FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

לחוח תימני – מתכון בטוח

על ידי FoodisGood  , ,

המתכון של סטלה אקבס ללחוח תימני מקצועי! מתכון בטוח וקל מאוד ללחוח מעולה שמגישים לצד מרק תימני. מתאים מאוד לארוחת צהריים בשבת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 30 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות

  • 12-14 יחידות לחוח

מצרכים למתכון

750 גרם קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

2 כפות סוכר

7.5-8 כוסות מים בכוס חד פעמי

כלים מיוחדים

מחבת טפלון

מצקת מרק

הוראות הכנה

להכנת הלחוח מערבבים היטב את כל המצרכים עם מטרפה - מערבבים עד שלא יהיו גושים.

מכסים את הקערה ומתפיחים למשך שעה בערך.

לאחר התפחת בצק הלחוח מוזגים למחבת קרה מצקת אחת מהבלילה ומכוונים ללהבה גבוהה.

במידה והלחוח לה התפזר באופן שווה על המחבת ניתן להטות מעט את המחבת.

מחממים על המחבת על שנוצרות בועות אוויר קטנות בלחוח (ממש כמו בתמונה).

אין כל צורך להפוך, אלא ישר להוציא מהמחבת.

לפני כל לחוח יש לקרר היטב את המחבת ולהמשיך, כל פעם עם כף - מצקת אחת מהבלילה.

מספר יחידות הלחוח שיוצאות תלוי בעובי - מומלץ להשתמש במצקת מרק אחת לכל לחוח.
חשוב לקרר היטב את המחבת לפני הכנת כל לחוח.

25 דירוגים וחוות דעת

רות

מתכון מצויין!!

מירית

מתכון מעולה! הכנתי ויצא מדהים!
תודה רבה

ח.ג

יצא מעולה! מתכון מומלץ

אביגיל

מעולה, מעולה, מעולה!!! פעם ראשונה שאני מכינה לחוח ויצא כל כך טעים, המתכון פשוט ואפילו לא צריך לשמן את המחבת, ממליצה לכולם:)

סטלה

מקררים את המחבת על מנת שיצאו החורים של הלחוח

אפרת

יצא פשוט מעולה!!!

רותי

צריך לשמן קצת את המחבת אחרת זה נדבק ולא על אש גדולה יצא נפלא

ישי

עשיתי ויצא מצוין אפשר אולי להוסיף קצת מלח

נתי

יצא מעולה

מוריס

לקרר לגמרי את המחבת שהלחוח לא יטוגן.
עובדים עם כמה מחבתות ,רצוי טפלון.
להפוך את המחבת מתחת לברז מים זורמים כדי לקרר במידה שיש רק מחבת אחת.אפשר להוסיף כף סולת מבושלת ומקוררת

יפית

לא חייבים סולת. מקררים את המחבט *הפוכה תחת מי ברז קרים. אין צורך בשמן.

אביגיל

אני עושה עם 3 מחבתות טפלון פשוטות עד שאני עושה לחוח במחבת שלישי המחבת הראשון מתקרר

שלומית

שלום
אשמח לדעת מה הכמות הדרושה של המרכיבים לכמות של חצי קילו לאבקת האפייה, המלח, הסוכר והמים?
ואיזה כוס חד פעמית? של כמה מ"ל?

בתאל

כמה כוסות זה 750 גרם של קמח ?

בקירור המחבת הכוונת להעברת הלהבה לנמוכה עד ליציקת הלחוח הבא.

ענת

מזה אומר מחבת קרה? איך מקררים אותה תוך כדי הכנה?

ליאור

למה חייב לקרר את המחבת לפני כל לחוח ?

ניר

מתכון קטלני תודהההה

היי שלומי,
הכנת לחוח דורשת טכניקה והלחוח יוצא מוצלח יותר עם הניסיון.
נסה שוב בדיוק לפי הכללים והשתמש במחבת נון-סטיק טובה.

שלומי

ממש אבל ממש לא הצלחתי

היי תהל, אין צורך לשמן את המחבת

תהל

לא צריך לשמן את המחבט?

שמואל

מתכון מדוייק ומעולה

נוגה

אני שמה 3 כפות סולת

תנעמי ג'קי

מתכון מצוין. אני אוהב להוסיף לבצק כף של אבקת חילבה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן