FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קניידלך ממולאים כבד קצוץ במרק עוף

על ידי המטבח של שרית  , ,

אני לא יודעת אם המתכון רומני במקור, אבל בכל חורף (וגם בפסח) אמא הייתה מכינה את הקניידלך המושלמים הללו בהמון השקעה. קניידלך עם מילוי כבד קצוץ שוחים במרק עוף וירקות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
  • 1 שעה

    1 שעה 20 דקות

    2 שעות 20 דקות

מצרכים למתכון

לקניידלעך

3 כוסות קמח מצות

2.5 כפיות מלח (או לפי הטעם)

3/4 כוס שמן

6 ביצים

4 כוסות מים רותחים

3/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה גס (לא חובה)

למילוי כבד קצוץ

2 בצל קצוץ

1/2 קילו כבדי עוף

מלח פלפל

5 ביצים קשות

כף מיונז

למרק עוף וירקות

מים רותחים

אבקת מרק עוף

מלח

פלפל

2 גזרים

קישוא

2 בצילם קטנים

2 פולקע עוף בשביל הטעם (לא חובה)

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים

הוראות הכנה

בקערה אחת מערבבים את החומרים הרטובים - מים ושמן.

בקערה שנייה מערבבים את החומרים היבשים - קמח מצות, מלח, פלפל.

תוך כדי ערבוב מוסיפים את קערת היבשים לקערת הרטובים ומערבים עד לאיחוד.

ממשיכים לערבב ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו.

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים לתערובת אחידה ומעט רטובה.

מניחים בצד ומתחילים להכין את המילוי.

הכנת מילוי כבד קצוץ

את 2 הבצלים מטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה, מוציאים ומצננים היטב.

בינתיים מטגנים את הכבדים בשלמותם עם שמן, מלח ופלפל לפי הטעם. רבע שעה של טיגון ולא יותר - לא לשרוף את הכבדים. מוציאים ומצננים לחלוטין.

טוחנים את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר, מוסיפים כף מיונז ומערבבים היטב.

הכנת מרק לקניידלעך

בסיר עמוק וגדול מאוד מרתיחים מים כמעט עד הסוף.

מוסיפים למים כפית מלח וכף גדושה של מרק עוף.

מוסיפים לסיר את העוף ואת הירקות שאוהבים, אני שמה 2 גזרים, קישוא, 2 בצלים חתוכים לרבעים ו-2 תפוחי אדמה קוביות בינוניות.

מביאים לרתיחה, את סיר המרק, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 40 דקות, או עד שהעוף מוכן והירקות רכים לחלוטין.

מוסיפים קניידלעך למרק

מתערובת הקניידלעך יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות.כל כדור פותחים ביד לעיגול, ממלאים בכפית כבד קצוץ וסוגרים שוב לכדור.

את הקניידלעך מומלץ להכניס למרק כחצי שעה לפני ההגשה - אני מעבירה את כדורי הקניידלעך למקרר ולפני ההגשה זורקת למרק רותח למשך חצי שעה. אפשר גם להכניס למרק ממש כשהוא מוכן, זה לא פוגע בטעם פשוט מעט משנה את מרקם הקניידלעך - אבל הם עדיין טעימים.

2 דירוגים וחוות דעת

צביה

מתכון הקניידלך בהחלט רומני במקור, אחלה מתכון שרית

נחמה

הכנתי בפסח שעבר, חלק מהקניידלעך התפרקו לי.
גם בסוף ההכנה נשאר לי יותר מידי בצק קניידלעך והבנתי ששמתי יותר מידי מילוי.
חשוב לשמור על פרופורציה בין התערובת הקניידלעך למילוי הכבד.
השנה ננסה שוב.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן