לערבב ולתנור: עוגת ממרח תמרים בחושה מוושלמת

חני קונאשויליעל ידי חני קונאשוילי  ,

להכנת העוגה תצטרכו 2 תבניות: תבנית חד פעמית עם חור + חד פעמית אינגליש קייק. עוגה מדהימה לצד כוס נס של שבת בבוקר, ועוד יותר מדהימה לתת במתנה. בלי מיקסר ובקערה אחת בלבד - עוגת ממרח תמרים מווושלמת!

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

  • 2 תבנית חד"פ

מצרכים למתכון

4 ביצים L

כוס סוכר

כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

חבילה ממרח תמרים

1 שקית אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

כף קקאו

2 כפיות קינמון

1.5 כוסות קמח

2 כוסות מים רותחים

כוס אגוזי מלך חצויים

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים ביצין, סוכר, שמן וסוכר וניל.

מוסיפים לפי הסדר, תוך כדי ערבוב, ממרח תמרים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו, קינמון וקמח ומערבבים רק עוד קצת.

עכשיו מוסיפים את המים הרותחיפ תוך ערבוב מהיר עד לבלילה ללא גושים.

משמנים את התבניתו ויוצקים את בלילת העוגה לגובה של 3/4 מכל תבנית.

מסדרים אגוזים מלך מעל לבלילה.

אופים בתנור חם על 170 מעלות (טורבו) במשך 45-50 דקות.

מוציאים מהתנור ומקררים עד שהעוגה פושרת.

לעוגה אקסטרה רכה מכניסים את העוגה כשהיא פושרת לתוך שקית ניילון.

אולי יעניין אותך...

Foodisgood TV

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.