תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

המתכון של אתי בן-שמעון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר בקר טחון ברוטב עגבניות וירקות. מנה מעולה שמתאימה כמנה עיקרית בארוחת שבת או לארוחת צהריים מזינה ומשביעה.

  • זמן עבודה: 1 שעה 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 1 שעה 5 דקות

    45 דקות

    1 שעה 50 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות

למילוי בשר בקר

חצי ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול

ביצה 1

2-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם)

מעט אבקת מרק עוף

חצי צרור פטרוזיליה

כפית שטוחה פלפל שחור

חצי כפית כורכום

מעט אבקת מרק עוף

לרוטב עגבניות

שמן לטיגון

בצל קצוץ

גזר קוביות קטנות

סלרי קוביות קטנות

כף רסק עגבניות

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

חצי כוס מים

הוראות הכנה

מכינים מילוי בשר

מגוררים את הבצל וסוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים לקערת הבצל את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לתערובת רכה.

ממלאים את תחתיות הארטישוק

מן תערובת הבשר יוצקים קציצות קטנות שמתאימות לתחתיות. ממלאים כל תחתית ארטישוק בקציצת בשר, מהדקים היטב לתחתית.

מכינים רוטב ומבשלם את התחתיות הממולאות

בסיר שטוח על הגז לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף קוביות קטנות של גזר וסלרי, רסק עגבניות, פלפל, כורכום, חצי כוס מים ולערבב דקה אחת.

לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בתחתית הסיר על הרוטב, למלא מים עד לגובה שכמעט מסכה את התחתיות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך 40 דקות.

להמיס מעט אבקת מרק עוף ברבע כוס מים חמים ולשפוך על הקציצות. לנדנד בעדינות את הסיר מצד לצד שיתערבב, לבשל עוד חמש דקות ולבדוק שנשאר בתחתית הסיר רוטב סמיך ולא מיימי.

תחתיות ארטישוק עם בשר הוא בסיס מעולה למגוון רטבים, ניתן לשלב את התחתיות הממולאות גם עם רוטב אפונה, ירקות, עוף וכד'..

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood