תפריט

הכי מעניינים

אפייה

פשטידת עגבניות ומוצרלה מוקרמת בתנור

על ידי מתוק לי  

21/07/2015

5.0 2

פשטידת עגבניות ומוצרלה בסגנון איטלקי שמכינים בצ'יק צ'ק, מושלמת לאירוח חלבי. פשטידה מגרה וטעימה במיוחד שלא תשאיר את האורחים אדישים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

  • תבנית בינונית

מצרכים למתכון

לפשטידה

3 עגבניות קשות

2 ביצים

3-4 כפות קמח

3/4 כוס שמנת לבישול

100 גרם גבינת מוצרלה

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית אורגנו מיובש

קורט סוכר

לשכבה עליונה

2 עגבניות גדולות

10 זיתים מגולענים

4-5 פרוסות גבינה צהובה

הוראות הכנה

את גבינת המוצרלה הקשה נגרר בפומפייה.

את העגבניות נחתוך לקוביות קטנות.

בקערה גדולה נערבב את כל חומרי הפשטידה עד לתערובת אחידה.

נשמן תבנית בינונית וניצוק לתוכה את תוכן הפשטידה.

נאפה את פשטידת העגבניות בתנור חם על 180 מעלות במשך כ-20 דקות.

נוציא את הפשטידה מהתנור, נפרוס את העגבניות לפרוסות דקות.

מעל פשטידה האפויה נסדר שכבות של עגבניות / גבינה צהובה כמו קלפים, נפזר את הזיתים.

נחזיר לתנור לאפייה של 10-15 דקות, עד שהשכבה העליונה מתרככת והגבינה נמסה.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

30/12/2015

היי עדי,
השמנת היא הבסיס של הפשטידה ולא כדאי להמיר אותה במרכיב אחר.
באופן כללי, הפשטידה לא דלה בקלוריות.
אם את מחפשת מתכון לפשטידה בריאה נסי את המתכון הבא: פשטידת ירקות עשירה

עדי שוורץ

27/12/2015

שאלה: האם יש אפשרות להמיר את השמנת במשהו יותר דל קלוריות ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood