FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות

איך להכין בצל מקורמל – מתכון בטוח

על ידי FoodisGood  , ,

אנחנו אוהבים בצל מקורמל בקיש, בחביתה ואפילו על הפיצה! אבל איך מכינים בצל מקורמל? כל מה שצריך לדעת כדי להכין בצל מקורמל מעולה בדיוק בצורה ובטעם שאתם אוהבים!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה

    1 שעה 15 דקות

  • 2 כוסות בצלים מקורמלים

מצרכים למתכון

4 בצלים יפים

2 כפות חמאה / שמן זית

1/4 כוס יין לבן או אדום / ציר מרק עוף

כף סוכר חום

קורט מלח

הוראות הכנה

קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות, או קוצצים לקוביות (לבחירה).

ממיסים את החמאה על המחבת, על אש גבוהה - מוסיפים את קוביות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.

ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך 40-50 דקות, תלוי ברמה שאתם אוהבים.

לאחר 40 דקות - הבצל המקורמל מוכן עם טעם אגוזי נהדר. לאחר 50 דקות - הבצל המקורמל מקבל טעם עמוק יותר עם דגש על טעם הקרמל. מעבר ל-50 דקות, מה טוב, הבצלים מקבלים טעם עמוק עוד יותר.

שימו לב - את הבצלים יש לערבב בכל 5-10 דקות.

כאשר הבצלים מוכנים, מוסיפים 1/4 כוס יין (או ציר מרק עוף), כאשר מתחילות להופיע בועות קטנות החלו לערבב במרץ עד לאידוי הנוזלים.

מורידים את הבצל מהאש ומצננים באופן מוחלט.

אחסון: בצל מקורמל נשאר טרי למשך שבוע ימים במקרר ועד כ-3 חודשים בהקפאה.

אם הגעתם עד לכאן כנראה שאתם ממש אוהבים בצל, יש לנו כמה מתכונים שלא תרצו לפספס:

וגם - המדריך המלא לגידול בצלק ירוק

passover-knaidlach-pic
קניידלך • מתכון למרק קניידלך + 7 טיפים להצלחה
סיימתם עם הניקיונות לפסח? הגיע הזמן ליהנות! המדריך המלא להכנת קניידלך אווריריים ומוצלחים: איך מכינים...
teriyaki-salmon
מתכון: סלמון בטריאקי אפוי בתנור בקלי קלות
דג הסלמון סופח את טעם רוטב הטריאקי המתקתק והופך עסיסי ומושלם, גם לילדים.
tofu-salads
סלט טופו אסייתי עם אטריות אורז
רוצים לגוון את הסלט הרגיל? מתכון לסלט אסייתי מעניין עם אטריות אורז, ירקות פריכים, רוטב ג'ינג'ר, סויה...
stewed-cabbage
10 מתכונים בריאים ומעניינים לארוחת השבת
קציצות, מרק, סלטים חגיגיים ועוד רעיונות למנות בריאות לארוחת השבת.
tomato-cream-sauce-recipe
פסטה רוזה: רוטב רוזה מומלץ לפסטה - מתכון קל ומהיר
רוטב רוזה הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר לפסטה! הרוטב משלב באופן מושלם עגבניות ושמנת ומתאים מאוד גם...
baked-oven-salmon
דג סלמון אפוי בתנור • מתכון מנצח, תיבולים מומלצים וטיפים להצלחה
הוא בריא וטעים במיוחד והופך כל ארוחה למעניינת. המדריך המלא לסלמון אפוי בתנור כולל טיפים להצלחה בטוחה,...
s-free-c-cake
עוגת שוקולד ללא סוכר
מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר, כזה שמתאים לאירוח, ליום הולדת או סתם לפינוק של בני המשפחה. עוגה חגיגית וטעימה...
shabbat-parve-casseroles
פשטידה פרווה • 10 פשטידות מומלצות לשבת
כל פשטידה טובה תשתלב באופן מוצלח לצד מנות השבת הקלאסיות שלנו.
 סלמון? אתם הולכים להתמוגג מאוסף המתכונים הבא!!אתם מכינים אותם כל שבוע ותמיד תמיד מרוצים - קיבצנו יחדיו את 8 מתכוני הסלמון הכי אהובים באתר
מתכוני דג סלמון • 10 הכי פופולריים באתר
אתם מכינים אותם כל שבוע ותמיד תמיד מרוצים. קיבצנו יחדיו את 10 מתכוני הסלמון הכי אהובים באתר.
best-fried-meatball
קציצות בשר מטוגנות • מתכון לקציצות הכי עסיסיות
במתכון הזה יש בדיוק את מה שצריך (ולא יותר) כדי להכין את הקציצות המטוגנות הכי טעימות שתכינו.
gluten-free-cheese-rolls
לחמניות כשרות לפסח • 5 מתכונים שאתם באמת אוהבים
עם גבינה, עם טחינה, ללא גלוטן וגם לחמניות מקמח מצה.
Lemon-jam
מתכון: ריבת לימון ביתית מ-3 מצרכים בלבד
ריבת לימון קלילה, מרעננת וריחנית שמכינים משלושה מרכיבים פשוטים. הריבה נפלאה למריחה על לחם חם או כתוספת...
chicken-patties-tomato-sauce
ארוחת צהריים לילדים • 15 מתכונים ורעיונות מומלצים
אספנו 15 מתכונים בטוחים לארוחות צהריים שילדים (ומבוגרים) אוהבים. המתכונים קלים להכנה וטעימים טעימים!
granola-making
איך מכינים גרנולה ביתית ולמה היא כל-כך בריאה
מתכון לגרנולה מוצלחת עם אגוזים, שיבולת שועל ועוד מגוון מצרכים מלאים בבריאות. וגם - מה הופך את הגרנולה...
1-2-3-cheesecake
מיוחד לשבועות: עוגת גבינה 1-2-3
מתכון מהיר לעוגת גבינה בחושה עם שדרוג וניל לאקסטרה ניחוח בבית. את העוגה מכינים ב-3 צעדים פשוטים ובלי...
tamago
טמאגו: איך מכינים חביתה יפנית לסושי?
מדריך מעולה להכנת טמאגו לסושי - חביתה יפנית מסורתית.
baked-zucchini-recipe
קישואים • 11 מתכונים מומלצים ופופולריים
אוסף מתכונים קלים לאוהבי קישואים! הקישואים מהווים בסיס נהדר למנות עיקריות, תוספות, סלטים וראשונות. אוהבים...
spelt-chocolate-cake
עוגת שוקולד בריאה ועסיסית מקמח כוסמין
העוגה הזאת יוצאת כל-כך רכה ועסיסית שבכלל לא תבחינו בהבדל. מתכון מאוד קל שמתאים לכולם, אפילו ילדים ישמחו...
best-easy-tahini-bread
לחם טחינה בלי טיפת קמח
לחם טחינה בריא בקלי קלות! עשוי רק מכמה מרכיבים פשוטים, הוא נטול גלוטן באופן טבעי ועמוס בחלבון. מושלם...
top-5-vegetable-soup-recipes
מרק ירקות • 5 המתכונים הכי מומלצים
החורף הגיע וזה אומר – זמן למרק ירקות! מהקלאסי ועד מרק ירקות איטלקי, כאן תמצאו את 5 מתכוני מרק ירקות הכי...

3 דירוגים וחוות דעת

דניאל

האם יש לכסות ?

היי מור,
בישול הבצל ביין אדום או לבן לא כל כך משנה, החשוב הוא שיהיו נוזלים בהם יתבשלו הבצלים.
ניתן לבחור את סוג היין לפי הטעם האהוב יותר, ואפשר אפילו להחליף במים. בתאבון 🙂

מור

מתי כדאי לבשל ביין אדום ומתי ביין לבן?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן