תפריט

הכי מעניינים

אפייה

קיצ’רי – אורז עם עדשים אדומות

על ידי ליאת קאדר  

25/03/2015

3.0 1

זר פרחים אביבי , יפהפה , ריחני וטעים. מתכון לקיצ'רי - אורז עם עדשים אדומות / כתומות מהמטבח העירקי. תוספת משביעה מאוד לכל ארוחה. מתכון לא מסובך ומאוד פשוט להכנה, מוגש לכולם באהבה..

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • סיר קיצ'רי גדול

מצרכים למתכון

1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן

1.5 כוסות עדשים אדומות שהושרו במים רותחים כשעה וסוננו

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתוש

5 כפות שמן

מלח 1 כפית

1/4 כפית כמון

קורט פלפל שחור

1/4 כפית בהראט

כפית גדושה אבקת מרק

כורכום

3 ו- 3/4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

בסיר מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים שום כתוש ומטגנים כחצי דקה.

מוסיפים לסיר כורכום ואת האורז ומערבבים.

מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי המתכון - עדשים, תבלינים ומים רותחים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

מבשלים על להבה נמוכה עם מכסה עד לאידוי המים, בערך 15-20 דקות בישול. מכבים את האש ופותחים את המכסה.

מקשטים בכוסברה ירוקה יבשה ואוכלים ומתענגים לצד אשל או יוגורט מרענן.

ליצירת פרחים שמים את האורז בתבניות סיליקון מעוצבות , מהדקים והופכים על צלחת הגשה.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

1 דירוגים וחוות דעת

Shola Meshulami

26/06/2015

סליחה שאני מעירה, את השום מטגנים במחבת עם כמון ושופכים על הק’צרי מוכן, 2אוכלים את הק’צרי עם ביצה עין, סלט ירקות קצוץ עם בצל, ושותים רוייון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood