FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

לחמניות המבורגר • מתכון ללחמניות ביתיות מנצחות

על ידי שיר אוחיון  

כשהארוחה ביתית וחמה היא הכי טעימה! מתכון להכנת לחמניות המבורגר מנצחות שכל ילד ישמח לקבל. לחמניות אווריריות בניחוח מושלם, הכי מתאימות לארוחת צהריים משפחתית.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • 9 לחמניות המבורגר

מצרכים למתכון

1/2 קילו קמח מנופה

כף שמרים

1.5 כוסות מים פושרים

3 כפות סוכר

9 כפות שמן קנולה

כפית מלח

להברשה

חלמון

כפית מים

חצי כפית סוכר

הוראות הכנה

בקערית קטנה לערבב יחדיו 1.5 כוסות מים עם כף שמרים, לערבב היטב ולהניח ל- 10 דקות.

בקערה גדולה לשים את הקמח המנופה יחד עם מלח ולערבב היטב. כעת לשפוך את המים עם השמרים לקערת הקמח בהדרגה ותוך כדי לישה.

להוסיף לקערה גם את השמן וללוש היטב עם הידיים כ-10 דקות לישה.

לכסות ולהתפיח את הבצק במשך שעה. לאחר שעה ללוש שנית היטב במטרה להוריד את האוויר מהבצק ולהניח לתפיחה נוספת של 20 דקות.

לחלק את הבצק ל-9 כדורי שווים בגודלם, לגלגל לכדור יפה וחלק ולשטח מעט על תבנית אפייה (לשמור על רווח בין הלחמניות). ללחוץ לחצי קטנה בכדי ליצור צורה עגולה ומעט שטוחה כמו של לחמניות המבורגר.

לכסות את הלחמניות שעל התבנית בבד או מגבת ולהניח לתפיחה נוספת של 30 דקות.

לערבב חלמון עם כפית מים וחצי כפית סוכר.

לאחר תפיחה להבריש את הלחמניות בחלמון המעורבב ולפזר שומשום בנדיבות.

לאפות את לחמניות ההמבורגר בתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.

כשהלחמניות מוכנות יש להוציא אותן מהתנור ומיד לכסות במגבת נקייה, כך תשמרו על הלחות והעסיסיות שלהן.

כל מה שאתם צריכים לארוחת המבורגר מושלמת:

הלחמניות לא מספיקות - אתם גם צריכים את המתכון המושלם לקציצת המבורגר עסיסית ומוצלחת, צ'יפס ביתי קריספי במיוחד וגם רטבים מומלצים ותוספות להמבורגר שלכם!

האם הלחמניות מתאימות להקפאה?

בהחלט! לחמניות המבורגר מתאימות מאוד להקפאה, פשוט קררו אותן לאחר האפייה ושימו בשקית זיפלוק. אחסנו במקפיא עד 3 חודשים. להפשרת הלחמניות - הפשירו במיקרוגל ותנו להן קצת צריבה בתנור כדי לקבל לחמניות קריספיות במעט.

13 דירוגים וחוות דעת

קארין

וואו וואו וואו. יצא מושלם!! אני גרועה בכל דבר שקשור לשמרים והלחמניות יצאו מושלמות! הוספתי את הסוכר לשמרים והמים בהתחלה.

ליאור

מתכון מצויין! באמת יוצא כמו לחמנית המכורגר אמיתית
את הסוכר מוסיפים לקמח והמלח.

מיקי

יצא קצת "עוגתי" מדי. לדעתי אין צורך בכ"כ הרבה שמן.

אביה

יצא מעולה!! מתכון מדוייק בכמויות יצא בצק רך ונוח לעבודה
הוספתי את הסוכר כף לשמרים ועוד 2 כפות לקמח

היי שני,
בהחלט ניתן להשתמש בקמח שמרים.

עמית

כן גם אותי עניין הסוכר בילבל, אני לא קראתי את המצרכים ופשוט זרמתי עם המתכון, היה לי מוזר שכתוב שיש שמרים בבצק ולא כתוב שצריך להכניס סוכר.
אני בגלל הוספתי את הסוכר בשלב הלישה עם השמן בגלל שעקבתי אחרי ההוראות ולא היה כתוב להוסיף סוכר קודם לכן , בכל מקראה לגולשים עתידיים את הסוכר כדאי להוסיף ביחד עם המלח והקמח (כל המוצרים היבשים)

שני

אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח ושמרים בנפרד?

היי דינה,
הכוונה לשמרים יבשים.

דינה

יש לשאלה הכוונה לשמרים טריים או יבשים?

אסתי

אחלה מתכון! קל וטעים מאד מאד

ליה

מתי באמת מוסיפים את הסוכר?
הוא צריך להיכנס לפני המלח. השאלה עם לתוך המים עם השמרים, או לתוך הקמח?

תומר

יצא מצויין.

מור

לא כתבתם מתי מוסיפים את הסוכר….

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן