תפריט

הכי מעניינים לפסח

פשטידת ירק וירקות פרווה / חלבית

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

30/04/2015

4.0 6

מתכון מנצח לפשטידת ירק וירקות צבעונית ועשירה בוויטמינים. שילוב של ירק טרי עם ירקות בריאים, תירס, שיבולת שועל וכל טוב הופך את הפשטידה למושלמת לכל ארוחה. ניתן גם לאפות בתבניות אישיות או כמאפינס.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 15 דקות

    25 דקות

    40 דקות

  • תבנית אחת

מצרכים למתכון

1 בצל בינוני

4 קישואים

2 גזרים

3 גבעולי בצל ירוק

קופסאת גרגירי תירס קטנה, מסוננת מנוזלים

חצי צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור שמיר קצוץ

3 ביצים

2 כפות קמח

2 כפות שיבולת שועל

כף פירורי לחם

כף אבקת מרק

מלח פלפל שחור

3 כפות גבינה בולגרית (לא חייב)

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל במעט ספריי שמן עד להזהבה ומצננים.

מגרדים את הקישואים והגזר בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.

לקערת הירקות מוסיפים את התירס, הבצל המטוגן והירק הקצוץ.

מוסיפים גם ביצים, קמח, שיבולת שועל, פירורי לחם ותבלינים.

מערבבים היטב כך שכל הירקות והירק מתפזרים היטב בבלילת הפשטידה.

משטחים בתבנית מרובעת משומנת קלות, אפשר גם בתבניות אישיות.

אופים את הפשטידה בחום של 200 מעלות בין 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

6 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

19/02/2017

היי אולה,
בהחלט ניתן להשתמש ב-2 קישואים ובמקום ה-2 הנותרים להוסיף 1-2 תפוחי אדמה מגוררים.

אולה

09/02/2017

היי
האם אפשר להפחית בכמיות של הירקות? במקום 4 קישואים לשים 2? והאם אפשר להוסיף תפוח אדמה? אם כן כמה?

בלה

04/01/2017

לדעתי צה שיש בו אבקת מרק – גם מבית טבע זה לא בריא גם בגלל כמויות הנתרן

foodisgood

30/12/2015

היי ספיר,
ניתן לסחוט את נוזלי הקישוא אך לא חובה.
בפשטידה, שלא כמו בקציצות, אם יש מעט נוזלים זה בסדר, הפשטידה לא תתפרק.

ספיר

27/12/2015

אין צורך לסנן את את הנוזלים של הקישואים ?

Pnina Savir

18/12/2015

יאמי פשטידת ירק כמו של אמא

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood