תפריט

רעיונות והשראה

עוגת בראוניז וקרם גבינה

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

07/03/2015

5.0 44

עוגה מענגת במיוחד של תחתית בראוניז כשר לפסח וציפוי קרם גבינה מתקתק. עוגה ממכרת שלא מפסיקים לנשנש, כשרה לפסח וקלה להכנה!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

  • תבנית 28

מצרכים למתכון

לשכבת הבסיס (בראוניז)

3 ביצים שלמות בטמ' החדר

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

1 כף תמצית וניל

200 ג' שוקולד מריר

150 גר' חמאה / מחמאה

לקרם :

1 שמנת מתוקה

2/3 כוס חלב

1 פודינג וניל

3 כפות סוכר

1 גבינה לבנה 250 ג׳

לציפוי:

סירופ שוקולד

הוראות הכנה

הכנת בסיס הבראוניז:

מקציפים את הביצים, הסוכר, מלח ותמצית הווניל כ- 10 דקות

ממיסים במקביל את השוקולד והמחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים כל פעם 30 שניות ולערבב, עד שהכל נמס.

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בזהירות.

אופים את בסיס הבראוניז כ- 19 דקות ב- 180 מעלות,

למעלה היא ניראת מוכנה , אבל כשמכניסים קיסם הוא יוצא לח , אל תדאגו העוגה מוכנה.

מצננים כ 30 דקות על השיש

הכנת הקרם:

את כל חומרי הקרם מקציפים יחדיו עד לקבלת קרם יציב

מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד שהיא נבלעת בקרם

מקשטים עם סירופ שוקולד מעל לתערובת הגבינה

מקררים את העוגה

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

44 דירוגים וחוות דעת

לחן שרה

27/10/2016

האם אפשר להוסיף אגוזים לתחתית? ואיך הבראוניז ללא קמח?
שרה

יערה

08/06/2016

הי, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?
אם כן כמה?

קתרין

08/06/2016

אני לא ממש הבנתי איך אין שם קמח…?

אמילי

27/05/2016

אני יכולה להשתמש בשמנת לבישול במקום בשמנת מתוקה ?

אלונה

01/05/2016

שלום אני רוצה להכין את הקרם ויש לי שמנת של ריץ׳ זה בסדר ? והאם אפשר להמיר גבינה לשמנת חמוצה 15% גביע ??

foodisgood

01/05/2016

היי אסף, השמנת המתוקה נחוצה למתכון. ניתן להמיר את הגבינה הלבנה במסקרפונה ביחד של 1:1.
היי אורטל, מומלץ מאוד להוסיף תמצית וניל לשדרוג הטעם, אך לא חובה.
היי שלומית, הקישוט פשוט מאוד יש לצייר לרוחבה של העוגה פסים בעזרת סירופ שוקולד ועם קיסם לצייר לאורכה פסים אנכיים.
היי צליל, ניתן להכין את העוגה בתבנית מרובעת בינונית.

צליל

28/04/2016

אפשר לעשות בתבנית מרובעת? אם כן איזה גודל מתאים?

שלומית

27/04/2016

המראה של העוגה כל כך מדהים ומרשים איך מקשטים עם הסירופ שוקולד?

אורטל

26/04/2016

האם חייב תמצית וניל??

אסף

25/04/2016

יש אפשרות להחליף את הגבינה הלבנה והשמנת המתוקה בגבינת מסקרפונה? אם כן כמה צריך לשים?

foodisgood

24/04/2016

היי אלונה – שמני היטב את התבנית והעוגה תשתחרר בקלות 🙂
היי הדס – ניתן להשתמש בגבינת שמנת במקום גבינה לבנה.

הדס

22/04/2016

הי. אפשר להשתמש בשמנת עתירת שומן במקום גבינה 9 אחוז?

אלונה

19/04/2016

היי שאלה העם העוגה משתחררת בקלות אחרי שמתקררת ? אני רוצה לעשות שתי עוגות ובאמצע את הקרם

foodisgood

12/04/2016

היי שיר,
בהחלט ניתן להקפיא את העוגה, יש להוציא כחצי שעה לפני ההגשה.

שיר

08/04/2016

האם ניתן להקפיא את העוגה ?

foodisgood

19/12/2015

היי אמאני,
העוגה מספיקה לכ 5-6 פרוסות, תלוי בגודל הפרוסות כמובן.

foodisgood

19/12/2015

היי קארין וקרן,
אכן אין כל צורך להוסיף קמח לשכבת הבראוניז.

אמאני

15/12/2015

לכמה אנשים מספיקה העוגה?

קארין

06/12/2015

היי, הכנתי את העוגה והוספתי קמח לבראוניז ויצאה שכבה קצת כבדה מידי…. לא צריך להוסיף קמח? זה יוצא טוב גם ככה?

קרן

04/12/2015

היי, בידיוק מכינה את העוגה ושמתי לב שאין קמח בבראוניז, ככה זה צריך להיות?

יערה

09/11/2015

וואו עוגה מדהימה! לא הפסקתי לקבל מחמאות! במקום סירופ פיזרתי קליק כדורים 🙂

מיה

06/11/2015

נראה נהדר. אשמח לדעת אם אפשר לעשות את העוגה בתבניות מאפינס אישיות

foodisgood

06/11/2015

היי יערה:
גבינה – 9%
חלב – 3%
שמנת מתוקה – 38%
בהצלחה 🙂

יערה

06/11/2015

הי, איזה אחוזי שומן של גבינה, חלב ושמנת מתוקה?
תודה 🙂

שירה

05/11/2015

שמתי שמנת חמוצה ויצא מעולה!!

foodisgood

23/10/2015

היי שירה,
כן, ניתן להמיר את הגבינה בשמנת חמוצה.
חשוב לטעום את קרם הגבינה ובמידה ויש צורך להוסיף סוכר.

שירה

23/10/2015

העוגה בתנור אבל אין לי גבינה …. אפשר להחליף את בגבינה בשמנת חמוצה?

noano

11/09/2015

הכנתי והילדים ממש התלהבו, גם המבוגרים.
ילדה אחת אמרה שלבסיסי יש טעם של קפה – לא יודעת למה… ממש מומלצת!

foodisgood

02/05/2015

היי גלית,
חבילת שמנת מתוקה מכילה 250 מ”ל.
תוכלי תמיד להיעזר בטבלאות המרת מידות שיש לנו באתר.

גלית

02/05/2015

היי… כשרושמים 1 שמנת מתוקה לכמה גרם מתכוונים? ? תודה

foodisgood

08/04/2015

היי עדי,
בטח, את העוגה שומרים במקרר.
חג שמח 🙂

עדי

08/04/2015

האם ניתן לשמור את העוגה במקרר? כמובן בגלל הגבינה

שרלוק

06/04/2015

היי,
תודה על המתכון.
הכנתי ושכבת הבראוניז יצאה לי ממש נמוכה (בתבנית 26…)
סיבה אפשרית?
עשיתי הכל לפי ההוראות והכל בדרך נראה תקין.

גלית

04/04/2015

עוגה קטלנית. הכנתי אותה פעמיים לשתי ארוחות שונות עם אנשים שונים וכולם התעלפו עליה.

foodisgood

03/04/2015

יערית – כן, אפשרי להמיר בתבנית בינונית.
אסתי – צריך להיווצר קצף.
רוני – אחרי שמוסיפים את הקרם רק לצנן את העוגה.

רוני

03/04/2015

אחרי שמוסיפים את תערובת הקרם צריך להשאיר בתנור? או רק לקרר?

אסתי

03/04/2015

אז צריכה להיווצר ממש קצפת כמו שמקציפים חלבונים? או שפשוט קצף?

יערית יצחקי

02/04/2015

היי האם אפשרי להכין בתבנית חד פעמית בינונית?

foodisgood

02/04/2015

היי רוני,
תבנית עגולה קוטר 28.

רוני

02/04/2015

מה הגודל של התבנית? תודה מראש.

foodisgood

01/04/2015

היי רות, כן חייב גבינה.

רות

01/04/2015

האם חייב גבינה?

foodisgood

01/04/2015

היי אסתי, לפי הוראות המתכון מקציפים יחד 🙂

אסתי

01/04/2015

מקציפים את הביצים יחד עם החלמונים? או שמוסיפים אחר כך? 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood