נמורה – מאפה פילו מתוק
על ידי אמנה כנעאן קינוחים
נמורה הוא מאפה פילו מתוק עם מילוי חלבי. שכבות פילו בחמאה במילוי חלב סמיך מתוק. מאפה יחסית קל להכנה, מרשים ומעולה לאירוח.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
30 דקות
15 דקות
45 דקות
- תבנית חד פעמית רגילה
מצרכים למתכון
1 חבילת בצק פילו
1/2 כוס חמאה מומסת
למילוי
1 ליטר חלב
2 כפות סוכר
6-7 כפות קורנפלור
לסירופ מתוק
כוס וחצי מים
כוס סוכר
כפית מי ורדים
כפית מיץ לימון
הוראות הכנה
מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.
משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.
מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.
מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.
חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.