FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות

מתכון לרוטב בולונז מקצועי

על ידי FoodisGood  

מתכון לספגטי ברוטב בולונז מקצועי עם גזר, בצל ועגבניות. רוצים להכין פסטה ברוטב מעניין? אם נמאס לכם מהרטבים הרגילים אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא לרוטב בולונז מקצועי, מגרה וטעים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • 5 מנות רוטב בולונז

מצרכים למתכון

לרוטב בולונז מקצועי

500 גרם בשר טחון

4 כפות שמן קנולה / 5 כפות שמן זית

גזר גדול

2 בצלים

5 שיני שום כתושות

4 עגבניות טריות

4 כפות רסק עגבניות

עגבניות מרוסקות - קופסת שימורים

2 כפיות מלח

1 כפית אבקת מרק עוף (אופציה)

פלפל שחור לפי הטעם

מעט עלי בזיליקום טריים (לפי הטעם), קצוצים

חופן פטרוזיליה (לפי הטעם), קצוץ דק

להגשה

חבילת ספגטי

הוראות הכנה

קוצצים את הגזר והבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול ורחב יחד עם השום.

כאשר הבצל הופך שקוף, מוסיפים לסיר בשר טחון ומערבבים היטב, מפרידים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים כולו.

קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם רסק עגבניות ופחית עגבניות מרוסקות. מערבבים היטב עד לאיחוד הרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מוסיפים לסיר את התבלינים - מלח, פלפל, מרק עוף, פטרוזיליה ובזיליקום. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (עם מכסה) למשך חצי שעה - שלושת רבעי שעה.

לקראת סוף הבישול מכינים ספגטי בסיר נפרד (לפי הוראות היצרן). מגישים חם...

איזו פסטה הכי מתאימה להגשה עם בולונז?

האמת שאפשר להגיש כל פסטה עם הרוטב הטעים הזה, אבל אלו שיעבדו הכי טוב יהיו דווקא הפסטות הארוכות: ספגטי, פטוצ'יני ופפרדלה. אגב, בולונז מתאים להגשה גם על אורז לבן, פירה ואפילו בורגול או קינואה, כדאי לנסות!

איך מקפיאים רוטב בולונז מוכן?

הרוטב הזה נשמר ממש טוב בהקפאה והכי כדאי להקפיא אותו במנות קטנות כדי שיהיה מוכן להפשרה מהירה. כך מקפיאים אותו נכון:

  1. אחרי שהבולונז מוכן משאירים אותו לצינון עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.
  2. מעבירים את הרוטב המוכן לשקיות הקפאה, בכל שקית כמות שמתאימה למנה אחת.
  3. מעבירים את כל השקיות למקפיא, ניתן להקפיא עד 3 חודשים.
  4. להפשרה של הרוטב מניחים אותו לילה במקרר ומחממים בסיר, לאחר שהוא חם מערבבים עם פסטה מוכנה.

האם אפשר להכין בולונז עם עוף טחון במקום בשר?

בהחלט. בולונז ניתן להכים גם עם עוף טחון והכי כיף שאופן ההכנה בכלל לא משתנה, פשוט החליפו את הבשר הטחון בכמות זהה של עוף טחון והכינו את המתכון בדיוק אותו הדבר.

עוד מתכוני רטבים לפסטה שאנחנו אוהבים

מה עושים עם רוטב בולונז שנשאר?

אם לא אכלתם את כל הרוטב המוכן אפשר פשוט להקפיא אותו במנות ולאכול בפעם הבאה. אם אתם רוצים להשתמש ברוטב למנה אחרת ניתן להשתמש בו להכנה של לחמניות ממולאות / פאי רועים / כרוב ממולא ועוד..

teriyaki-salmon
מתכון: סלמון בטריאקי אפוי בתנור בקלי קלות
דג הסלמון סופח את טעם רוטב הטריאקי המתקתק והופך עסיסי ומושלם, גם לילדים.
healthy-dinner-recipes
ארוחת ערב בריאה - אוסף מתכונים לכל השבוע
כשאנחנו אוכלים ארוחת ערב עם המשפחה והילדים, חשוב שהארוחה תהיה בריאה ומזינה! אספנו לכם מגוון רעיונות ומתכונים...
passover-knaidlach-pic
קניידלך • מתכון למרק קניידלך + 7 טיפים להצלחה
סיימתם עם הניקיונות לפסח? הגיע הזמן ליהנות! המדריך המלא להכנת קניידלך אווריריים ומוצלחים: איך מכינים...
passover-salads-collection
סלטים לפסח • 22 סלטים מעולים לשולחן החג
לפניכם 22 מתכוני סלטים מנצחים לפסח שיהפכו את שולחן החג שלכם לצבעוני וחגיגי במיוחד. כאן תמצאו את כל מה...
Light dinner
ארוחת ערב קלילה • 30 מתכונים ורעיונות מומלצים
מיוחד! אספנו מגוון עצום של רעיונות לארוחות ערב קלילה (וגם קלה להכנה) שלא מכבידה על הבטן, אבל עדיין מצליחה...
best-side-dish-recipes-for-passover
תוספות לפסח • 21 התוספות הכי מוצלחות לחג
אוסף מתכונים גדול במיוחד בו תוכלו לקבל השראה לארוחת חג הפסח. האוסף כולל מגוון מתכוני תוספות לפסח מכל...
 סלמון? אתם הולכים להתמוגג מאוסף המתכונים הבא!!אתם מכינים אותם כל שבוע ותמיד תמיד מרוצים - קיבצנו יחדיו את 8 מתכוני הסלמון הכי אהובים באתר
מתכוני דג סלמון • 10 הכי פופולריים באתר
אתם מכינים אותם כל שבוע ותמיד תמיד מרוצים. קיבצנו יחדיו את 10 מתכוני הסלמון הכי אהובים באתר.
baked-oven-salmon
דג סלמון אפוי בתנור • מתכון מנצח, תיבולים מומלצים וטיפים להצלחה
הוא בריא וטעים במיוחד והופך כל ארוחה למעניינת. המדריך המלא לסלמון אפוי בתנור כולל טיפים להצלחה בטוחה,...
healthy-dinners-for-kids
50 ארוחות ערב בריאות לילדים
אוסף מתכונים שיתן לכם השראה ומתכונים קלים ומוצלחים להכנה לארוך כל השבוע, גם ארוחת ערב משביעה וגם בלי...
tomato-cream-sauce-recipe
פסטה רוזה: רוטב רוזה מומלץ לפסטה - מתכון קל ומהיר
רוטב רוזה הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר לפסטה! הרוטב משלב באופן מושלם עגבניות ושמנת ומתאים מאוד גם...
the-best-oven-baked-chicken-recipes
16 מתכוני עוף בתנור • מתכונים קלים ומומלצים
החלטנו שהגיע הזמן לאסוף את מתכוני העוף הטובים ביותר שלנו! לפניכם 16 מתכוני עוף בתנור - כולם קלים להכנה...
main-courses-for-passover-eve
עיקריות לפסח • 16 מתכונים מעניינים לערב החג
אוסף מתכונים והשראה לארוחת ליל הסדר עם מגוון רחב של הצעות למנות עיקריות לחג הפסח. עוף, דגים, בשר – כאן...
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
אוסף מתכונים לעוגיות מהירות שמכינים ב-10 דקות עבודה או פחות. בחרו את העוגיות האהובות עליכם 🙂
perfect-herbs-fritters
תכינו! כריך קציצות ירק הכי טעים שיש
מה צריך כדי להכין את כריך קציצות הירק הכי טעים שיש? קיבצנו את כל המתכונים שיהפכו את הכריך הביתי שלכם...
instant-couscous
אינסטנט קוסקוס: איך להכין קוסקוס משקית שיצא אוורירי וטעים
קוסקוס מהיר - שלבו אותו עם מרק קוסקוס עם ירקות, עוף או בשר ואתם מסודרים.
baked-broccoli
ברוקולי בתנור • מתכון טעים ומהיר + 3 הצעות תיבול
כך תכינו ברוקולי בתנור מוצלח בכל פעם. וגם - 4 הצעות שישדרגו את המנה המוכרת.
lemon-chicken
66 מתכונים לשבת • קלים עד 10 דקות עבודה
ריכזנו 66 מתכונים קלים לשבת עד 10 דקות עבודה. סלטים, לחמים ומאפים, ראשונות, דגים, עיקריות, קינוחים ועוגות...
matzah-roll
8 מתכוני מילויים למצה מגולגלת
מצה מגולגלת היא בין הלהיטים של פסח, גם הגדולים וגם הילדים מתים על המנה הקלה הזאת. בסך הכל מדובר במצה...
Lemon-jam
מתכון: ריבת לימון ביתית מ-3 מצרכים בלבד
ריבת לימון קלילה, מרעננת וריחנית שמכינים משלושה מרכיבים פשוטים. הריבה נפלאה למריחה על לחם חם או כתוספת...
herb-parmesan-pancake
פנקייק עשבי תיבול ופרמז'ן
לארוחת בוקר מפנקת, לארוחת ערב מעולה לצד סלט טרי וגם לאירוח חלבי. ההכנה באמת קלה מאוד והתוצאה ממכרת במיוחד.

21 דירוגים וחוות דעת

Shoval

פשוט מתכון מהמם !!!!!!!!!!!!!
יצא לנו טעים בטירוףף, פשוט מתכון מדהים מרהיב ומלהיב. ממליצה בטירוף להכין , מושלםם

דניאל

איזה מתכון-אני מרגיש כמו שף!
עשיתי אותו עם ריגטוני. הגזר הזה-זה פשוט גאוני. הוא עושה את כל ההבדל הקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות. יצא פשוט ענק. מדהים. תודה לאתר שבטח אכנס אליו עוד הרבה עכשיו
שבת שלום

מעין לוי

מתכון נהדר! הוספתי מים והרבה צ'ילי .

גאונות לשמה

מתכון בולונז מנצח פעם אחר פעם הילדים נהנים וזה כל מה שחשוב לי ועל הדרך קצת גזר בתפריט לא הרג אף אחד 🙂

קורל

מושלם!! אהבתי ממש 🙂 תודה!!

מעיין

מושלם ! עושה בלי עגבניות מרוסקות .
ומרגיש שזה מוכן לפני חצי שעה הגיוני לבשל פחות זמן , ?

רוסלנה

נדיר ממש

אדוה

אני מכינה ספגטי בולונז הכי טעים בעולם!! באחריות!! ואתם צודקים יש גזר ברוטב של הספגטי בולונז

שרה אנגל

כדי להפוך את הרוטב הזה למיקצועי באמת צריך להוסיף: חתיכת סלרי לבן טרי חתוך לקוביות קטנטנות, קורט או שתיים אורגנו – אפשר יבש כי הוא יותר ארומטי, חצי כוס יין אדום חצי יבש, (משהו איטלקי כמובן) ולוותר על הפטרוזיליה ועל אבקת המרק הסינטטית שהורסת כל חלקה טובה בכל תבשיל כי היא מלאה בגלוטן שמשבש את טעם האוכל האמיתי. ולא צריך להגזים עם כמות העגבניות. וזה לא נורא להוסיף קצת מים – חצי כוס כי אחרת הרוטב יוצא סמיך מידי. ואת רסק העגבניות להוסיף כשמטגנים את הבשר והבצל ביחד. מטגנים את שניהם ביחד כדי שהבצל לא ישרף ומוסיפים את רסק העגבניות כדי שיאבד קצת מהחמיצות שלו בזמן הטיגון. ואז מוסיפים את העגבניות מהקופסא והעגבניות הטריות מיותרות – מוסיפים את מים מערבבים ואז מוסיפים את השום כדי שלא ישרף ולא יהפוך למר בזמן הטיגון. מוסיפים את האורגנו המלח והפלפל, מערבבים, מורידים את האש ומכסים את המחבת או הסיר ומבשלים במשך שעה בערך על אש בינונית נמוכה. מידי פעם מערבבים ואם צריך, מוסיפים קצת מים. בסוף הבישול טועמים ומוסיפים מה שרוצים ומה שחסר. את ירק התיבול – בזיליקום ופטרוזיליה – אם רוצים – מוסיפים רק בסוף הבישול כדי שלא יהפכו לאפורים. אבל הם מיותרים במילא.
לפני סוף הבישול מבשלים את האיטריות – בדרך כלל מבשלים לזה פטוצ'יני. כמו שכתוב על השקית וכשהן מוכנות מוסיפים אותן עם קצת מים ממי הבישול שלהן לרוטב. נותנים עוד רתיחה טובה אחת ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים פרמזן – מי שרוצה ולא אוכל כשר ומגישים. עם אותו היין שהוסף לתערובת הבשר. – האלכוהול מתאדה בבישול אבל טעם היין נישאר וזה עושה את ההבדל מסתם בולונייז למשהו טעים.

ליאור

כמה ג' הקופסת עגביות מרוסקות ?
תודה

שירה

מתכון מעולה

שרונה

רוטב בולונז הכי מוצלח שיש ואני אומרת את זה ברצינות אני מכינה עם הרוטב הזה קנלוני ממולא בבולונז וכמובן פסטה בולונז קלאסי וממש ממש מרוצה, בעיקר הילדים חייבת לציין שהם פשוט מחכים לזה

פליאו 🙂

מתכון מעולה!
העצה של הגזר ברוטב בולונז זה פשוט גאונות לשמה.
לא יודעת איך אבל הגזר הופך טיפה מתוק טיפה מלוח וכנראה שזה מה שעושה את ההבדל.
אני ניזונה בעיקר מבשר ומכינה את הרוטב הזה עם עגבניות טריות וכל מיני שינויים. אשמח להמליץ למי שרוצה 🙂
ותודה

נוי

מתכון מעולה. פשוט ללכת לפי ההסבר במתכון ויוצא אליפות!

אמיר

יצא מדהיייים! ממליץ על סיר גדול, כי זה יוצא ממש כמות גדולה 🙂 אני הוספתי כף סוכר כדי לאזן את החמיצות.
תודה רבה על מתכון מעולה.

יוסי

עדיין לא הכנו
אבל כולם עושים 5 כוכבים וזה נשצע טעים ומוצלח

דרור

פשוט ללכת לפי המתכון

אסתר ו

פעם שנייה שאני מכינה עם המתכון המוצלח הזה!!
הפעם גירדתי את הגזר בפומפיה/מגרדת במקום לחתוך לחתיכות קטנות.. יותר קל והמרקם יותר טוב 🙂
בתיאבון לכולם!

אסתר

טעים מאוד!
סתם כי לא היה לי כוח לקנות עגבניות מרוסקות והעגבניות בסופר היו ירוקות אז השתמשתי רק ברסק עגבניות..
יצא מאוד טעים!

היי שני, "מפרידים את הבשר" הכוונה לפורר אותו היטב עם מזלג כדי שלא יהיה גושי 🙂

שני

לא הבנתי את השלב של מערבבים עם הבשר ואז מפרידים… אפשר הסבר אני לפני הכנה (:

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן