תפריט

הכי מעניינים לפסח

מתכון ללחמניות המבורגר ביתיות מנצחות

על ידי שיר אוחיון  

08/06/2015

4.0 9

כשהארוחה ביתית וחמה היא הכי טעימה! מתכון ללחמניות המבורגר מנצחות שכל ילד ישמח לקבל. לחמניות המבורגר לארוחת צהריים מושלמת.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • 9 לחמניות המבורגר

מצרכים למתכון

1/2 קילו קמח מנופה

כף שמרים

1.5 כוסות מים פושרים

3 כפות סוכר

9 כפות שמן קנולה

כפית מלח

להברשה

חלמון

כפית מים

חצי כפית סוכר

הוראות הכנה

בקערית קטנה לערבב יחדיו 1.5 כוסות מים עם כף שמרים, לערבב היטב ולהניח ל- 10 דקות.

בקערה גדולה לשים את הקמח המנופה יחד עם מלח ולערבב היטב. כעת לשפוך את המים עם השמרים לקערת הקמח בהדרגה ותוך כדי לישה.

להוסיף לקערה גם את השמן וללוש היטב עם הידיים כ-10 דקות לישה.

לכסות ולהתפיח את הבצק במשך שעה. לאחר שעה ללוש שנית היטב במטרה להוריד את האוויר מהבצק ולהניח לתפיחה נוספת של 20 דקות.

לחלק את הבצק ל-9 כדורי שווים בגודלם, לגלגל לכדור יפה וחלק ולשטח מעט על תבנית אפייה (לשמור על רווח בין הלחמניות). ללחוץ לחצי קטנה בכדי ליצור צורה עגולה ומעט שטוחה כמו של לחמניות המבורגר.

לכסות את הלחמניות שעל התבנית בבד או מגבת ולהניח לתפיחה נוספת של 30 דקות.

לערבב חלמון עם כפית מים וחצי כפית סוכר.

לאחר תפיחה להבריש את הלחמניות בחלמון המעורבב ולפזר שומשום בנדיבות.

לאפות את לחמניות ההמבורגר בתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

9 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

05/06/2016

היי שני,
בהחלט ניתן להשתמש בקמח שמרים.

עמית

02/06/2016

כן גם אותי עניין הסוכר בילבל, אני לא קראתי את המצרכים ופשוט זרמתי עם המתכון, היה לי מוזר שכתוב שיש שמרים בבצק ולא כתוב שצריך להכניס סוכר.
אני בגלל הוספתי את הסוכר בשלב הלישה עם השמן בגלל שעקבתי אחרי ההוראות ולא היה כתוב להוסיף סוכר קודם לכן , בכל מקראה לגולשים עתידיים את הסוכר כדאי להוסיף ביחד עם המלח והקמח (כל המוצרים היבשים)

שני

18/05/2016

אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח ושמרים בנפרד?

foodisgood

19/12/2015

היי דינה,
הכוונה לשמרים יבשים.

דינה

16/12/2015

יש לשאלה הכוונה לשמרים טריים או יבשים?

אסתי

16/12/2015

אחלה מתכון! קל וטעים מאד מאד

ליה

07/11/2015

מתי באמת מוסיפים את הסוכר?
הוא צריך להיכנס לפני המלח. השאלה עם לתוך המים עם השמרים, או לתוך הקמח?

תומר

17/10/2015

יצא מצויין.

מור

03/10/2015

לא כתבתם מתי מוסיפים את הסוכר….

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood