סהרוני גבינה מופלאים
על ידי lidan8 לחם ומאפים
אמי זיכרונה לברכה הייתה מכינה מהבצק המופלא הזה סהרונים והייתה מפזרת עליהם מעט מלח גס וקימל.... זיכרון הטעם המופלא והפריכות העדינה של הבצק הביאו אותי לשתף אתכם. כל עוד שמתכוניה של אמי נאפים באהבה..... זיכרונה נשמר באהבה. בטוחה אני שתשתמשו בבצק למילויים שונים וטעימים ותיהנו ממנו מאד.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
35 דקות
1 שעה 15 דקות
1 שעה 50 דקות
מצרכים למתכון
לבצק הכיסונים:
200 גרם חמאה רכה
גביע גבינה לבנה או קוטג'
3 כוסות קמח תופח
למילוי:
250 גרם גבינת טוב טעם
ביצה
מעט מלח גם
פלפל לבן לפי הטעם
אגוז מוסקט מגורר
הוראות הכנה
לשים את מרכיבי הבצק לבצק רך ודביק מעט ומניחים למנוחה במקרר מינימום שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את רכיבי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול - ניתן בשלב זה להוסיף עשבי תיבול יבשים לפי הטעם.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים.
מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים היטב תוך הידוק השוליים.
מושחים בביצה ומפזרים קצח או שומשום מעל הכיסונים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-35 דקות או עד הזהבה.
בתאבון.