תפריט

הכי מעניינים לפסח

לביבות עדשים כתומות ובטטה אפויות

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

16/05/2015

5.0 39

לביבות אפויות, צמחוניות וטעימות במיוחד המשלבות עדשים כתומות, בטטות, שיבולת שועל וכל טוב. גם אוכל בריא יכול להיות טעים וצבעוני ואפילו מגרה. הגישו לצד סלט ירוק ויש לכם ארוחת ערב בריאה ונהדרת.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 35 דקות

    30 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

1 כוס עדשים כתומות שטופות

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

מים

ספריי שמן

בצל קטן קצוץ דק

ביצה

2 כפות שיבולת שועל 1 פירורי לחם

כף קמח

תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט בהרט, כף אבקת מרק בצל (או פטריות)

הוראות הכנה

לסיר בינוני שופכים כוס עדשים כתומות (לאחר שנשטפו) ואת קוביות הבטטה.

ממלאים מים עד לכיסוי העדשים והבטטה ומביאים לרתיחה.

מבשלים את העדשים וקוביות הבטטה עד לריכוך ומסננים מנוזלים.

לאחר סינון, מועכים קלות את העדשים והבטטה בעזרת מזלג, אין צורך למעוך למחית חלקה.

מניחים את תערובת העדשים לצינון ובינתיים מטגנים בצל קצוץ במחבת עם ספריי שמן עשד להזהבה.

מוסיפים את הבצל המטוגן למחית העדשים.

כמו כן, מוסיפים למחית גם ביצה, שיבולת שועל, קמח ותבלינים.

מערבבים את את תערובת הלביבות היטב, משמנים תבנית בספריי שמן ובעזרת הידיים מכינים לביבות קטנות.

אופים את לביבות העדשים בתנור על 200 מעלות 15 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

בהצלחה.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

39 דירוגים וחוות דעת

דנה

09/11/2016

יצא מדהים !!!!
הורדתי את פירורי הלחם ואת הקמח , והחלפתי אותם בקוואקר- שזה הרבה יותר בריא..
גם לא טיגנתי בצל לפני כן (לא היה לי זמן) ועדיין יצא פשוט מושלם.

אני 🙂

20/09/2016

הכנתי יצא ממש טעים!
איפה שומרים את הלביבות המוכנות? מקרר? בחוץ?

foodisgood

20/07/2016

היי מלי,
להכנת הקציצות ברוטב אדום כדאי לטגן או לאפות אותן לפני ורק לאחר מכן לאחד עם הרוטב.
כ-15 דקות לקראת סוף בישול הרוטב להוסיף את הקציצות, להרטיב עם כף ולבשל יחדיו.

מלי

15/07/2016

אפשר לבשל את הקציצות ברוטב אדום במקום בתנור? או שמומלץ לאחד עם הרוטב לאחר האפייה? ואם כן כמה זמן הייץ משערת

foodisgood

21/04/2016

היי זהר,
בהחלט ניתן להכין את הלביבות כשרות לפסח עם קמח מצה.

זהר

19/04/2016

כדי להפוך לכשר לפסח האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מצה?

אלה

27/03/2016

כמה לביבות יוצאות מזה?

שירן

07/03/2016

תודה רבה על שיתוף המתכון יצא מושלם. הוספתי פטרוזיליה ופפריקה ויתרתי על מרק עוף ובהרט

אורטל

03/03/2016

וואו יצא מושלם.. הוספתי פטרוליה וטיפה פפריקה 🙂
תודה על המתכון

חני

16/02/2016

עשיתי הכל כמו במתכון ויצא נורא יבש ולא אכיל…יזרק לפח

דנה

15/02/2016

הולכת להכין נראה מעולה באיזה שמח חוץ מלבן את ממליצה להשתמש ?

מיכל נחשון

05/01/2016

יצא טעים מאוד, תודה 🙂
הוספתי קצת קארי, אגוזי מלך, פטרוזיליה…

קלי קלות

03/01/2016

מתכון נחמד וקליל. צריך לשחק עם התערובת תבלינים ואפילו להוסיף בנדיבות כי יוצא קצת תפל לטעמי. תוהה איזו תערובת יכולה להתאים…

foodisgood

30/11/2015

היי בולי, הקציצות ניתנות להקפאה אך כדאי לחמם אותן בתנור ולא במיקרוגל.
היי אורלי, כמות הקציצות מתאימה לכ 2-3 סועדים, ניתן להכפיל כמויות.

אני

30/11/2015

נראה מעולה!!! הולכת להכין!
לגירסה בריאה- ותרו על אבקת מרק, השתמשו בתבלינים .

רננה

19/11/2015

תודה על המתכון יצא ממש מעולה
אפילו בעלי שלא אוהב קטניות חיסללללל
אני שמתי גם פרורי לחם וגם קוואקר זה מה שהבנתי.
והירוקים בתמונה נתנו השראה אז הוספתי כוסברה ופטרוזיליה ממליצה

דן

17/11/2015

הקציצות האפויות הטובות ביותר שהכנתי. כל הכבוד!

אורלי

17/11/2015

כמה לביבות יוצאות? לחילופין, לכמה אנשים מתאים?

בולי

22/10/2015

שלום, האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?

ניצה

21/10/2015

יצא מעולה! אפיתי את התערובת בתוך תבניות קטנות אישיות ויצא מצויין.

foodisgood

12/10/2015

היי אירית,
בהוספת טחינה יש להוסיף טחינה גולמית ללא תוספות, זמן האפייה בתנור יהיה בין 12-15 דקות.
זמן האפייה במכשיר המולטיקייק יהיה כמו כל מאפינס אחר שאת מכינה במכשיר.

אירית

08/10/2015

היי,
במידה ואני מחליפה את הביצה בתפו”א או בטחינה גולמית כמו שכתבת מה יהיה זמן האפיה במולטיקיק או בתנור?

ובמידה ואני מוסיפה טחינה גולמית במקום ביצה, האם מדובר בהוספת הטחינה כמו שהיא ישירות מהקופסה (נוזלית) או שאני צריכה להכין אותה…. שום מיים מיץ לימון…?

תודה רבה

טלי

27/09/2015

לטבעונים: 3 כפות טחינה גולמית במקום ביצה…יצא יאמי

מאיה

30/08/2015

יצא טעים מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד

סיגל

28/08/2015

נחמד מאוד, תודה! החפנו את התבלינים במלח, פלפל וא. קארי וויתרנו על א. המרק. הוספנו גם צרור כוסברה.

foodisgood

09/08/2015

היי ענת,
1. כן הכוונה לשיבולת שועל מהירה, קוואקר
2. כדאי להכין עם בצל מטוגן כיוון שזמן האפייה קצר יחסית. אם את אוהבת את טעם הבצל את יכולה לנסות גם עם בצל חי.
3. הירוק בתמונה זה ירק שניתן להוסיף לתערובת – כוסברה, פטרוזיליה, משיר, מה שאת אוהבת.

ענת

09/08/2015

הי כרמית,
תודה על המתכון, נשמע טוב!
מספר שאלות –
1. שיבולת שועל – האם הכוונה לקוואקר?
2. האם אפשר להכין עם בצל לא מטוגן?
3. מה זה הירוק בתמונה, פטרוזילה?
תודה

foodisgood

20/07/2015

היי שירן, ניתן לנסות להכין את הלביבות עם עדשים ירוקות אך קחי בחשבון שעדשים ירוקות קשות יותר ואינן מתפרקות באותה המהירות לכן תצטרכי להשרות אותן או לרכך אותן יותר זמן מאשר עדשים כתומות.

שירן

15/07/2015

האם ניתן להכין עם עדשים ירוקות?

foodisgood

14/07/2015

היי דיאנה,
כן, אפשר להחליף את האבקות באבקת מרק עוף.
ניתן להוסיף ללביבות תבלינים לפי טעמך האישי.

דיאנה

14/07/2015

האם אפשר להחליף את אבקת מרק פטריות/בצל באבקת מרק עוף?

foodisgood

22/06/2015

היי חבצלת, ללביבות ללא גלוטן תוכלי להשתמש בקמח תפוחי אדמה, קמח אורז או בכל קמח ללא גלוטן . העיקר הוא לספוח את הנוזלים ולייצב את הלביבות.

יפית – תודה על תשומת הלב, הכוונה לכף פירורי לחם או ל-2 כפות שיבולת שועל, המתכון יתוקן בקרוב.

יפית

22/06/2015

מעוניינת לנסות את המתכון :
למה הכוונה 1 פירורי לחם?
והאם זה בנוסף או במקום שיבולת השועל?

חבצלת

21/06/2015

המתכון נראה מעולה! תודה!! יש אצלי רגישים לגלוטן, במה אני יכולה להשתמש במקום קמח?

צפי

18/06/2015

טעים מאוד ומומלץ!

foodisgood

02/06/2015

היי רעות, בדרך כלל מחליפים את הביצים בכ- 2-3 כפות תפוחי-אדמה מבושלים ומעוכים מעורבבים עם קצת מים.
קחי בחשבון שהמתכון לא נוסה ללא ביצים וזו רק המלצה 🙂

רעות

02/06/2015

האם אפשר להכין ללא ביצה? יש תחליף?

foodisgood

17/05/2015

היי איגי,
כן, ניתן להכין את הלביבות בתבנית של מאפינס.
חשוב לשים לב ולעקוב כשהמאפינס בתנור כי זמני האפייה משתנים.

איגי

17/05/2015

האם ניתן להכין בתבנית של מאפינס?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood