תפריט

הכי מעניינים

אפייה

עוגת סברינה רכה

על ידי מתוק לי  

07/11/2014

4.0 3

כולם מכירים את הקינוח המתוק מתוק הזה שנקרא סברינה, הבעיה היא שהוא פשוט קטן מידי! אני החלטתי להפוך אותו לעוגה, אז הנה הגרסה שלי לעוגת סברינה חלבית - מתכון קל לעוגת סברינה רכה ומתוקה 🙂 בתאבון...

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • תבנית עגולה קוטר 26

מצרכים למתכון

לבסיס הסברינה

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

2 אבקת אפייה

1 כוס קמח רגיל

1 גביע שמנת חמוצה

1 כף חמאה מומסת

כוס מים מהברז

לסירופ

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1/2 בקבוק תמצית רום

לקצפת

2 שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

לקישוט

סירופ שוקולד (לא חובה)

הוראות הכנה

מכינים בסיס לסברינה

מחממים תנור ל-180 מעלות

את הסוכר והביצים מקציפים יחדיו. מוסיפים את שאר מרכיבי הבסיס למערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20 דקות.

ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה באופן אחיד כוס מים מהברז. מניחים את העוגה לצינון.

מכינים סירופ

בסיר קטן מרתיחים כוס מים, תמצית רום וכוס סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.

את הסירופ שופכים על העוגה רק אחרי שהתקררה.

מכינים קצפת

מקציפים יחדיו שמנת מתוקה עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומבריקה.

מורחים את הקצפת על העוגה באופן אחיד ומקשטים בסירופ שוקולד.

מכסים את העוגה בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך כ-3 שעות.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

3 דירוגים וחוות דעת

גילי

20/06/2016

הסברינה יוצאת מושלם… עוגה אוורירית וקלה. העוגה נחטפה בתוך דקות 🙂

נינה

06/07/2015

אהבתי! ממש! הכנתי בדיוק כמו שכתוב ושמתי במקפיא והכל אפילו קישטתי את העוגה עם סירופ שוקולד בדיוק כמו בתמונה

ניצה לוי

23/06/2015

יוצא נמוך מידי לסברינה…
בסברינה ה”בצק” גבוהה יותר.
הסירופ מורכב ממים ומשקה אלכהלי כדי לתת טעם-תמצית רום-:(
בקיצור צרפתי – ממש לא!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood