תפריט

רעיונות והשראה

מרק שעועית לבנה • מתכון קל ומומלץ!

על ידי Sagit Malki  , , ,

18/12/2016

0.0

לימי חורף קרים - מתכון למרק שעועית לבנה קל ומהיר. לאחר השריית השעועית נבשל אותה במרק עגבניות עם תבלינים. מרק מחמם ומשביע במיוחד.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 55 דקות
  • 10 דקות

    1 שעה 45 דקות

    1 שעה 55 דקות

מצרכים למתכון

לשעועית לבנה

שקית שעועית לבנה

שקית אבקת אפייה

למרק העגבניות

2 בצלים

4 שיני שום כתושות

2 כפיות גדושות פפריקה אדומה

6 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות

2-4 כפות גדושות רסק עגבניות (תלוי בסמיכות המרק)

כפית כמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור

להגשת המרק

אורז לבן

הוראות הכנה

השריית השעועית

בלילה לפני הכנת המרק יש להשרות את השעועית בסיר עם מים ושקית אבקת אפייה, הוספת אבקת אפייה לסיר תרכך את השעועית.

שטיפת השעועית

למחרת נסנן את הנוזלים ונשטוף את השעועית כך: נשים את השעועית בסיר גדול עם מים ונביא לרתיחה ראשונה, נרוקן ונרתיח בשנית.

הכנת מרק שעועית ועגבניות

בסיר גדול למרק (בנפרד) נטגן בצל עם שום כ-2 דקות, מערבב היטב ונוסיף פפריקב ועגבניות.

נוסיף לסיר גם תבלינים, רסק עגבניות ושעועית ונכסה במים רותחים, תביא לרתיחה.

ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל עד שהשעועית רכה ומוכנה למאכל.

נבדוק את סמיכות המרק - אם רוצים מרק דליל נוסיף מים בהתאם לצרוך, למרק שעועית סמיך נוסיף רסק עגבניות.

מומלץ מאוד להגיש עם אורז לבן.

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood