מקלות שום ביתיים מעולים
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון לחם ומאפים
מתכון מעולה למקלות שום ביתיים שהכי כיף לנשנש.
מקלות שום קלים להכנה, יפים ומושלמים לאירוח!
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
30 דקות
20 דקות
50 דקות
מצרכים למתכון
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף גדושה מלח
1 כף שום גבישי
1 כף בזיליקום יבש
חופן שומשום
חופן קצח
1/2 כוס שמן זית
מים פושרים
הוראות הכנה
בקערת המיקסר שמים את כל המצרכים מלבד המלח, מתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה, מוסיפים מים כמה שנכנס עד לקבלת בצק דביק מעט.
ממשיכים ללוש עוד 5 דקות, מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
יוצרים מן הבצק מקלות בגודל של מקלות שום - כמו בתמונה או איזה גודל שבוחרים.
מתפיחים את מקלות השום במשך רבע שעה.
אופים בתנור חם על 180 מעלות עד להשחמה.