תפריט

הכי מעניינים לפסח

רולדת עוף וירקות חגיגית

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  ,

29/06/2015

5.0 2

רולדת עוף נהדרת לערבי חג ושבתות. מתכון קל שמצליח בכל פעם ומקבל שלל מחמאות. את הרולדה מכינים בסיר ולא באפייה. שילוב של עוף, עשבי תיבול, ירקות ועוד..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • רולדה אחת

מצרכים למתכון

1/2 קילו חזה עוף טחון

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות קטנות

2 גזרים בגורדים בפומפייה

1 פלפל ירוק מגורד גס

3 ביצים טרופות

3 כפות פירורי לחם

תבלינים: מלח, פלפל לבן, כורכום

כף שמן

הוראות הכנה

בקערה גדולה נניח את חזה העוף הטחון ונלוש מעט לפירוק.

נוסיף לקערה את כל מצרכי הרולדה ונערבב היטב כך שעשבי התיבול פזורים באופן שווה בתערובת.

נשמן נייר אפייה ונניח על משטח העבודה לרוחב.

נעביר את כל תערובת הרולדה לנייר האפייה ונמקם בשורה ארוכה לרוחב נייר האפייה.

נגלגל גלגול ראשון, ממש בצורת רולדה, נהדק היטב עם הידיים ונמשיך לגלגל לרולדה בעזרת נייר האפייה.

נמקם נייר כסף משומן על משטח העבודה, נניר את נייר האפייה שלנו (עם הרולדה בפנים) ונעטוף שכבה שנייה. נסגור היטב מכל הפינות והקצוות בכדי שלא יחדרו מים.

בסיר רחב וגדול נרתיח 3 כוסות מים עם מעט שמן.

כשהמים רותחים נכניס את הרולדה עטופה בנייר כסף ונבשל במשך 20 דקות על אש קטנה, עם מכסה.

נוציא את הרולדה מהסיר ונצנן כ- 10 דקות. נפתח את נייר הכסף ונייר האפייה, נפרוס לפרוסות ונגיש.

אם אין סיר מספיק רחב ניתן לחלק את הכמות לשניים ולהכין 2 רולדות קטנות.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

21/10/2015

היי אסנת,
כן, אפשר לאפות את הרולדה בתנור,
שטחי את התערובת בתבנית אינגליש קייק ואפי כמו פשטידה.

osnatharel

20/10/2015

נראה נהדר. האם אפשר לאפות בתנור במקום בסיר?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood