FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לחלות שום אווריריות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

חלות שום אווריריות ורכות שיוסיפו שדרוג טעים במיוחד לשולחן השבת. מתכון קל שכל אחד יכול להכין!

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 30 דקות

    40 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 1 חלה בתבנית אלומיניום גדולה

מצרכים למתכון

לחלה

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כף גדושה מלח

חצי כוס שמן

מים בין 4 ל-5 כוסות חד פעמי

לציפוי שום

2 כפיות שום כתוש

2 שיני שום קצוץ

1/4 כוס שמן זית

מלח גס

שומשום

מעט טימין יבש

מעט בזיליקום יבש

הוראות הכנה

בקערת המיקסר שמים הכל חוץ מהמלח והשמן ומתחילים ללוש 5 דקות.

מוסיפים את המלח ולאט לאט את השמן ממשיכים ללוש עוד 5 דקות לפחות, אני אוהבת שהבצק מאוד דביק ככה הוא יוצא אוורירי.

מתפיחים ל-40 דקות בערך.. לאחר מכן, אני מורחת שמן על השיש ועל הידיים ושופכת את הבצק התפוח על השיש וחובטת בו מוציאה את כל האוויר ונותנת לו לנוח 10 דקות מכוסה עם ניילון ומרוח בשמן כולו.

אחרי 10 דקות מחלקים לכדורים ומסדרים בתבנית משומנת. מתפיחים חצי שעה נוספת.

בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ובעזרת מברשת סיליקון מורחים על החלה התפוחה כחצי מכמות הרוטב.

אופים בתנור חם על 200 מעלות למשך 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים טמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עד להשחמה.

לאחר האפייה מושחים את החלה שוב ברוטב השום, בעודה חמה, מכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן