עוגת שח-מט וניל / שוקולד

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

אם אתם אהבים ליצור ולשחק במטבח, העוגה הזא בדיוק בשבילכם! עוגת וניל / שוקול שח-מט מדליקה שהרבה יותר קל להכין ממה שחושבים. הילדים אוהבים במיוחד.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 35 דקות

    15 דקות

    50 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

לבסיס העוגה :

1/2 כוס קמח

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/2 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

לסירופ סוכר :

1 כוס מים רותחים

1 כף גדושה סוכר

לקרם וניל :

1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

1 אינסטנט פודינ וניל

1 כף סוכר

לקרם שוקולד :

1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

1 אינסטנט פודינ שוקולד

1 כף סוכר

לציפוי שוקולד :

120 ג׳ שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

הכנת הבסיס

בקערת מיסר עם וו הקצפה נקציף יחדיו חלבונים וסוכר עד לכדי קצף יציב.

נוסיף לקערה חלמונים ותמצית וניל ונמשיך להקציף עוד כמה שניות על מהירות נמוכה.

ננפה לתוך הקערה קמח ואבקת פייה ונערבב בתנות קיפול עדינות רק עד לאיחוד.

נשמן תבנית קפיצית 26 וניצוק לתוכה את בסיס העוגה.

נאפה בחום של 180 מעלות במשך 12-15 דקות.

בינתים נכין סירופ סוכר: בסיר קטן על הגז נערבב יחדיו את הסוכר והמים הרותח עד להמסת הסוכר לחלוטין.

נוציא את העוגה מהתנור ונצנן מעט בטמפרטורת החדר. לאחר כן ניצוק על העוגה את סירופ הסוכר באופן שווה.

הכנת קצפת וניל

בקערת מיקסר נקציף יחדיו שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט וניל וסכר עד לבלת קצפת יציבה.

נעבר את קצפת הוניל לשקית זילוף ללא צנתר.

דהכנת קרם שוקול

בקרת מיקסר נקציף יחדיו את השמנת, חלב, פודינג שוקולד וסוכר עד לקרם שוקולד יציב.

נעביר את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר.

הרכבת העוגה

שכבה ראשונה: נזלף על בסיס העוגה (בתוך התבנית) חישוק קצפת וניל חיצוני וחלול, בצמוד לחישוק מצידו הפנמי נזלף חישוק חלול של קרם שוקולד, נמשיך כך, חישוק בתוך חישוק עד לכיסוי כל בסיס העוגה בחישוקים.

שכבה שנייה: נזלף על בסיס העוגה (בתוך התבנית) חישוק קרם שוקולד חיצוני וחלול, בצמוד לחישוק מצידו הפנמי נזלף חישוק חלול של קצפת וניל, נמשיך כך, חישוק בתוך חישוק עד לכיסוי כל בסיס העוגה בחישוקים.

נעביר את העוגה למקרר.

הכנת ציפוי שוקולד

בקערת מיקרוגל נניח את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד. נמיס יחדיו במיקרוגל בפולסים קצרים של כדקה, נוציא ונערב היטב עד לקבלת קרם מבריק, חלק ויציב.

ניצוק את קרם השוקולד על גבי העוגה ונקרר למשך הלילה (או עד להתייצבות)

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

4 דירוגים וחוות דעת

ורד

11/08/2016

מה אפשר להשים במקום החלב שיהיה עוגה פרווה ?

מורן

21/07/2016

בסירופ להרטבת הבסיס היא לא רשמה לשים ממש מעט..התחלתי לשים עם כף ופתאום שמתי לב שהכל רטוב. כי ממה שהבנתי מהמתכון חשבתי שצריך לשפוך את כל הסירופ

דנה

19/07/2016

קיבלתי תגובות מדהימות על העוגה, בניהן- שהיא לא מתוקה מידי ושהיא עושה חשק לקפה לידה. מוכרחה להתוודות שלא השקעתי בעיצוב השח- מט אלא רק מרחתי את השכבות אחת על השנייה..

yaffa

15/03/2016

מדהים וטעים . רק לא הצלחתי להוציא כאלו קוביות יפות בחיתוך למרות נסיונותיי

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood