FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן, קוקוס ולוטוס

על ידי המתכונים של אורנה ועלני  

המתכון של אורנה ועלני לעוגת גבינה אפויה משודרגת בשילוב של שוקולד לבן, קוקוס ולוטוס - עוגה מעולה לאירוח ובמיוחד לשבת! שילוב שמגרה את כל החושים.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 30 דקות

    40 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

לעוגת גבינה וקוקוס

5 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

2 גביעי גבינה 5%

1 גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס קמח תופח

1/2 כוס פודינג וניל

1 כוס קוקוס

8 ביסקוויטים לוטוס שבורים גס

לציפוי לוטוס

200 גרם שוקולד לבן

גביע שמנת מתוקה

חצי כוס ממרח לוטוס

הוראות הכנה

להקציף 5 חלבונים + 1 כוס סוכר. תוך כדי הקצפה להוסיף חלמונים ושמן.

בתנועות קיפול להוסיף גבינה ושמנת חמוצה עד למרקם חלק.

להוסיף חומרים יבשים בתנועות קיפול.

לבסוף - להוסיף את שברי עוגיות הלוטוס לבלילת העוגה.

לצקת את בלילת העוגה לבתנית 26 ולאפות ב160 מעלות עד להזהבה.

לנצן את העוגה היטב.

להמיס יחדיו את כל מצרכי הציפוי ולערבב עד לאיחוד.

לשפוך את ציפוי הלוטוס על העוגה הקרה ולקשט כיד הדמיון.

31 דירוגים וחוות דעת

המלכה

לאה שבת שלום,
עוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף, עוגת גבינה הכי טעימה שאכלתי

חן

עשיתי בלי עוגיות לוטוס ובמקום ממרח לוטוס שמתי ממרח פסק זמן חלבי, יצא עוגה מושלמת ברמות אחרות!!!!!
הייתי מורידה את כמות השמנת לחצי מיכל ואת השוקולד הלבן רק ל100 גרם.
כל הכבוד עוגה מושלמת!!

קרן

האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור ובכמה?

ליעד

הכנתי יצאה מצויינת . הייתי שמה בציפוי רק כף אחת לוטוס.
הכנתי גם עם אוריאו אותו עקרון טעימה ליגה !

היי שרה,
אם יש לך ביצים L השתמשי רק ב-4

שרה

שרה
היי.. אם משתמשים בביצים L בכל זאת 5 ביצים או פחות?

היי מרים,
יש להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.
בהחלט ניתן להכין את העוגה בלי ממרח לוטוס.
בהצלחה 🙂

מרים

כמה זמן להקציף בהתחלה את החלבונים והסוכר?

מרים

כמה זמן יש להקציף את החלבונים והסוכר? עד שנהיה קצף לבן אחיד?? או שזה לא משנה???? אשמח לתשובה בקרוב אני ממש רוצה להכין עכשיו.
2. אין לי ממרח לוטוס
.אפשר לעשות רק עם שוקולד לבן ושמנת מתוקה? תודה

היי ויקי,
ניתן שמור את העוגה במקרר בין 3-4 ימים.

ויקי

היי האם ניתן להקפיא ולהפשיר לילה לפני הגשה ?

תהילה.

צהריים טובים אני הכנתי את העוגה .היא מאוד גבוהה. אבל ברגע שהוצאתי אותה היא נפלה בגובה שלה. אז מה עושים. היא הייתה מאוד יפה .עד הרגע שהוצאתי אותה .זה מבעס. חבל .היא כבר לא יפה כמו שהיא הייתה.

רומי

הכנתי, עוגה מעלפת וטעימה..חוסלה תוך דקות!!!
מה שכן, לגבי הציפוי לעוגה, בכמות שפרסמת זה יכל להספיק בכייף ל2 ציפויים. אז הייתי מורידה את הכמות לחצי 🙂

טילטול

מה זה חצי כוס פודינג?
פודינג מגיע בחבילה עם שקית שבה יש את אבקת הפודינג. פשוט להוסיף שקית אחת?

נטלי

בכמה מעלות יש לאפות את העוגה?

היי ניקה,
אופים את העוגה בתנור חם.

ניקה

הי.
האם צריך לחמם את התנור לפני הכנסת תבנית?

הדר

הכנתי עם מעט שינויים- חצי כוס קמח וחצי (אפילו קצת פחות) כוס סוכר, חצי שקית אבקת אפייה.
חילקתי לשתי תבניות אינגליש קייק, יצאה עוגה גבוהה ויפה.
לציפוי הלוטוס – אפשר גם לחמם אותו מעט במיקרו ולמרוח על העוגה כשהיא צוננת.
בגדול – עוגה מעלפת, נימוחה ומרשימה! מהעוגות שכיף להכין וכיף ולקבל עליהן מחמאות!

היי

היי, אשמח לדעת אם מישהי/ו הכין את העוגה!? ואיך היא יצאה…

היי הילה,
הכוונה לאבקת פודינג וניל

היי Amoyal,
להמרת קמח תופח בקמח + אבקת אפייה יש להוסיף 3/4 כפית אבקת אפייה.

הילה

מה הכוונה לחצי כוס פודינג וניל?
חצי כוס אבקה או פודינג מוכן?

Amoyal

אין לי קמח תופח אני צריכה לשים כמה אבקת אפי?

היי שיר, הכוונה במתכון היא ל-500 גר' גבינה. בכל גביע – 250 גר'

שיר

הכוונה היא לקילו גבינה או 500 גר?

היי תהילה, את הציפוי מכינים כך:
לקערת מיקרוגל או בבן מארי ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת מתוקה.
מוסיפים את הלוטוס ומערבבים היטב לתערובת אחידה ללא גושים.
שופכים את הציפוי על העוגה באופן אחיד.
בהצלחה 🙂

תהילה

היי העוגה נראית טעימה מאווד רוצה לנסות לפני רק מבררת לגבי הציפוי לא הבנתי איך מכינים?

Shola Meshulami

גם אופה גם יפה וטובה, אין על מתכונים שלך

היי לאה,
מדובר בקמח תופח ולכן אין צורך להוסיף אבקת אפייה.
העוגה צריכה להיות בתנור עד להזהבה, בין שעה לשעה ורבע אפייה, תלוי בתנור.
אין צורך לשים תבנית עם מים בתחתית אבל זה בהחלט אפשרי.

לאה

כמה זמן העוגה צריכה להיות בתנור. לא צריך להשים תבנית עם מים מתחת?

לאה

לא חסר אבקת אפיה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן