תפריט

רעיונות והשראה

סלט חצילים במיונז קל וטעים

על ידי המטבח של שרית  , ,

27/01/2015

4.0 4

מתכון לסלט חצילים קלויים במיונז ושום. מתכון קל לסלט שבאמת הולך טוב עם כל ארוחה ובמיוחד בעל האש. מומלץ להוסיף לסנדוויץ' בשרי, או לאכול עם חלה טרייה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • סלט קטן

מצרכים למתכון

חציל גדול וקל

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיונז

כפית מיץ לימון

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

עוטפים את החציל בנייר כסף וקולים אותו על אש גלויה, מידי פעם הופכים את הצד לקלייה שווה מכל הצדדים. קולים בערך 45 דקות, או עד שהחציל מתרכך לחלוטין.

לאחר שהתרכך חוצים את החציל לשניים ובעזרת כף מרוקנים את תוכנות לקרש חיתוך.

קוצצים היטב את החציל הקלוי ומעבירים לקערה, מערבבים עם שום, מיונז, לימון ומלח.

מכסים את קערת הסלט ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות או עד ההגשה.

בוזקים מעט שמן זית ומגישים.

הסלט לא נשמר להרבה זמן כיוון שחצילים נוטים להשחיר, שילוב החצילים עם המיונז והלימון שומר אותו טרי ואכיל למשך 2-3 ימים אבל לא יותר ולכן לא מומלץ להכין כמות גדולה.

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

4 דירוגים וחוות דעת

יצא לי טוב

23/08/2016

הכנתי ויצא מצוין.

foodisgood

21/04/2016

ללא מחבת,
מניחים את החציל ישר על האש וקולים עד להשחמה מכל הצדדים וריכוך החציל.

מתחילה

20/04/2016

מה זאת אומרת קולים אותו על אש גלויה ? כלומר בלי מחבת ?

מבשלת

31/12/2015

אם מוסיפים מעט חומץ זה יחזיק מעמד לכשבוע…מניסיון!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood