תפריט

הכי מעניינים

אפייה

מתכון לפחזניות קלות ומנצחות

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

30/06/2015

5.0 2

פחזניות קלות ופשוטות שכיף לתת כמתנה או להגיש לאורחים. הפחזניות הן הקינוח האולטימטיבי והן טעימות במיוחד במילוי קצפת או קרם פטיסייר. לאחר כמה ניסיונות מתרגלים לעבוד עם בצק רבוך והכנת הפחזניות הופכת מהנה וטעימה במיוחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

1 כוס חלב

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

100 גר' חמאה

כוס קמח

4 ביצים M

הוראות הכנה

בסיר קטן נחמם חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה, נביא לרתיחה ונערבב להמסת הסוכר והחמאה.

ננמיך להבה ונוסיף כוס קמח, תוך כדי ערבוב ובהדרגה, עד שנהיה גוש בצק שמתנתק מדפנות הסיר.

נעביר את גוש הבצק לקערת מיקסר ונצנן מעט. נוסיף ביצים ונטרוף טוב טוב במיקסר עם וו גיטרה.

נעביר את תערובת הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב, נזלף על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הפחזניות כ-30 דקות, תלוי בתנור.

נחכה לצינון מוחלט של הפחזניות, נחתוך לרוחב ונמלא בקרם פטיסייר / קצפת. ניתן גם לטבול את הפחזניות בשוקולד מומס.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

25/02/2017

היי יפית, לא כדאי להחליף את החמאה בשמן קוקוס.
החמאה מאוד חשובה להכנת בצק פחזניות מוצלח.

יפית יעל לוי

22/02/2017

היי תודה על המתכון
ניתן להשתמש בתחילף לחמאה שלמה ?
אולי שמן קוקוס ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood