תפריט

רעיונות והשראה

לחם / לחמניות שום רכות

על ידי Moran Turgeman  

02/05/2015

5.0 52

מתכון ללחמניות שום מבצק רך ואוורירי שילדים אוהבים. לחמניות טעימות שנשארות רכות, רק להוסיף סלט טוב ויש לכם אחלה ארוחת ערב (ניתן גם לארוז לבית הספר).

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 30-40 לחמניות שום

מצרכים למתכון

לבצק הלחמניות

1 קילו קמח

כפית מלח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

3 כוסות מים פושרים (כוס חד"פ של שתייה חמה)

תערובת שום

6 שיני שום כתושות

תבלינים: אורגנו, תבלין זעתר, מעט מלח

שומשום לקישוט

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן רגיל

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח,מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.

לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה. לשים פעם שנייה ומניחים להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.

בינתיים מכינים תערובת שום - בקערה קטנה מערבבים יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן, מוסיפים גם את השומשום ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

כשבצק הלחמניות הכפית את נפחו מחלקים אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.

משמנים את הידיים ומגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך, עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות במשך 15 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומורחים על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות. משתמשים רק בחצי מכמות התערובת ושומרים חצי לאחרי האפייה.

אופים את לחמניות השום בתנור חם כ- 20 דקות, כשמוציאים את הלחמניות מהתנור מורחים שוב מתערובת השום ליצירת ברק וחיזוק הטעם.

מהמתכון ניתן להכין גם לחם שום קל וטעים, מתכון להכנת לחם שום:
חלקו את הבצק ל-3 חלקים, כל חלק שטחו בתבנית מרובעת בינונית.
מרחו בשמן וחמאה לפי המתכון ואפו בתנור חם, ממש כמו הלחמניות.
לאחר האפייה, חתכו את הלחם לאצבעות ומרחו שוב מתערובת השום.

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

52 דירוגים וחוות דעת

אפרת

14/02/2017

מתכון מ ד ה י ם וקל מאוד! גרפתי מחמאות:)

שרי

26/12/2016

אני מכינה 2 קילו האם יש צורך בזמן נוסף של התפחה או שינוי כלשהו אחר?
דרך אגב בקילו אחד יצא מדהייייייייייים, תודה

foodisgood

20/12/2016

היי דינה,
להכנת לחם שום יש לעצב את הבצק בצורת אצבעות או בצורה מלבית (ואז לחתוך עם חותכן פיצה אצבעות).
בכל צורה שתבחרי תקבלי לחם שום מעולה.

דינה רפאל

19/12/2016

לא הבנתי איך להכין לחם שום מהמתכון? איזה צורה לעשות?

עדי

14/11/2016

מתכון מושלם! הכנתי בשבת לערב בנות וכולן דרשו את המתכון. טעים מאוד וקל הכנה ואפילו טבעוני שלו זה פלוס אדיר. ממש תודה!

הודא

18/08/2016

רציתי לשאול אוכל להכין אותו ולשמור בפרייזר. האם יצא באותו טריות לאחר שמחממים

foodisgood

24/07/2016

היי לין,
לצערי לא ניתן להכין לחם שום עם קמח תופח..
השמרים נחוצים להכנת לחם שום תפוח ואוורירי.

לין

24/07/2016

רציתי לדעת אולי אפשר להכין את הלחם שום עם קמח תופח במקום? אין לי שמרים בבית

foodisgood

24/07/2016

היי ניצה, בהחלט אפשר להכין לחם שום ממולא בגבינה!
לאחר עיצוב אצבעות השום, שטחי אותן מעט על משטח, מלאי במרכז בגבינה וגלגלי שוב לצורה של לחם שום.
בהצלחה וספרי לנו איך יצא 🙂

ניצה שאול

24/07/2016

שלום אני באמצע הכנת המתכון אני מכינה לחם שום ולא לחמניות רציתי לשאול אם אפשר למלא את הלחם שום באמצע בגבינה? אם כן איך? תודה

תמי

24/07/2016

מתי בדיוק מוסיפים את חצי הקילו הנוסף?

foodisgood

20/07/2016

היי יואב,
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם.
לכן, להכנת הלחם יש להשתמש ב-20 גרם שמרים.

יואב

16/07/2016

כמה גרם שמרים?

אורליאנה

12/07/2016

אני עושה את הלחמניות הללו כבר פעם רביעית..{לאחותי}..היום עשיתי חצי עם קמח מלא,שידרגתי את הבצק והוספתי לו פרג טחון,שומשום מלא וזרעי פישתן..יצא מעולה וטעים בטירוף..תודה על המתכון הנהדר…

foodisgood

04/07/2016

היי סמדר, ניתן להשתמש רק בכף אחת של סוכר.
קחי בחשבון שהסוכר נותן ללחם השום צבע “שזוף”.

סמדר

30/06/2016

אפשר לשים רק כף אחת של סוכר?

רות לוי

27/06/2016

המתכון נראה מצויין אכין ואעדכן. תודה על המתכון.

שרון קורן

25/06/2016

הכנתי את המתכון רק שבמקום לחמניות הכנתי אצבעות לחם שום.
לקחתי את הבצק ויצרתי נחש ארוך, חתכתי לאצבעות בינוניות והכנתי ממש לפי המתכון.
חייבת לצייון שיצא הלחם שום הכי טעים שהכנתי!! לחם שום רך ואוורירי עם טעם שומי כמו שאוהבים אצלי בבית.
מעולה בקיצור!

foodisgood

25/06/2016

היי אלי,
ממליצה להכין את הלחם שום עם קמח כוסמין, עדיף לשלב קמח כוסמין ולבן אבל אפשרי גם לשלב עם קמח מלא.

אלי

21/06/2016

הי,
איך הטעם עם קמח כוסמין מלא? או חצי כוסמין מלא וחצי כוסמין רגיל?
תודה

אילנה

31/05/2016

פשוט מעולה מכינה כל שבוע 3 קילו!!!!!

שיר

24/05/2016

יצא טעים בטירוף ! רק שלמשפחה שלי (אוהבי שום) היה קצת מידי שום (;
אבל להפך רק שיבחו !!

אוה

14/05/2016

הי, יצוא מעולות, נחטפו מהר עם הרבה מחמאות!!!
רק שהכמות של התערובת שום לא היה מספיק, הייתי צריכה לאוסיף שמן. פעם הבא אוסיף שום גבישי בבצק כדי שיהיה יותר טעם השום.
תודה!!

אסנת

09/05/2016

הכנתי יצא פצצה, חוסל תוך דקה! תודה על המתכון.

ליאת

06/05/2016

לחמניות מעולות, מומלץ בחום

foodisgood

04/04/2016

היי דיצה,
כדי לקבל לחמניות מוצלחות באמת עדיף להשתמש בקמח ושמרים.
המתכון לא נוסה עם קמח תופח, ממליצה לך בחום להכין בדיוק כמו במתכון, לא תתאכזבי 🙂

דיצה

29/03/2016

היי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח? ואם כן, האם השלב הראשון עם הגומה מיותר או שלא…? תודה!

שירן

26/03/2016

יצא מ ע ו ל ה !!!!
תודה!

אביגיל

29/02/2016

יצא טעים ויפה מאוד!!!

foodisgood

27/02/2016

היי רינת,
מומלץ להשתמש בקמח כוסמין ששומר על אווריריות הלחמניות.
כמות המים תלויה בקמח, יש להוסיף מים עד שהבצק נוח ללישה, לא יבש מידי ולא דביק מידי.
מוזמנת לקרוא עוד על קמח כוסמין במדריך לאפייה עם קמח כוסמין.

רינת

21/02/2016

נשמע מעולה וממש אשמח לנסות עם קמח מלא.. ראיתי שרשמת שהוא מצריך כמות גדולה יותר של מים.. כמה לדעתך? ולגבי קמח הכוסמין, האם ניתן להשתמש בו באותן כמויות שרשומות במתכון הרגיל? האם מישהי ניסתה ברכיבים בריאים יותר וזה לא פגע באווריריות וברכות של הלחמניות? תודה רבה מראש

עדי

08/02/2016

יצא מצויין, תודה רבה!

אילנה

24/01/2016

במילה אחת: מ ע ל פ ו ת!!!

הלית

04/01/2016

מעולה …אבל אפשר לפתוח את הבצק ולמרוח את הבלילה של השום ולאפות ואחכ כשיוציא למרוח שוב

אורלי

27/12/2015

מתכון מעולה, הכל נחטף!! אפילו ע״י הילדים הקטנים- יאמי:)

אסתר

03/12/2015

הבצק יצא לי מעולה אבל זה לא בטעם של לחם שום ממש.. ושמתי מלא שום כתוש..
אנסה בפעם הבאה להוסיף שום גם לבצק ואעדכן אתכם איך יצא..
מה שבטוח היה טעים והכל נגמר מהר P-:

אילנית מיימון

27/11/2015

וואו…אחד הטובים…הכנו לערב שישי חצי מהבצק קרצנו לחמניות ברוטב שום וחצי מהבצק קרצנו לחמניות ברוטב דבש …פשוט מושלם

foodisgood

14/11/2015

היי הילה,
בהחלט ניתן להשתמש בקמח מלא. שימי לב שקמח מלא מצריך יותר מים מקמח לבן.
ניתן גם להשתמש ב- 50% קמח מלא ו- 50% קמח לבן.

כמו כן, ללחמניות בריאות יותר, מומלץ להשתמש בקמח כוסמין, קל ובריא מאוד.
מומלץ לקרוא את הטיפים הבאים לאפייה עם קמח כוסמין.

הילה

11/11/2015

האם ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא? אני ממש מעדיפה

אלומה

10/11/2015

הכנתי אותן, יצא מעולה!
תודה על מתכון טעים ביותר 🙂

חן

07/11/2015

פעם ראשונה שהכנתי לחמניות והן יצאו רכות, טעימות ונחטפו מהר מאד בארוחת הערב! המתכון קליל, מפורט ובעיקר מדויק!

foodisgood

19/09/2015

היי חנית,
לחמניות השום לא נוסו במכשיר המולטיקייק, אם את נוהגת להכין בצקי שמרים במכשיר הלחמניות יתאימו גם הן.
שימי לב שהבצק מצריך התפחה לאחר עיצוב הצורה הרצויה.
ואם ניסית, ספרי לנו איך יצא 🙂

חנית

17/09/2015

שאלה..ניתן לאפות אותן במולטיקייק?

תמר מילמן

30/07/2015

היי דחוף, לא הבנתי מתי בדיוק מוסיפים את החצי קילו השני של הקמח?

אלה

26/07/2015

מומלץ מאוד! יצא מצויין 🙂 תודה רבה

חגית עזר

05/07/2015

נכון סליחה ראיתי את המתכון אני מעוניינת להכין חצי קילו בשביל פעם ראשנה מה כמות מה המידה המדויקת בבקשה לחצי קילו ואיזה כוס מדובר חד פעמי חם או כוס מדידה

foodisgood

05/07/2015

היי חגית, לפי המתכון מתחילים עם חצי קילו ולאחר מכן מוסיפים את החצי השני.
עם הכוס החד פעמית מודדים רק את המים.

חגית עזר

05/07/2015

שאלה רשום במצרכים קילו ואופן ההכנה חצי קילו מה הכמות הנכונה
ועוד שאלה האם להתייחס לכל המתכון עם כוס חד פעמי שתייה למה כגון הקמח

אלהטליה

30/06/2015

ניסיתי יצא מדהים! רך וטעים
יצאו לי 23 לחמניות

מיכל

25/05/2015

בצק מעולה,הכנתי לחג יצאו מעולות וקצרו מלא מחמאות!!!!!!,יש לציין שהיו טעימות גם למחרת.

אוריה

04/05/2015

הכנתי עכשיו יצא ממש ממש טוב!!! טעים!
תודה

אורלי כהן

02/05/2015

נראה פשוט קל ובעיקר טעים וביתי. לפשט מתכונים לאישה עובדת זה העתיד. תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood