תפריט


כדאי לקרוא..




מדריכי בישול

אוספי מתכונים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אפייה ומתוקים

עוגת בננות ושוקולד מדליקה במינימום עבודה

על ידי FoodisGood  

12/03/2017

0.0

עוגת בננות היא אחת מהעוגות הכי מוצלחות שיש. היא בחושה, קלה, טעימה והכי חשוב - זריזה. ומה יותר טעים מעוגת בננה רגילה? עוגת בננה עם שוקולד כמובן 🙂 את המתכון ניתן להכין עם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

לעוגת בננות

3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)

4 ביצים L

כוס שמן

3 בננות רכות

1.5 כוסות קמח תופח

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס סירופ מייפל

לתוספת שוקולד

100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר

1 כף קמח

לציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

1 גביע שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר עם מטרפה ידנית, בערך דקה.

מועכים את הבננות עם מזלג ומוסיפים אותן לקערת הביצים.

מוסיפים את שאר מצרכי העוגה (מלבד השוקולד) ומערבבים היטב, עד שהקמח נעלם.

בקערה קטנה נפרדת מערבבים שוקולד צ'יפס עם כף קמח. אם בחרתם בשוקולד מריר יש לקצוץ אותו גס עם סכין ורק לאחר מכן לערבב אותו עם הקמח.

מוסיפים את השוקולד לבלילת העוגה ומערבבים ממש מעט.

מחממם תנור ל-180 מעלות, יוצקים את בלילת העוגה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים למשך 40 דקות.

בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד: בקערה בינונית מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל למשך דקה. מוסיפים את השוקולד בקוביות ומערבבים היטב, עד שהציפוי נעשה מבריק וסמיך.

מוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים את גנאש השוקולד מעל לעוגה.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood