עוגת קוקוס כשרה לפסח
על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי
עוגת קוקוס קלה להכנה וטעימה במיוחד שניתן לכנות גם כ"עוגת פתיתי שלג". עוגה שמאוד כיף להכין ויותר כיף לאכול. בתאבון..
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
30 דקות
20 דקות
50 דקות
- תבנית 28
מצרכים למתכון
לקישוט הקוקוס
1/2 1 כוס קוקוס
1 כוס סוכר
1/2 2 כוסות מים חמים
לבסיס העוגה
5 ביצים
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שקית אבקת אפיה
3 כפיות סוכר
למילוי קרם שמנת
1 פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
2/3 כוס חלב
2 כפות סוכר
הוראות הכנה
את כל מצרכי קישוט הקוקוס לערבב היטב בקערה ולהניח לכשעה
הכנת בסיס העוגה
חלבונים וסוכר להקציף יחד לקצף נוקשה
להוסיף חלמונים , ולהמשיך להקציף מס׳ שניות
לערבב פודינג וניל ואבקת אפייה
לקפל לתערובת
לצקת לתבנית אפיה חד פעמית מלבנית משומנת
או תבנית 28 עגולה
לאפות כ 15 - 20 ד' עד שקיסם יוצא יבש
לקרר את העוגה שתיהיה קרה בערך כשעה
המשך הרכבת העוגה
לסנן את הקוקוס שהשרנו ולסחוט את הנוזלים מהקוקוס
לחמם את הנוזלים של הקוקוס ולצקת על בסיס העוגה , לא את הכל רק חלק. עד שהעוגה רטובה בעדינות (הקוקוס עושה טעם ניפלא לסירופ)
הכנת הקרם: להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב ולצקת על העוגה
לפזר למעלה את הקוקוס
לקרר במקרר כשעתיים , לחתוך לריבועים , ולסדר במנג'טים , או להשאיר ככה..
3 דירוגים וחוות דעת
קרן וולפסון
תודה עבור המתכון המוצלח! כל הסועדים התלהבו! מאד טובה!
רחל סולטן
\עוגה מעלפתתתתתתתתתת
חג שמח
חלי
עוגה מדהימה
הכנתי לליל הסדר וקצרתי מחמאות
תודה רבה 🙂