כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אפייה ומתוקים

אוספי מתכונים

סלט גזר וסלק חי בחומץ וחרדל דיז’ון

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

סלט מרענן וצבעוני שגם מקשט את שולחן השבת וגם מוסיף טעם נפלא לכל ארוחה - סלט של סלק וגזר חי מגורדים בתיבול מעולה וקל להכנה. בתאבון..

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 25 דקות

    25 דקות

  • קערת סלט בינונית

מצרכים למתכון

2 סלק

3 גזרים

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס שמן

כפית חרדל דיז'ון

כפית בטוחה מלח

כף סוכר

שום כתוש

פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

את הסלק והגזר מגרדים לקצועות דקות מאוד.

בצנצנת נפרדת מכינים רוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור. מנערים היטב (מומלץ כמובן להשתמש בצנצנת גם מכסה טוב).

שופכים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.

טועמים ומתקנים תיבול.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ולמקרר עד להגשה.

כמובן שאת הסלט ניתן להכין רק עם סלק או רק עם גזר. כמו כן, ניתן לשלב גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.


אין ספק שגזר משפר את הראייה, אבל לגמרי משפר את התיאבון. אין צורך ללכת רחוק כי הכנו לכם 3 מתכונים עם גזר שלא תוכלו לסרב להם

סלט גזר וסלק בחומץ הוא רק אחד מהמתכונים המעולים של אתי בן-שמעון >> הכנסו לגלות את המתכונים של אתי בן-שמעון

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

22 דירוגים וחוות דעת

ניר

04/08/2017

קל להכנה, מהיר, טעים ומרענן. אני הוספתי גם קצת זרעי חרדל.

ליטל

18/07/2017

פשוט מעולה! טעים מאוד וקל להכנה,אפילו הילד שלי (בן 8) טרף את הסלט

אסתי אור

09/06/2017

סלט מצוין אני עושה אותו לאטים קרובות מאוד. הסלט המרענן של הקיץ. ובכל ימות השנה. טיפ! אפשר לקנות את הירקות מגורדים בסופר יש מוכנים בשקית. רק לשים ולעשות רוטב. זה עושה את המתכון פשוט וקל להכנה. ולאכול בכיף.

אסתי אור

09/06/2017

טיפ קטן!! במקום לגרד את הירקות האלה. יש מוכנים בסופר בשקית. פשוט קל וטעים. רק להוסיף רוטב. וטורפים.☺

אסתי אור

09/06/2017

אני עושה אותו לאטים קרובות. פשוט סלט מעולה. אני משדרגת פעם בוטנים ופעם חמוציות. הסלט המרענן של הקיץ. ופשוט טעים כל הזמן.

ענת

23/01/2017

טעים מאוד. תודה!!

שולמית

22/09/2016

מעולה!!
תודה רבה!!

foodisgood

03/09/2016

היי דנדוש,
אין כל צורך להרתיח את הסלק לפני הכנת הסלט.
חיתוך הסלק לגפרורים דקים ושילוב עם הרוטב מרכך אותו והוא ניתן לאכילה ואף טעים חי 🙂

דנדוש

29/08/2016

לא להרתיח את הסלק???

טל

22/07/2016

הסלט הזה קבוע במקרר, מתחסל ושוב מחדש … ממליצה להוסיף בוטנים גרוסים מעל.

מירב

07/07/2016

רק כדי לוודא.. אין צורך להרתיח את הסלק לפני?

עדן

17/06/2016

יוצא מאוד טעים אם מוסיפים גם תפוח ירוק (חמוץ) מגורד

foodisgood

05/06/2016

היי שרון,
מומלץ להשתמש בקולפן ג’וליאנים לחיתוך אחיד ומוצלח.

שרון

09/05/2016

איך עדיף לגרד את היקרות? בפומפיה או בבלנדר?

foodisgood

01/05/2016

היי אילנה,
הסלט נשמר היטב במקרר 4-5 ימים.

אילנה

25/04/2016

כמה זמן אפשר לשמור סלט כזה?

foodisgood

25/03/2016

היי עידית,
הגזר מוסיף המון לסלט אבל אפשר להכין אותו עם סלק בלבד.
קולורבי מתאים גם כן 🙂

עידית סלומון

23/03/2016

באיזה ירק אפשר להשתמש במקום הגזר

foodisgood

28/08/2015

היי מור,
במתכון הכוונה לשמן קנולה.

מור

26/08/2015

איזה שמן? קנולה או זית?

המטבח של שרית

06/07/2015

אתי ניסיתי את המתכון ויצא באמת עשר, טיפ קטן כשאני מכינה סלטים חיים אני תמיד מוסיפה קצת פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות, זה נותן רעננות ומשפר את הסלטים

שרון ענקי

03/07/2015

יצא עשר!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood