FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

סלט גזר וסלק חי בחומץ וחרדל דיז'ון

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

סלט מרענן וצבעוני שגם מקשט את שולחן השבת וגם מוסיף טעם נפלא לכל ארוחה - סלט של סלק וגזר חי מגורדים בתיבול מעולה וקל להכנה. בתאבון..

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 25 דקות

    25 דקות

  • קערת סלט בינונית

מצרכים למתכון

2 סלק

3 גזרים

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס שמן

כפית חרדל דיז'ון

כפית בטוחה מלח

כף סוכר

שום כתוש

פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

את הסלק והגזר מגרדים לקצועות דקות מאוד.

בצנצנת נפרדת מכינים רוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור. מנערים היטב (מומלץ כמובן להשתמש בצנצנת גם מכסה טוב).

שופכים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.

טועמים ומתקנים תיבול.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ולמקרר עד להגשה.

כמובן שאת הסלט ניתן להכין רק עם סלק או רק עם גזר. כמו כן, ניתן לשלב גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.


אין ספק שגזר משפר את הראייה, אבל לגמרי משפר את התיאבון. אין צורך ללכת רחוק כי הכנו לכם 3 מתכונים עם גזר שלא תוכלו לסרב להם

סלט גזר וסלק בחומץ הוא רק אחד מהמתכונים המעולים של אתי בן-שמעון >> הכנסו לגלות את המתכונים של אתי בן-שמעון

22 דירוגים וחוות דעת

ניר

קל להכנה, מהיר, טעים ומרענן. אני הוספתי גם קצת זרעי חרדל.

ליטל

פשוט מעולה! טעים מאוד וקל להכנה,אפילו הילד שלי (בן 8) טרף את הסלט

אסתי אור

סלט מצוין אני עושה אותו לאטים קרובות מאוד. הסלט המרענן של הקיץ. ובכל ימות השנה. טיפ! אפשר לקנות את הירקות מגורדים בסופר יש מוכנים בשקית. רק לשים ולעשות רוטב. זה עושה את המתכון פשוט וקל להכנה. ולאכול בכיף.

אסתי אור

טיפ קטן!! במקום לגרד את הירקות האלה. יש מוכנים בסופר בשקית. פשוט קל וטעים. רק להוסיף רוטב. וטורפים.☺

אסתי אור

אני עושה אותו לאטים קרובות. פשוט סלט מעולה. אני משדרגת פעם בוטנים ופעם חמוציות. הסלט המרענן של הקיץ. ופשוט טעים כל הזמן.

ענת

טעים מאוד. תודה!!

שולמית

מעולה!!
תודה רבה!!

היי דנדוש,
אין כל צורך להרתיח את הסלק לפני הכנת הסלט.
חיתוך הסלק לגפרורים דקים ושילוב עם הרוטב מרכך אותו והוא ניתן לאכילה ואף טעים חי 🙂

דנדוש

לא להרתיח את הסלק???

טל

הסלט הזה קבוע במקרר, מתחסל ושוב מחדש … ממליצה להוסיף בוטנים גרוסים מעל.

מירב

רק כדי לוודא.. אין צורך להרתיח את הסלק לפני?

עדן

יוצא מאוד טעים אם מוסיפים גם תפוח ירוק (חמוץ) מגורד

היי שרון,
מומלץ להשתמש בקולפן ג'וליאנים לחיתוך אחיד ומוצלח.

שרון

איך עדיף לגרד את היקרות? בפומפיה או בבלנדר?

היי אילנה,
הסלט נשמר היטב במקרר 4-5 ימים.

אילנה

כמה זמן אפשר לשמור סלט כזה?

היי עידית,
הגזר מוסיף המון לסלט אבל אפשר להכין אותו עם סלק בלבד.
קולורבי מתאים גם כן 🙂

עידית סלומון

באיזה ירק אפשר להשתמש במקום הגזר

היי מור,
במתכון הכוונה לשמן קנולה.

מור

איזה שמן? קנולה או זית?

המטבח של שרית

אתי ניסיתי את המתכון ויצא באמת עשר, טיפ קטן כשאני מכינה סלטים חיים אני תמיד מוסיפה קצת פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות, זה נותן רעננות ומשפר את הסלטים

שרון ענקי

יצא עשר!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן