FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

סלט סלק מבושל • סלט בריא, טעים וקל להכנה

על ידי Gisele  

מתוך מבחר הסלטים שאני מכינה לשבת - מתכון לסלט סלק אדום מבושל קל מאוד להכנה שמוסיף צבע וטעם מרענן לשולחן השבת. משתפת במתכון הכי קל שאפשר לסלט סלק אדום המוצלח הזה שאצלי לא מוותרים עליו.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה

    1 שעה 20 דקות

מצרכים למתכון

לבסיס הסלט:

3 סלק

2 שיני שום

כף חומץ

כף שמן זית

כף של מיץ מלימון

כפית סוכר

להגשת הסלט:

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

חופן אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה

לקלף את הסלק האדום ולבשל במים רותחים כשעה (או עד לריכוך).

להוציא את הסלק מהמים ולנקות היטב, לחתוך לפרוסות דקות או לקוביות.

לכתוש את שיני השום.

להעביר את קוביות הסלק לקערה ואליה להוסיף את כל מרכיבי התיבול וההגשה.

לערבב היטב ולהשאיר במקרר לפחות לשעה למיזוג טעמים. משאירים במקרר כמה שיותר, ממש עד להגשה.

3 טיפים חשובים להכנה, אחסון והגשת סלט סלק מבושל

  • אין הרבה זמן? השתמשו בסלק מבושל בוואקום
    זה ידוע שבישול סלק במים לוקח זמן, לכן, כשאין הרבה זמן ניתן להכין את הסלט הזה עם סלק אדום מבושל בוואקום, הסוד הוא לא לשפוך את נוזלי הסלק שבשקית אלא להוסיף אותם לקערת הסלט!
  • אחסנו בכלי אטום.
    אחרי שהסלט מוכן הכי כדאי לאחסן אותו בכלי זכוכית אטום במקרר, הוא יישמר לכם היטב ל-4 ימים ואפילו טעמו ישתבח עם הזמן כשכל הטעמים יתמזגו יחדיו.
  • שחקו עם התיבול וגם עם התוספות.
    התאימו את התיבול לטעמכם האישי - לא אוהבים פטרוזיליה? ותרו עליה או החליפו בכוסברה או שמיר. לא מתחברים לטעם החומץ? פשוט ותרו עליו והוסיפו עוד קצת מיץ לימון טרי.

עוד גרסאות שאנחנו אוהבים להכנת סלט סלק:

6 דירוגים וחוות דעת

חגית דוד

עדיף לא לקלף את הסלק ולבשל מעל לשעה!
סלט סלק הכי אהוב אצלינו

היי שלומי, יש לי מתכון מעולה בשבילך!
למתכון: סלט סלק חי

שלומי

היי,
הסלט נהדר,
מחפש מתכון לסלק אדום לא מבושל, האם יש?
תודה מראש

היי ברק, שמחה שנהנית מהמתכון 🙂
הסלט מחזיק נהדר עד 4 ימים בקופסה סגורה במקרר, אין אפשרות להקפיא.

ברק

המתכון יצא מצוין, מאד טעים.
כמה זמן זה מחזיק במקרר?

סימה

את הסלק אין לקלף לפני בישולו, להכניס אותו לסיר לחץ עם קליפתו ולשים כפית סוכר וכמובן מים לבשל בערך כשעה
לטבל בפלפל שחור, חומץ, מלח, כמון וחצי כפית סוכר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן