילוב של הבצק עם המילוי העשיר יוצר מאפה מושלם כמתאבן לכל ארוחה בשרית מושקעת.

  • זמן עבודה: 1 שעה 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 1 שעה 15 דקות

    45 דקות

    2 שעות

  • 40 מאפים

מצרכים למתכון

לבצק

1 קילו קמח

2 כוסות מים פושרים

כפית מלח

3 כפות מיונז

למילוי

1 קילו בשר אנטקירות (קוביות קטנות)

150 גרם שומן כבש

7 בצלים בינוניים (קוביות קטנות)

כפית כמון

מלח ופלפל שחור

מעל למאפה

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

במיקסר - את כל חומרי הבצק נלוש יחדיו עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

בקערה גדולה נערבב את כל חומרי המילוי היטב.

נחלק את הבצק לכ-40 כדורים בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג.

נשמן משטח עבודה וכל כדור בצק נרדד לעיגול שטוח.

במרכז כל עיגול נניח כ-50 גרם מהמילוי ונסגור לצורת משולש.

נרפד תבנית בנייר אפייה ונסדר את משולשי הגוז'גיז'ה (עם רווחים).

נבריש את הגוז'גיז'ה המוכנים בביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות.

נאפה את הגוז'גיז'ה בתנור חם על 180 מעלות (יש לחמם את התנור תחילה ל-180 מעלות ולפני הכנסת המאפים להנמיך ל-160) במשך כ-45 דקות, עד שהמשולשים מזהיבים יפה.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

3 דירוגים וחוות דעת

שרול

06/03/2017

במה אוכל להשתמש במקום שומן כבש?

רות

30/08/2015

בתור כלה למשפחת הבוכרים חמותי מוסיפה גם 2 ביצים וכפית מיונז. וזה יוצא סוף הדרך. רק שהיא סוגרת את זה שונה יש לה קיפול אחר מכאן. היא תלמד אותי בתקופת החגים היא אופה.. הזדמנות שלי ללמוד את המקורי!!

בוכרית גאה

24/07/2015

קודם כל אני מתה אל המאפה זה, אבל למי המתכון מסורתי בבצק משתמשים בביצה ולא במיונז, ולגבי בשר משתמשים בשר כבש או בקר ולא חייב אנטריקוט

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood