פשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

פשטידת מעקודה, או בשמה השני - פשטידת מחאמר מרוקאית מתפוחי אדמה וביצים קשות. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה מאוד! ניתן להתחיל את הבישול על הגז או לאפות ישר בתנור.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

7 תפוחי אדמה

3 ביצים קשות

בצל

חצי קופסת פטריות

פלפל שחור

כורכום

מלח

6 חלבונים + 6 חלמונים

הוראות הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.

מטגנים בצל ופטדיות עד להזהבה ומוציאים לצינון.

את הביצים הקשות חותכים לקוביות.

מניחים בקערה גדולה את הביצים, תפוחי האדמה, הבצל והפטריות.

מוסיפים לקערת תפוחי האדמה גם תבלינים וחלמונים ומערבבים היטב.

את החלבונים מקציפים לקצף יציב ומקפלים לתערובת תפוחי האדמה.

בסיר שניתן להכניס לתנור מחממים שמן על הגז, מוסיפים לסיר את תערובת המעקודה ומיישרים.

מבשלים את הפשטידה על אש בינונית במשך 15 דקות ומעבירים לתנור לעוד 30 דקות עד להשחמה.

את המעקודה ניתן להכניס ישר לתנור במקום לבשל על הגז לפני כן.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

2 דירוגים וחוות דעת

אורטל

26/10/2016

הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה..

ים

24/09/2016

בידיוק כמו במתכון! שום עוף ושום בטיח!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood