תפריט

רעיונות והשראה

מתכון למרק עדשים ירוקות מושלם לימים קרים

על ידי Sagit Malki  , , ,

24/10/2015

0.0

כשקר וגשום בחוץ, מרק עדשים ירוקות יכול לחמם את הגוף והנשמה. מרק משביע ומזין מלא בירקות וויטמינים והכי חשוב - טעים במיוחד.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 30 דקות

    2 שעות

    2 שעות 30 דקות

מצרכים למתכון

2 כוסות עדשים ירוקות

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושות

3 עגבנות חתוכות לקוביות

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

פלפל שחור גרוס

1 רסק עגבניות קטן

3 כפות אבקת מרק עוף / פרווה

כמה גבעולי שמרי קצוץ

מעט כוסברה קצוצה

1/2 כפית סחוג ירוק

הוראות הכנה

תחילה נשרה את העדשים הירוקות במים רותחים למשך חצי שעה, נסנן מנוזלים.

בסיר עמוק וגדול נטגן בצלים קצוצים עם שום למספר דקות.

נוסיף את העגבניות החתוכות ונבחש היטב.

נוסיף לסיר תבלינים וירקות ונבחש היטב.

כעת נמלא את הסיר במים רותחים עד כ- 3/4 גובה הסיר.

נוסיף לסיר רסק עגבניות ואת העדשים לאחר השרייה, נוסיף גם את הירק הקצוץ, נביא לרתיחה ונבשל עד שכל הירקות רכים.

רגע לפני הסרת סיר המרק מהאש נוסיף לסיר סחוג ונערבב היטב.

מי שאוהב מרק עדשים ירוקות סמיך יכול לטחון את המרק לאחר שהוא מוכן עם בלנדר מוט ידני עד למרקם הרצוי.

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood