FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית – מתכון לעוגה מושלמת

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

מתכון קל לעוגת שוקולד קלאסית בחושה שכולם אוהבים! מתאימה במיוחד לילדים, לימי הולדת ולאירוח. מכינים את העוגה בקערה אחת, בלי הקצפה ובלי הרבה כלים. אל תשכחו לשדרג את העוגה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

3 כפות קקאו

1.5 כוסות סוכר

3 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

לציפוי

1 שמנת מתוקה

1 שוקולד חלב

הוראות הכנה

לקערה גדולה אחת מוסיפים את כל מצרכי העוגה.

מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ובלי גושים כלל.

שופכים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ משומנות או לסיר פלא או תבנית 24.

מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות בלבד, יש להוציא מהתנור בזמן.

5 דקות לקראת סיום האפייה מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל שמנץ מתוקה ושוקולד שבור לקוביות, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה.

טיפים ושדרוגים לעוגה:

  • לעוגה פחות מתוקה ניתן לשים רק חצי מכמות הסוכר במתכון לעוגה יותר מתוקה ניתן להחליף את הקקאו באבקת שוקולית.
  • לטעם נוסף ועמוק יותר ניתן להוסיף לעוגה כפית תמצית וניל וגם להוסיף לציפוי השוקולד קורט מלח.
  • תוספות משדרגות לבלילת העוגה: חופן אגוזי מלך קצוצים, קוביות פירות יבשים, שבבי שוקולד צ'יפס

שאלות נפוצות בנושא עוגת שוקולד

שימושי! לפניכם תשובות לשאלות שאנחנו תמיד מקבלים בנושא עוגת שוקולד:

  • איך להפוך את העוגה לפרווה?
    בסיס המתכון לעוגה הוא פרווה ולא כולל מוצרי חלב. כדי להפוך את הציפוי של העוגה לפרווה יש להשתמש בקצפת צמחית באותה הכמות של שמנת מתוקה.
  • האם אפשר להשאיר עוגת שוקולד מחוץ למקרר?
    זה לא אידיאלי, אבל זה בסדר שוקולד הוא מזון עתיר שומן והוא מכיל הרבה לחות, כך שאם תשאירו את עוגת השוקולד שלכם בחוץ בטמפרטורת החדר, היא עלולה להתקלקל תוך פרק זמן קצר יחסית אם אתם מתכוונים לאכול את העוגה ביום שאחרי, זה אמור להיות בסדר (כמובן שזה תלוי גם בכמה חם בחדר, למשל בקיץ זה ממש לא מומלץ) כשזה מגיע לבטיחות במזון - עדיף שלא לקחת סיכון. עוגת שוקולד תישמר היטב במקרר עד 4 ימים וכף היא גם תשמור על הלחות שלה.
  • איך מקפיאים עוגת שוקולד?
    העוגה הזאת מתאימה להקפאה, כדי להקפיא אותה יש לקרר אותה לחלוטין ואז לעטוף אותה בניילון נצמד ומעליו נייר כסף, לאחר מכן להכניס לשקית הקפאה. העוגה תישמר היטב במקפיא למשך כחודשיים. להגשה - מפשירים במקרר ואז מחממים במיקרוגל.

רעיונות לציפויים מדליקים לעוגת שוקולד:

למרות שציפוי גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות תמיד עושה את העבודה, אם אתם רוצים להפוך את העוגה לקצת יותר מיוחדת תמיד תוכלו לשדרג אותה עם ציפוי מעניין, הנה כמה רעיונות:

  1. גנאש מוקצף: כשמקציפים גנאש שוקולד מקבלים ציפוי סופר חגיגי שניתן למרוח על העוגה ולהפוך אותה למיוחדת יותר. להכנת גנאש שוקולד מוקצף: מקררים את הגנאש עד שהוא יציב (לא נוזלי!) אבל עדיין רך, מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת גנאש רך ותפוח בצבע בהיר יותר מהצבע הראשוני. מקציפים כ-2 דקות ולא יותר. כשהגנאש מוכן מורחים אותו על העוגה בעזרת מרית.
  2. רוטב קרמל מלוח: שלבו קרמל מלוח עם שוקולד ותקבלו את השילוב המושחת הטעים ביותר! למתכון >> רוטב קרמל מלוח
  3. קצפת ופירות טריים: קצפת ופירות טריים יהפכו את העוגה שלכם להרבה יותר מושקעת, במינימום מאמץ. הכינו קצפת ביתית יציבה ושלבו פירות טריים כמו פטל, אוכמניות, מנגו או כל מה שעולה על דעתכם. קבלו מדריך להכנת קצפת מוצלחת
  4. אבקת קקאו: אבקת קקאו פשוטה תיתן לעוגה שלכם טאץ' בוגר ותוסיף לה טעם עמוק יותר. אפשר גם לשלב אבקו קקאו מעל לגנאש השוקולד כדי לשלב טעמים.

עוד מתכוני עוגות שוקולד שאנחנו אוהבים:

רוצים עוד? קבלו 20+ מתכונים לעוגות שוקולד מכל הסוגים >> מתכוני עוגות שוקולד

❤️‍🔥 אולי יעניין אותך...

41 דירוגים וחוות דעת

הדס

שמנו במקום קקאו ושוקולית, כפית נס קפה מגורען במים רותחים רבע כוס , יצא פצצה

איילה שרה אל-בר

עוגה מטורפת שאי-אפשר להכין אותה לא נכון.
היא מאוד טעימה, ורציתי להכין לאח שלי עוגה ליומולדת והיה לי רק שעה אז הכנתי לו במהירות את העוגה הזאת וזה יצא מאוד מאוד טעים(:

מרי ירובם

טעים ברמות וממש קליל להכנה לא כבד מדי ובדיוק מושלם ושאלה קטנה אפשר לעשות את העוגה בלי ביצים? ואם כן מה להוסיף במקום

אפרת

עוגה מושלמת מתכון מצויין
תודה

לירון

טעים וקלל

ליאנה

עוגה מוצלחת בלי סיבוכים

עוגת שוקולד גבוהה מהממת!!

וואו!! ממש יצאה לי עוגת שוקולד גבוהה ומדהימה!! לידיעתכם הכנתי בתבנית לב גדולה

היי אתי,
לגבי כוס מדידה – כן.
לגבי מדידת מצרכי העוגה – כולם באותה הכוס.

אתי

כוס מדידה זה 240 מיל בערך? והאם את כל החומרים למדוד באותו כוס? גם את היבשים וגם הרטובים?

אחת

עוגת שוקולד הכי מהירה וטעימה שמצאתי
אני ממש לא מומחית בעוגות ויצא מעולה

מעיין שקליאר

עוגה מושלמת כולם טרפו ונהנו (ממליצה לשים מעל קצפת )

הילית

אין כמו עוגת שוקולד פשוטה.
מתכון טעים שהילדים באמת חטפו חחחח

מעיין

לא מי יודע מה התלהבתי
לפי התגובות חשבתי שזה יהיה פצצה אבל התאכזבתי…

אפי

יצא מקסים!!
תודה 🙂

רבקה

איך אפשר להכין ציפוי בלי שמנת או קצפת צמחית?

היי גני,
במקום קמח תופח יש להשתמש באותה הכמות קמח + שקית אבקת אפייה.

היי גני,
במידה ואין לך קמח תופח יש להוסיף שקית אבקת אפייה.

גני

היי אם אין קמח תופח כמה אבקת אפיה אני אמורה לאוסף לכמות הקמח שמופיע במתכון. תודה

פרחית

העוגה יצאה רגילה ולא פצצה כפי שכולם כותבים

מור

האם אפשר להכין את העוגה ללא הציפוי?

היי דקלה,
אני פחות ממליצה להכין גנאש שוקולד משוקולד לבן כציפוי לעוגה.
השוקולד הלבן קשה יותר להמסה וטעמו חזק מאוד, כך שאינו מתאים בכדי לצפות את כל העוגה.
מה שכן, ממליצה להמיס שוקולד לבן במיקרוגל ולזלף מעל לציפוי שוקולד חלב, גם קישוט וגם מוסיף טעם.

דקלה

מישהו ניסה שוקולד לבן לציפוי במקום חלב?

היי עינת,
בטח – ניתן לשים מדבקה אכילה על ציפוי העוגה.
שימי לב שמדבקה אכילה יש להניח על העוגה ממש לפני ההגשה, אחרת היא תתקמט.

עינת

האם אפשר אחרי ששמים את הציפוי לשים מדבקה על העוגה?

שירה

מתכון מעולה. תודה רבה

היי רגינה,
העוגה לא אמורה להיות רטובה אלא רק לחה במעט.
היא מוכנה כאשר קיסם יוצא לח ובלי שאריות שוקולד בכלל.
לא כדאי להשאיר בתנור כדי שהעוגה לא תתייבש.

רגינה

הי, האם העוגה אמורה לצאת מהתנור כשהיא עדיין נראת רטובה? או להשאיר עוד כמה דקות עד שתתייצב?

נסטיה

במידה ואין לי קקאו,אפשר שוקולית במקום?

טל

האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?

היי נופר,
להכנת עוגה פרווה יש להשתמש בשמנת צמחית.

נופר

במידה ואני רוצה את העוגה פרווה במה אני מחליפה את השמנת המתוקה?

היי ענתי,
כן, יש להשתמש בכוס מדידה להכנת העוגה.
אם אין לך – מדדי את כל המצרכים באותה הכוס.

ענתי

האם לפי כוס מדידה? העוגה ניראת מעולה

היי אביבה,
אפשר להקפיא את העוגה ולהוציא כחצי שעה לפני ההגשה.

אביבה ישראלי

הולכת ממש עכשיו להכין….. אפשר להקפיא?

יעל בלפור

עוגה מעולה ! קלה להכנה וטעימה מאד!

היי שרית,
ניתן להמיס את השוקולד בעוד דרכים, ממליצה לקרוא את הכתבה: איך להמיס שוקולד נכון.

שרית ממן

אני רוצה להכין את העוגה השבת הזאת ואין לי מיקרוגל יש דרך אחרת להמיס את הציפוי ?!

אילנה

לכל צאת צום מכינה אותה. היא נהדרת. תודה על הרעיון

אביבה כדורי

המתכונים ממש טובים וטעימים

שמרית

איזה כיף של עוגה אתי אני עוקבת אחרי כל המתכונים שלך שכעלים לפודיזגוד ונורא נהנית אז זו הזדמנות להגיד תודה. ושאלה קטנה האם אפשר לאפות כמאפינס קטנים? בני הבכור אבא של שבת בשבוע הבא ואשמח להביא לילדים בגן פינוק

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן