FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

צמת שמרים מתוקה במילוי תפוחי עץ וקינמון

על ידי FoodisGood  

מתכון למאפה שמרים ריחני וממכר עם מלית מיוחדת לראש השנה - תפוחי עץ, דבש וקינמון. מאפה מרשים במיוחד עם טעם מופלא!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 40 דקות

    35 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • מאפה אחד

מצרכים למתכון

לבצק שמרים מתוק

275 גר' קמח

7 גר' שמרים יבשים

25 גר' סוכר לבן

1/2 כפית מלח

2 ביצים

70 מ"ל חלב פושר

100 גרם חמאה רכה

למילוי תפוחי עץ

3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית

מיץ מלימון 1

20 גרם חמאה

75 גרם סוכר חום

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

כף קמח לבן

לזיגוג

1 כוס מים חמים

1/2 כוס סוכר

מעט מיץ לימון

הוראות הכנה

הכנת הבצק (לילה קודם)

בקערה המיקסר נלוש יחדיו קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחלב כ-2 דקות, נוסיף את השמרים ונלוש במשך כ-5 דקות, עד לכדור בצק מעט דביק, חלק ומעט גמיש.

נוסיף את החמאה ונעבד אותה לתוך הבצק. נמשיך ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק.

נעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד ונתפיח לילה שלם במקרר.

הכנת המלית

ביום למחרת, נקלוף את תפוחי העץ, ניפטר מהליבה ונניח בקערה יחד עם מיץ הלימון למשך רבע שעה.

נגרד את התפוחים בפומפייה על הצד הגס, או נחתוך לקוביות קטנות.

במחבת רחבה נמיס את החמאה, לאחר שהחמאה נמסה נוסיף למחבת את התפוחים, סוכר, קינמון ומלח ונערבב היטב.

נטגן היטב את חומרי המלית עד לצמצום הנוזלים וקבלת סירופ סמיך. נניח בצד לקירור.

ברגע שהמלית התקררה נוסיף לה כף קמח ונערבב בעדינות.

הרכבת המאפה

על נייר אפייה מקומח קלות נרדד את בצק השמרים למלבן ארוך, נעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית תנור.

במרכז המלבן נשטח את תערובת תפוחי העץ, נשמור על קצוות נקיים (1/3, 1/3, 1/3).

בעזרת סכין חדה נחתוך את הבצק שמסביב למלית לרצועות אלכסוניות רחבות, נקפיד לשמור על גבולות הבצק שסביב המילוי ללא חתכים.

נקפל את הרצועות לסירוגין ליצירת צמה של בצק מעל למלית. נכסה בניילון נצמד ונניח בטמפרטורת החדר למשך שעה, עד שהבצק הכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח, ניפטר מהניילון הנצמד ונאפה בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות.

כ-5 דקות לקראת סיום האפייה נרתיח בסיר קטן מים עם סוכר ולמיון כ-3 דקות, תוך בחישה.

כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, נמרח את סירופ הסוכר מעליו ונניח לצינון.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן