תפריט

הכי מעניינים

אפייה

פאי שוקולד אפוי • מתכון קל במיוחד

על ידי FoodisGood  ,

23/04/2017

0.0

מתכון לפאי שוקולד קל להכנה, ניתן להכין גם כפאי שוקולד פרווה. מושלם לאירוח וסתם כשיש חשק להתפנק. פאי עם מלית שוקולד עשירה על תחתית בצק פריך.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 20 דקות

    40 דקות

    1 שעה

  • תבנית פאי סטנדרטית

מצרכים למתכון

בצק לפאי שוקולד:

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות / מחמאה לפאי שוקולד פרווה

2 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

קורט מלח

1 ביצה טרופה

מלית שוקולד:

2 חפיסות שוקולד מריר מפורק לקוביות (200 גר׳)

1/2 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית לפרווה

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

25 גר׳ חמאה / מחמאה לפאי פרווה

הוראות הכנה

הכנת בצק פריך:

מעבדים בפולסים קצרים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון ו 2-3 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול ומרפדים תבנית פאי סטנדרטית.

דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה, מוציאים ואופים כ-15 דק׳ עד שהבצק מזהיב קלות, מוציאים ומצננים.

הכנת מלית שוקולד:

בקערה עמידה למיקרו ממיסים את השמנת, חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר ומאחדים את שתי התערובות.

יוצקים את בלילת השוקולד על התחתית האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעוד 20 דקות על שהמלית מתייצבת.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood