FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

בלינצ'ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ

על ידי המטבח של שרית

עוד מתכון מסורתי מאוד שהיינו אוכלים בפסח הוא בלינצ'ס מקמח תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ עם ביצים קשות. בלינצ'ס טעימים מאוד. אפשר גם להגיש עם רוטב פטריות.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

לבלינצ'ס של פסח

80 גרם קמח תפוחי אדמה

4 ביצים

כוס מים

כף שמן

1/4 כפית מלח

למילוי כבד קצוץ

2 בצל קצוץ

1/2 קילו כבדי עוף

מלח פלפל

5 ביצים קשות

כף מיונז

הוראות הכנה

הכנת הבלינצ'ס

בקערה גדולה טורפים ביצים עם מים ושמן היטב.

מוסיפים לקערה קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.

ממשיכים לערבב עד לבלילה דלילה ובלי גושים.

במחבת של קרפים (אפשר גם מחבת רגילה, עדיף טפלון) מחממים מעט שמן על להבה בינונית.

יוצקים כמות של פחות ממצקת מרק קטנה למחבת ומסובבים היטב עד שהבלילה מתפזרת בכל המחבת.

טיגון של דקה או 2 מקסימום והופכים לצד שני עד שמוכן.

מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.

הכנת מילוי כבד קצוץ

את 2 הבצלים מטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה, מוציאים ומצננים היטב.

בינתיים מטגנים את הכבדים בשלמותם עם שמן, מלח ופלפל לפי הטעם. רבע שעה של טיגון ולא יותר - לא לשרוף את הכבדים. מוציאים ומצננים לחלוטין.

טוחנים את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר, מוסיפים כף מיונז ומערבבים היטב.

מילוי הבלינצ'סים

לאחר צינון גם של המלית וגם של הבלינצ'סים, ממלאים כל בלינצ'ס טוב.

ניתן לסגור 2 קצוות מקבילים, אני לא תמיד סוגרת.

מגלגלים עד הסוף ומסדרים בערימה.

שימו לב - כמות הבלינצ'סים משתנה לפי גודל המחבת.
כמו כן, חשוב להתאים את כמות הבלילה של הבלינצ'ס - פשוט התאימו אותה לגודל המחבת כך שתהיה שכבה דקה ולא יותר.

הכי שימושיים לפסח:

כל המתכונים לחג בעמוד אחד​ - מתכונים לפסח

15 דירוגים וחוות דעת

נירה

בלינצ’ס הכי טעים שהכנתי!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלכם אשמור אתכם ואמשיך להכין דברים טעימים.

מירב

הבלינצ'ס יצא נפלא כמו גם מילוי הכבד
תודה רבה יילדי אהבו מאוד

תמי

מתכון מושלם! הכנתי לילדים בפסח ומאז הם מבקשים שוב ושוב. הפכתי לחלבי עם חלב במקום מים והוספתי תמצית וניל וכפית סוכר. אחלה ארוחת ערב 🙂

שרה

יצא קצת טעם של חביתה

עדנה

אפשר למלא את הבלינצ'ס גם עם גבינה סוכר וצימוקים ובמקום מים לשים בבלילה של הבלינצ'ס חלב.

מג

האם אפשר להשתמש בקמח מצה?

רחלי

הי, לאיזה כמות הרכיבים מספיקים? אני רוצה לנכין לארוחת ערב….

משה הרשקוביץ

טעים מאוד

היי מירי,
לא מומלץ להקפיא את הבלינצ'ס הללו…

מירי

האם ניתן להקפיא את הבילנצס לפני המילוי ? אני פשוט לא יודעת איך הקמח תפוחי אדמה לאחר הקפאה

יהודית

מנה מרשימה. מלאתי בפטריות, קל להכנה וטעים.

רויטל

אני מילאתי בגבינה לבנה,סוכר,תמצית וניל וסוכר וניל יצא מדהיםםםם

היי אורה, 80 גרם קמח תפוחי אדמה = 2/3 כוס מדידה.

אורה הירש

תודה רבה על המרשם!
האם תוכלי ל"תרגם" את כמות קמח תפוחי אדמה, לחלקי כוס או מספר כפות?
תודה וחג שמח

דינה אבוטבול

קל להכנה ,מתכון ברור
אהבתי

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן